preskoči na sadržaj

Osnovna škola Kneževi Vinogradi

 > Naslovnica
vijesti

Kako biti navijač, a ne razbijač

Autor: Nebojša Slijepčević, 15. 11. 2018. 14:23

Povodom Dana tolerancije koji se obilježava 16.studenog, a mi ga u našoj školi obilježavamo cijeli ovaj tjedan, naša pedagoginja prof. Andrea Poljarević je osmislila kako nam prezentirati kako se trebamo ponašati na sportskim natjecanjima.

       

 [više]

Dabar

Autor: Marijana Ćirić, 14. 11. 2018. 20:37

Naši su učenici već treću godinu sudionici Dabra, međunarodnog natjecanja iz informatike i računalnog razmišljanja. Ove se godine na natjecanje prijavilo čak 36 učenika viših razreda naše škole.

Natjecanje se odvija tijekom ovog tjedna na CARNet-ovom sustavu Loomen, stoga je potrebno da svaki natjecatelj po rasporedu natjecanja ima svoj AAI@EduHr korisnički račun i lozinku.

Rezultate natjecanja objavit ćemo na stranici škole do kraja mjeseca.  

SRETNO SVIM NATJECATELJIMA!

 [više]

Posjet Etno-suvenirnici “Farma” u Karancu

Autor: Marijana Ćirić, 6. 11. 2018. 14:54

U sklopu projekta: “Zavičajni etno suveniri”, učenici i učiteljice od 1.do 4.razreda PŠ Karanac, posjetili su suvenirnicu u svom selu. Razgledali smo već izrađene suvenire a vlasnici su nam opisali i pokazali postupak izrade jednostavnijih suvenira. Potom su se učenici okušali u izradi suvenira kroz vođenu radionicu. Prošli su kroz postupak ocrtavanja oblika na materijalu, rezanja oblika, glačanja i brušenja, bojanja i oslikavanja suvenira. Nakon sušenja suveniri su prelakirani završnim slojem bezbojnog laka, stavljeni su magneti ili su napravljeni kao privjesci za ključeve. Ljubazni vlasnici Violeta i Zdenko Ovčar  počastili su učenike sokovima, grickalicama i bombonima. Djeca su pozorno pratila i sudjelovala u radu radionice. Na kraju su vlasnici darovali izrađene suvenire učenicima. Svi sretni I zadovoljni stečenim iskustvima vratili smo se u školu.

Fotografije posjeta pogledajte u fotogaleriji.
 
 

 [više]

Dan jabuka u Karancu

Autor: Marijana Ćirić, 19. 10. 2018. 13:20

Svake godine učenici i učiteljice u PŠ Karanac obilježavaju Dan jabuka. Ove godine cilj nam je bio upoznati prehrambene vrijednosti jabuka i njihovu raznoliku namjenu. Aktivnosti smo proveli uz pomoć roditelja, koji su nam pomogli ispeći kolače od jabuka i pripremiti druga raznovrsna jela. Na jednoj radionici smo crtali, slikali i oblikovali jesenske plodove od sjemenki. Na internetu smo istraživali o hranjivim vrijednostima jabuke i zdravoj prehrani. Tako smo u isto vrijeme proslavili Svjetski dan hrane i počastili se ukusnim jelima i sokovima od jabuka.

Fotografije 

 [više]

Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje

Autor: Marijana Ćirić, 19. 10. 2018. 13:00

Obilježili smo Dane kruha u našoj školi u petak 12.listopada. Taj dan je naš školski hol bio drugačiji nego inače – mirisan lijepo ukrašen plodovima zemlje i kolačima, pecivima i drugim proizvodima koje su pripremile vrijedne ruke naših majka i baka. Učenici su donijeli u školu košare s pripremljenim slasticama koje su učiteljice i vjeroučiteljica lijepo složile na stolove i napravile izložbu radova.

 [više]

Dan kravate

Autor: Andrea Poljarević, 18. 10. 2018. 09:07

Ususret obilježavanju dana kravate učenici 2.a i 4.a razreda OŠ Kneževi Vinogradi učili su o važnosti kravate za Hrvate, ali i cijeli svijet. 
 

Priča o kravati je u stvari ljubavna priča, a ne toliko vojnička i ratnička. Ljubavna priča u smislu da je ženski rubac u znak vjernosti završio na muškom vratu svezan u čvor na specifičan način i nosio je poruku da Hrvatice vežu svoje momke koji idu u rat svojim rupcem, a on kad se vraća, on ga joj ponovno donosi u znak ljubavi i vjernosti. 
 
Iako iza kravate stoje mnoge ljubavne priče, ona je imala višestruku funkciju. Korištena je kao zaštita od prašine prilikom jahanja, povez za previjanje i učvršćivanje rana, zaštita od sunca i filter za pročišćavanje vode. Cijela povijesna postrojba dobila je ime po njoj i ona je danas zaštitni znak Hrvatske. To su u Europi i u svijet pronijeli hrvatski vojnici i mi pričamo tu priču, 

Osim što su učenici istaknuli kravate oko vrata, učiteljice su kravatu upotrijebile kao glavni motiv u  svim nastavnim predmetima.
 [više]

Svjetski dan učitelja

Autor: Nebojša Slijepčević, 5. 10. 2018. 11:44

Svjetski Dan učitelja se obilježava i slavi 5. listopada. Cilj obilježavanja tog dana je da se spozna važnost rada učitelja, važnost obrazovanja i uloga učitelja u tome. UNESCO je 1994. taj dan proglasio Međunarodnim danom učitelja. Ovaj dan je prigoda da i mi, učenici naše škole čestitamo svojim učiteljima njihov dan i zaželimo im puno zadovoljstva u radu s nama. Danas u svijetu 60 milijuna učitelja svakodnevno podučava više od milijardu djece.

Navest ćemo neke od poruka koje su uputili učenici naše škole svojim učiteljima.

Iva Stipić je zahvalna učiteljima na ljubaznosti i brižnosti, Borna Štefinovec zahvaljuje nastavnicima što uče djecu i čestita Dan učitelja. Matija Prugovečki čestita Dan učitelja i kaže: „Bili mi dobri ili ne, uvijek ste uz nas, a i mi uz vas. Puno vas volimo i vjerujemo da ćete nas još puno toga naučiti.“ Lu Sermek poručuje: „Sretan Dan učitelja svim učiteljima na svijetu! U novoj školi su nam nastavnici dobri. Želim da tako nastavite i jako vas volimo.“ Luka Prugovečki je uz čestitke zahvalan svima koji su ga učili, a i prisjetio se i zahvalio svojoj učiteljici za koju kaže da mu je bila kao majka i da će mu svi učitelji ostati u lijepom sjećanju.

Uz mnoge druge čestitke naših učenika, učitelji su ovaj dan proslavili radno i svečano.

Prilog pripremili učenici: Melani Jurak, Kristijan Frank i učenici – novinari naše škole

 

 

 [više]

Europski dan jezika

Autor: Marijana Ćirić, 3. 10. 2018. 13:28

26. rujna se obilježava Europski dan jezika na inicijativu Vijeća Europe kako bi se osvijestila javnost o važnosti učenja jezika, s ciljem povećanja višejezičnosti i međukulturalnog razumijevanja, kako bi se promicala bogata jezična i kulturna raznolikost Europe i poticalo cjeloživotno učenje jezika.

 [više]

KORE(a)KTIVNI KORAK 6.

Autor: Marijana Ćirić, 3. 10. 2018. 09:59

Pametno recikliramo, kvalitetno vježbamo

Nakon ljeta počinje škola,sjedenje,pisanje domaćih zadaća i povećani broj sati provedenih u zatvorenom prostoru. Zapravo je pravo vrijeme za popravljanje postojećih navika te stjecanje novih zdravih navika.

 [više]

U susret jeseni

Autor: Marijana Ćirić, 24. 9. 2018. 08:32

Svake godine učenici naše škole odlaze organizirano na izlet kojim pozdravljamo nadolazeću jesen. Tako je bilo i ove godine. Zbog obavijesti da taj dan neće biti struje, odlučeno je da na izlet krenemo u utorak 18.rujna 2018. Išli su učenici svih razreda, a pridružili su nam se i učenici iz Grabovca i Karanca. Taj projektni dan smo nazvali Pozdrav jeseni.

 [više]

Mala škola ruskog jezika

Autor: Marijana Ćirić, 23. 9. 2018. 21:18

U subotu, 15.rujna 2018. održan je prvi sat ruskog jezika u novoj školskoj godini.

Pozivamo učenike koji žele pohađati Malu školu ruskog jezika da je sljedeći susret 29.9.2018. u 10:00 sati.

Nastava će se održavati u učionici stranog jezika dva puta mjesečno po dva školska sata prema sljedećem rasporedu:

Raspored održavanja nastave Male škole ruskog jezika u školskoj godini 2018./2019.

15.9.     29.9.     13.10.     27.10.     10.11.     24.11.     8.12.     22.12. 2018.

19.1.   2.2.   16.2.   2.3.   16.3.   30.3.   13.4.   11.5.   25.5.   8.6.  2019.

 Dobro došli!

Добро вас пожаловать!

 [više]

Izvanučionička nastava - POZDRAV JESENI 2018.

Autor: Ivica Prgomet, 17. 9. 2018. 13:00

Poštovani učenici/roditelji/učitelji/djelatnici škole,

Jesenski izlet planiramo izvesti u utorak 18.9.2018.

Dovoz učenika putnika je redovnim linijama i po redovnom rasporedu.
Nakon toga slijedi dovoz učenika razredne nastave iz područnih škola (PŠ Karanac i PŠ Grabovac).

Dolazak svih učenika u matičnu Školu je oko 8h.

Prijevoz prema izletištu je oko 8.30.

Prijevoz je organiziran autobusima Ariva grupe.

Lokacija izletišta: udaljena oko 7 km od lokacije Škole – (Kneževi Vinogradi – Kamenac – Odašiljač Belje)

PLAN AKTIVNOSTI:

 • Dolazak svih učenika oko 8.00
 • priprema polaska s učenicima oko 8.30
 • 9:00 – dolazak kod odašiljača Belje
 • obilazak kraja
 • 9:40 Kratko pješačenje prema Lokaciji Pumpa – Bikoš - CILJNA LOKACIJA
 • glavni događaj aktivnosti s učenicima
 • šetnja do izvorišta u pratnji učitelja, radionice, igra i zabava
 • Ručak - 11:30 – 12:30 ručak za razrednu/predmetnu nastava
 • 13:00 – povratak / odvoz učenika

 [više]

HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN

Autor: Marijana Ćirić, 13. 9. 2018. 09:52

Svake godine 10.09. učenici od 1. do 4.razreda u PŠ Karanac sa svojim učiteljicama obilježavaju Hrvatski olimpijski dan, tako su i ove godine organizirali dan sporta. Toga dana istraživali su olimpijske sportive, informirali se o povjesti Olimpijada, slušali predavanja o važnosti tjelovježbe za zdravlje. Na kraju dana organizirana su štafetna natjecanja raznim rekvizitima. Na ovom zabavnom dijelu pridružila su im se i djeca vrtića “Zeko” sa svojom odgojiteljicom. Nakon natjecanja ekipe su podijelile prigodne simbolične poklone. 

 

Fotogalerija

 

 

 [više]

Početak nastavne godine 2018./2019.

Autor: Marijana Ćirić, 30. 8. 2018. 10:10

Obavještavamo sve učenike i roditelje da nova nastavna godina započinje u ponedjeljak 3. rujna 2018. u 8:00 sati.

Prijevoz učenika putnika trebao bi se nesmetano odvijati prema sljedećem uobičajenom rasporedu:

 

DOVOZ

Mirkovac

6:50

Zmajevac

7:05

Suza

7:10

Kamenac

7:30

Karanac

7:35

 

 

Grabovac

7:30

Mitrovac

7:35

Jasenovac

7:40

 

ODVOZ učenika putnika bit će oko 10:00 sati.

U slučaju bilo kakvih promjena, molimo vas da pratite obavijesti na stranici škole.
 

Želimo sretan početak i rad, kako prvašićima, koji prvi put sjedaju u školske klupe, tako i svim učenicima, roditeljima i djelatnicima škole.

 [više]

Podjela svjedodžbi

Autor: Ivica Prgomet, 27. 6. 2018. 20:00

Podjela svjedodžbi za učenike

 • - Razredne nastave - četvrtak, 28.6.2018. u 9:00.
 • - Predmetne nastave - petak, 29.6.2018. u 9:00.

Prijevoz učenika putnika je organiziran za petak po sljedećem rasporedu dovoza:

Polazak autobusa

 • Suza, 8:05
 • Mirkovac, 8:15
 • Grabovac, 8:30
 • Karanac, 8:40
 • Kamenac, 8:45
 [više]

Počeo nam je ljetni odmor

Autor: Marijana Ćirić, 22. 6. 2018. 16:54

U petak 15. lipnja smo proslavili Dan škole i zadnji dan nastave u ovoj školskoj godini. Svečano je bilo i u novootvorenoj knjižnici i multimedijalnom centru.  Završila je još jedna školska godina. Bio je to poseban dan osobito našim osmašima koji su taj dan napustili školu u kojoj su proveli  dosta lijepih godina. Ispratili smo ih gromoglasnim pljeskom kad je zvono objavilo kraj nastave. Naši mali maturanti su ponosno izlazili iz škole praćeni našim pljeskom. Želimo im sreću, upis u željenu školu i uspjeh u životu. Svim učenicima naše škole želimo bezbrižan, veseo i ugodan ljetni odmor.

 [više]

Dan škole i svečana priredba za kraj školske godine

Autor: Marijana Ćirić, 22. 6. 2018. 16:41

Već je postala tradicija u našoj školi održavanje priredbe na kraju nastavne godine uz koju smo proslavili i Dan škole na temu prijateljstva. Na početku je sve nazočne pozdravio ravnatelj škole Ivica Prgomet, pohvalio je vrijedne učenike i učitelje i osvrnuo se na lijepo uređen multimedijski centar za koji su novci došli iz fondova EU.                             

 

 [više]

Dan škole

Autor: Marijana Ćirić, 11. 6. 2018. 21:37

Dan škole obilježit ćemo u petak 15. lipnja 2018.

 • Početak nastave u 14,00 sati
 • Projekt ZaČuDiMMo zajedno - Dani otvorenih vrata u prostoru nove multimedijalne dvorane od 16,00 do 18,00 sati
 • Završna priredba učenika na prostoru ispred škole u 18,00 sati (u slučaju kiše priredba će se održati u školskoj dvorani).

 

 [više]

Otvorenje začinskog vrta

Autor: Marijana Ćirić, 13. 6. 2018. 11:25

U utorak 29.svibnja 2018. godine smo se poslije nastave okupili ispred škole i otvorili naš prekrasan vrt koji je dio projekta „ Začinimo  Školu - Stvaranje školskog vrta začina i ljekovitog bilja “ , projekta koji je realiziran pomoću programa Zeleni pojas – natječaja za sufinanciranje projekata u području zaštite okoliša i prirode 2017. u organizaciji INA-e -Industrije nafte , d.d. Naš projekt je odabran za realizaciju između stotinjak projekta u području zaštite okoliša. 

 [više]

MAŠTOVITE MAJBICE

Autor: Marijana Ćirić, 13. 6. 2018. 10:46

„KLINCI KREATIVCI“  1.a i 5.a razreda i ove školske godine u suradnji s roditeljima 1.a razreda  pod vodstvom učiteljice Kristine Čičak, ponovno su pokazali svoju kreativnost i umijeće.

„Stare majice“ maštovito su pretvorili i od njih načinili moderne torbice „MAJBICE“.

Povodom rođendana naše škole čija je proslava 15.lipnja, bit će postavljena izložba na kojoj će prezentirati novonastale krpice.

Stoga Vas pozivamo da posjetite izložbeni prostor u holu škole i podržite naš rad i trud.

„ KLINCI KREATIVCI“

 [više]

ZaČuDiMMo zajedno - DANI OTVORENIH VRATA

Autor: Marijana Ćirić, 11. 6. 2018. 21:51

 [više]

Obavjest o UPISIMA u SREDNJU ŠKOLU Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivica Prgomet, 29. 5. 2018. 23:17

Obavjest o UPISIMA u SREDNJU ŠKOLU

Dopisi MZO-a u nastavku.

https://www.upisi.hr/upisi/Novosti/Novost/2469

 [više]

Maturalac

Autor: Marijana Ćirić, 11. 6. 2018. 18:49

Na ovu prekrasnu ekskurziju zaputili su se učenici sedmih i osmih razreda Osnovne škole Kneževi Vinogradi i naravno njihovi razrednici : nastavnik Vedran (8.c), nastavnica Monika (7.c), nastavnik Miloš (8.a) te nastavnica Slavojka (7.a).

 [više]

SMOTRA NJEGOVANJA MAĐARSKOG JEZIKA „MERKI FERENC“

Autor: Marijana Ćirić, 4. 6. 2018. 13:39

Dana 22. svibnja 2018. u Belom Manastiru održala se smotra učenika koji njeguju mađarski jezik. Ta se smotra  održava svake godine u drugoj školi koja nudi njegovanje mađarskog jezika, a organizira ju Forum mađarskih prosvjetnih djelatnika u Hrvatskoj. Iz naše su se škole predstavili učenici 5.a i 6.a. Prerušeni u kralja, kraljevića i princeze, prikazali su mađarsku narodnu priču pod nazivom „A só“ (Sol). Nakon programa i zajedničkog druženja, učenici su posjetili Etnološki centar baranjske baštine u Belom Manastiru.

 [više]

Sportski dan u našoj školi

Autor: Marijana Ćirić, 30. 5. 2018. 10:30

U četvrtak 24.svibnja smo se  odlučili malo odmoriti od knjiga i učenja te se malo zabaviti i okušati u sportovima.

 [više]

Dani tehničke kulture

Autor: Marijana Ćirić, 30. 5. 2018. 10:28

U subotu 26.svibnja učenici iz grupe mladi tehničari uz vodstvo nastavnice Heidi Heil bili su na danima tehničke kulture održanim u Belom Manastiru. Predstavljali su radove od drveta te prezentirali rad na unimat strojevima. Lijepo su se zabavili i  naučili ponešto novo, ali i svim zainteresiranim prezentirali i objasnili sve što ih je zanimalo o radu na tim strojevima i izradi ukrasa i suvenira.

M.G. 8.c

 [više]

Jednodnevna ekskurzija

Autor: Marijana Ćirić, 30. 5. 2018. 10:22

Danima, tjednima pa čak i mjesecima smo se dogovarali s našom razrednicom kada, gdje i kako ćemo na ekskurziju. Dani su odmicali, a mi još uvijek nismo znali kamo.

Jednog dana nam je na satu razrednika razrednica rekla da peti i šesti razredi idu u Varaždin i Krapinu 10. svibnja 2018. Dani su prolazili sve brže, a mi smo bili sve nestrpljiviji i uzbuđeniji. Napokon je došao i taj dan!

 [više]

VATROGASNA VJEŽBA

Autor: Marijana Ćirić, 16. 5. 2018. 10:03

Bio je to petak 11. svibnja 2018. kada nas je iznenadila vijest da nam u posjet dolaze vatrogasci. Vatrogasci iz DVD-a Kneževi Vinogradi su odradili vježbu spašavanja, pokazali nam vježbu i naučili nas kako se ponašati u okolnostima koje mogu biti opasne po život. U vježbi je bilo prikazano kako bi to izgledalo da se zapalila informatička učionica i da su unutar zgrade ostali neki učenici koje je trebalo spasiti. 

 [više]

Veselo popodne

Autor: Marijana Ćirić, 16. 5. 2018. 09:54

Dana 9.svibnja odlučili smo prelijepo poslijepodne iskoristiti da odemo u Hrvatsko narodno kazalište u Osijek pa su tako sedmi i osmi razredi i nastavnici naše škole gledali predstavu "Lukava udovica". 

 [više]

Biciklijada BARANJA 2018 Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivica Prgomet, 11. 5. 2018. 06:43

 [više]

Radna akcija – uredimo park i okoliš PŠ Karanac

Autor: Ivica Prgomet, 27. 4. 2018. 23:08

Dana 26.04.2018. učenici od 1. do 4. razreda sa svojim učiteljicama Ildikom Farkaš I Sofijom Petrović uređivali su školski park. Djeca su donijela raznovrsni alat za rad i zaštitne rukavice. Prvo smo pokupili smeće i papire sa cijele travnate površine, zatim smo orezivali grane drveća i žbunja. Jedni su rezali grane dok su ih drugi odnosili na hrpu gdje ćemo ih spaliti kada se malo prosuše. U radu su nam pomogle naša teta Ana Musa i mame Julijana Seleši Novački, Nena Dumančić, Ramona Antić i  Bosiljka Grčić. Pograbljali smo osušenu travu, počistili staze i uredili kamenjar. Na kraju smo svi bili zadovoljni urađenim. Učenici su naučili koliko je potrebno truda i rada da bismo očuvati čist i lijep okoliš.

Foto-galerija.

 [više]

Radna akcija "Uredimo Školu i park"

Autor: Ivica Prgomet, 24. 4. 2018. 09:00

Obilježili smo  Dan planeta Zemlje 24. travnja 2018. radnom akcijom uljepšavši svoju školu i naš školski park.

Cijela škola je bila u pokretu, od onih najmlađih pa do naših nastavnika i zaposlenika škole. Najstariji učenici sedmih i osmih razreda su radili s lopatama, razvozili zemlju te uljepšavali prednji dio škole.

Nešto mlađi učenici, ali i učenici petih, šestih i sedmih razreda su sa svojim     nastavnicima sadili cvijeće i bojali klupe.

Nakon napornog rada, učenici su se zasluženo odmorili uz ukusan grah i piće. Odmah nakon odmora je uslijedio nastavak rada. Polazak autobusa za odvoz učenika kući bio je planiran za 12 sati. Lijepo je što smo dan proveli radno i u prirodi, malo se odmakli od tehnologije i računala i osjećali zadovoljstvo urađenim poslom. Ravnatelj i naši učitelji su zadovoljni svime što smo napravili i svi se nadamo da će biti još ovakvih akcija kojima ćemo uljepšavati naše okružje.

  Zahvaljujući radnicima naše škole i učenicima, naša škola je sada još ljepše i ugodnije mjesto za sve nas.

        Danijel Polanec, učenik 8.c razreda

 

Foto-galerija

 [više]

Dan planeta Zemlja

Autor: Andrea Poljarević, 20. 4. 2018. 10:47

Učenici 3.a razreda naše škole pod vodstvom učiteljice Mihele Kikić, gostovat će u subotu, 21.4.2018. u dječjoj radio-emisiji Mudrica na Radio Baranja. Tema emisije bit će Dan planeta Zemlje. Podržimo ih slušajnem od 9:30 na frekvenciji 88.00!

 [više]

Likovni radovi s uskrsnim motivima

Autor: Marijana Ćirić, 16. 3. 2018. 21:19

 [više]

Mala škola ruskog jezika

Autor: Ivica Prgomet, 2. 3. 2018. 13:43

          Troje učenika Osnovne škole Kneževi Vinogradi koji u vidu izvanškolske aktivnosti pohađaju Malu školu ruskog jezika u organizaciji Baranjsko-ruskog društva prijateljstva sudjelovalo je pod vodstvom prof. Ana Marije Papež 24. veljače 2018. na Festivalu jezika u Osijeku.
 

 [više]

Obilježen Dan ružičastih majica u PŠ Grabovac

Autor: Marijana Ćirić, 28. 2. 2018. 22:21

 [više]

Snježna idila u Karancu

Autor: Marijana Ćirić, 28. 2. 2018. 22:02

U veljači smo konačno dočekali pravu snježnu zimu, našim selom odjekuju veseli glasovi naših radosnih učenika. Danas 28.veljače 2018. su naši učenici iz PŠ Karanac i njihove učiteljice posjetili Seosko gospodarstvo Ivica i Marica u Karancu. Ljubazni domaćini učinili su nam ovaj dan čarobnim. U prave velike seoske sanjke upregli su dva konja i provozali naše učenike snježnim ulicama našeg prelijepog sela. Djeca su uživala u vožnji u snježnoj idili našeg voljenog Karanca.

Ostale fotografije pogledajte u fotogaleriji

 [više]

POMOGNIMO AKCIJU - Priča malenog Doriana

Autor: Ivica Prgomet, 23. 2. 2018. 15:05

Priča malenog Doriana kojemu je potrebna transplatacija bubrega ostavila je trag na mnogim srcima. I dok svi maštamo o zadovoljenju naših životnih želja uz pregršt materijalnih dobara, ovaj maleni borac želi samo sretno i zdravo djetinjstvo, u čemu mu mi možemo pomoći. U Kneževim Vinogradima, u Svečana sala Iris, organizira se izložba fotografija petorice baranjskih autora, a imamo i dvije skulpture od papira umjetnika iz Osijeka, a dobili smo i set 4 DVD-a nogometnih driblinga iz Lugana (Švicarske) i sve će biti ponuđeno na aukcija u svrhu skupljanja financijske pomoći za malog Doriana. Također ćete moći degustirati specijalitete Restoran Panon, Baranjska vina, suhomesnate proizvode i kolače, donirati sredstva za pomoć, tijekom cijelog događaja ćete moći uživati u nastupima LEGE, H&M,Irena KaramehmedovicBestMan Band. Također imamo nastup i Show grupe trbušnih plesačica studio OSCEO Dalal by Mia Varesanović Nemet. 

Mislili smo i na najmlađe, tako smo od sponzora/donatora Bobi dobili i nešto za najmlađe da budu animirani i da budu zadovoljni. (Ne smijemo Vam otkriti što je u pitanju). 

Svi ste pozvani 3.3. (subota) da sudjelujete u ovoj humanitarnoj akciji i da ujedinjenim snagama pomognemo Dorianu pobijediti ovu tešku bitku! 

„Čovječanstvo duguje djetetu sve najbolje što može dati!“

Ulaz besplatan - dobrotvorni prilog, a tko želi postoji mogućnost kupnje tombole za 10,00 kuna uz bogate nagrade.

 

 [više]

Otvaranje Projekta "ZaČuDiMMo zajedno"

Autor: Ivica Prgomet, 23. 2. 2018. 13:00

Na uvodnoj konferenciji u OŠ Kneževi Vinogradi, u petak, 23.2.2018. je predstavljen projekt „ZaČuDiMMo zajedno“ koji škola provodi u partnerstvu s Gauss development. Projekt je usmjeren na razvoj ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje podizanjem razine informacijskih pismenosti učenika osnovnih i srednjih škola.

Projekt je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u sklopu poziva za dostavu projektnih prijedloga „Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja”.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.460.119,04 HRK. Projekt je u potpunosti financiran iz ESF-a.

Projektom će se osnažiti odgojno-obrazovni djelatnici OŠ Kneževi Vinogradi kroz edukaciju, a potom i kreiranje inovativnih interdisciplinarnih kurikuluma. Učenici će unaprjeđivati čitalačku, digitalnu, medijsku i multikulturalnu pismenost uključivanjem u nove izvannastavne aktivnosti  te osposobiti se za učinkovito pronalaženje, kritičko vrednovanje i korištenje informacija, kao i za izradu multimedijskih sadržaja.

Čitalačka pismenost:

Kako bi aktivno sudjelovali u današnjem društvu znanja, učenici trebaju biti sposobni doći do informacija razumjeti ih, promišljati o njima i zauzeti kritički stav.

Radionice iz čitalačke pismenosti usmjerene su na vještine koje uključuju pronalaženje, odabir, tumačenje i vrednovanje informacija i podataka iz različitih tekstova u stvarnim, autentičnim životnim situacijama.

Medijska/digitalna pismenost:

Program obuhvaća radionice za pristup, razumijevanje, propitivanje, kritičku analizu, evaluaciju i stvaranje digitalnih i medijskih sadržaja.

Integrirani program medijske i digitalne pismenosti učenicima će ojačati kompetencije korištenja tehnologije za pronalazak i stvaranje informacija, te bolje razumijevanje medijskih sadržaja svakodnevice.

Multikulturalna pismenost

Kroz radionice multikulturalne pismenosti učenicima će se sukladno dobi približiti obilježja multikulturalnosti kako bi bolje razumjeli razlike i razvili kompetencije za ugodniji suživot u multikulturalnom okruženju

Na uvodnoj je konferenciji projekt predstavljen široj javnosti. Osim ravnatelja, koji je predstavio projekt, javnosti se obratila i Sandra Filpović, v.d. pročelnice Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu.

Pogledajte foto-galeriju.

 [više]

Valentinovo

Autor: Marijana Ćirić, 14. 2. 2018. 18:59

Kao svake godine tako je i ove godine  naša škola obilježila Međunarodni dan zaljubljenih. Već danima prije su učenici u lijepo ukrašene kutije bojažljivo ubacivali pisamca dragim osobama. Dočekali smo Valentinovo i podjelu pisama gdje smo proglasili i izdvojili najljepša pisma. Uz kratki, ali slatki program koji su nam pripremili naši „dramci“ uz voditeljicu Slavojku Petrović,  zabavili smo se i uveli u školu ljubav i nježnost. Slatke ljubavne porukice i pjesmice pročitale su nam Nives Salkanović, Iva Gal, Dunja Lukić, Hana Horvat i  Martina Gubić, a pjesmu Mie Dimšić Život nije siv otpjevala nam je naša Danijela Đurđević. Isto tako, moramo spomenuti i našeg knjižničara Luku Balkovića koji nam je puno pomagao u pripremama za ovaj romantični dan.  Program je bio predstavljen na našem školskom radiju koji smo nazvali „Radio 44“ na kojem su i prije i poslije programa učenici mogli poslušati nekoliko lijepih prigodnih, ali i modernih pjesama.

Martina Gubić 8.c

 

Galerija fotografija

 [više]

Maskenbal

Autor: Marijana Ćirić, 14. 2. 2018. 10:46

Ovoga petka nije bilo knjiga i učenja,  glavnu su ulogu preuzele maske.  Život pod maskama puno je lakši, slađi, a našim učenicima i učiteljima i draži. Tako smo se ovoga petka svi odlučili maskirati i proveseliti.  Maske su, kao i obično, bile izrađene uz puno mašte i kreativnosti pa smo tako imali svašta za vidjeti:  od Arapa, letećih balona,  kineskog zmaja,  navijačica,  magistara,  batmana i šišmiša, mornara i još  svega...  

 [više]

Uz veselje i vježbu i u zimskim mjesecima!

Autor: Marijana Ćirić, 23. 1. 2018. 14:11

Hipokrat je još prije 400 godina p. n. e. rekao: Svi dijelovi tijela koji su u funkciji, ako se primjereno koriste i vježbaju radom, dobro se razvijaju, ostaju zdravi, sporo stare...

 [više]

ŽENSKA NOGOMETNA UTAKMICA

Autor: Marijana Ćirić, 23. 1. 2018. 14:03

Bila je to srijeda 17. siječnja 2018. kada se održao turnir u malom nogometu. Cure iz OŠ Darda su posjetile našu školu i u sportskom duhu s našim curama odigrale nogometnu utakmicu, a nakon toga i jednu prijateljsku utakmicu.  Cure su obukle sportsku odjeću i još malo zagrijale svoje noge, a za to vrijeme publika je popunjavala tribine.

 [više]

Projekt pod nazivom “ZaČuDiMMo zajedno”

Autor: Ivica Prgomet, 30. 11. 2017. 12:00

Osnovna škola Kneževi Vinogradi s partnerom Gauss d.o.o. provodi projekt pod nazivom “ZaČuDiMMo zajedno”, koji je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u sklopu poziva za dostavu projektnih prijedloga „Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja”.  Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.460.119,04 HRK, projekt je u potpunosti financiran iz ESF-a. Projektom se provodi stručno usavršavanje 15 odgojno-obrazovnih djelatnika OŠ Kneževi Vinogradi za izradu i provedbu kurikuluma za čitalačku, digitalnu/medijsku i multikulturalnu pismenost koji će se realizirati kroz 30 radionica s 50 učenika s ciljem osnaživanja kapaciteta škole, stvaranja novih kompetencija i temelja za cjeloživotno učenje kod učenika. Razdoblje provedbe projekta je od 30.11.2017. do 30.4.2019. godine. Kontakt osoba za više informacija je ravnatelj Ivica Prgomet.

www.strukturnifondovi.hr

http://www.esf.hr/

http://www.os-knezevi-vinogradi.skole.hr/projekti/zacudimmo_zajedno

 [više]

Inin Zeleni pojas odabrao projekt „Začinimo školu“

Autor: Marijana Ćirić, 10. 10. 2017. 12:48

Sredinom srpnja dobili smo vijest da je naš projekt Stvaranje školskog vrta začina i ljekovitog bilja - Začinimo Školu odabran za realizaciju između stotinjak prijava u sklopu programa  Zeleni pojas - natječaja za sufinanciranje projekata u području zaštite okoliša i prirode 2017. u organizaciji Ine – Industrije nafte, d.d. Ovaj se natječaj održava od 2014. godine, a ovogodišnji se natječaj po prvi puta odvijao online i prijave su se vršile isključivo preko Zeleni pojas web stranice (www.ina.hr/zelenipojas ).

 [više]

Sretan Uskrs!

Autor: Marijana Ćirić, 28. 3. 2018. 20:22

Sretan Uskrs 

želimo svim učenicima i njihovim obiteljima!

Djelatnici Osnovne škole Kneževi Vinogradi

 [više]

KLOKAN BEZ GRANICA

Autor: Marijana Ćirić, 23. 3. 2018. 13:19

''Klokan bez granica'' je međunarodno matematičko natjecanje koje se organizira svake godine u ožujku, istoga dana, u isto vrijeme, u svim zemljama sudionicama. Cilj mu je popularizirati matematiku, omogućiti širenje osnovne matematičke kulture i motivirati učenike da se bave matematikom izvan redovitih školskih programa.

 [više]

Dan broja PI

Autor: Marijana Ćirić, 14. 3. 2018. 13:12

Jedan od važnijih dana svakog matematičara je Dan broja π. Taj dan obilježava se 14. ožujka svake godine zbog aproksimacije broja π (π ≈ 3.14...).

 

 [više]

Najava otvarajuće konferencije projekta "ZaČuDiMMo zajedno"

Autor: Ivica Prgomet, 23. 2. 2018. 13:00

U petak 23. veljače će se u Osnovnoj školi Kneževi Vinogradi u 13 sati održati svečana konferencija otvaranja i predstavljanja projekta „ZaČuDiMMo zajedno“.

Osnovna škola Kneževi Vinogradi s partnerom Gauss d.o.o. provodi projekt pod nazivom “ZaČuDiMMo zajedno”. Projekt je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u sklopu poziva za dostavu projektnih prijedloga „Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja”.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.460.119,04 HRK. Projekt je u potpunosti financiran iz ESF-a.

Važnost i veličinu Projekta prepoznala je Osječko-baranjska županija koja je poduprijela realizaciju i prenamjenu prostora stare dvorane u budući multimedijalni prostor za provedbu i daljnji tijek projekta.

Kroz 18 mjeseci će se pripremiti i provesti 3 programa (30 radionica) za poboljšanje čitalačke, digitalne/medijske i multikulturalne pismenosti učenika, uz edukaciju 15 djelatnika, što će utjecati na primjenu naučenog u stvarnim situacijama učenika te stvoriti preduvjete za cjeloživotno učenje.

Projekt ZaČuDiMMo će s učenicima u ranoj dobi osvijestiti o važnosti cjeloživotnog učenja i potaknuti interes za dalje obrazovanje kroz pružanje funkcionalnog znanja i povezivanjem naučenog s praktičnim zadatcima.

Opremanje multimedijalne knjižnice i nabava edukacijskoj softvera predstavlja važan dio postizanja cilja projekta. Projektom će se ojačati kapaciteti škole kroz educiranje 15 nastavnika za izradu i provedbu kurikuluma za čitalačku kao temelj svih pismenosti, multikulturalnu za bolje razumijevanje identiteta i poticanje socijalnog dijaloga, digitalnu kao stjecanje kompetencija za istraživanje, stvaranje, komunikaciju korištenjem računala, te vještine u uporabi računala, pristupanju, vrednovanju, upravljanju, stvaranju i sigurnom korištenju informacija. Medijska pismenost obuhvaća stjecanje medijskih znanja i vještina koje pridonose razvoju ljudskih prava i aktivnog građanstva i obrađuje se usporedno s digitalnom pismenošću navedenim područjima pismenosti i kroz implementaciju programa u kojima sudjeluje 50 učenika.

Programi koji se planiraju izvoditi su: Mali novinari s naglaskom na razvoj medijske pismenosti, Digital Makers s naglaskom na razvoj digitalne pismenosti, Kamp čitanja za poticanje čitalaštva i Multikulturalni izlet (posjećivanje različitih organizacija u Baranji s ciljem prevladavanja nepoznanica i predrasuda o različitostima uz predavanja i radionice.

Škola će kroz projekt zajedno s partnerom Gauss d.o.o. razviti multimedijalnu platformu za učenje i vježbe kroz igru koju će učenici koristiti u provedbi programa u školi i kod kuće za dodatan rad, a koja ne generira dodatne troškove vremenom. Pristup platformi bit će omogućen na svim vrstama uređaja, računalima, tabletima i mobitelima.

Osnovna škola Kneževi Vinogradi nalazi se u maloj sredini gdje djeca i mladi nemaju izbor edukativnih ni zabavnih aktivnosti, te će održivost projekta svakako biti osigurana jer sredina vapi za sadržajima koji potiču socijalizaciju, učenje, igru i razvoj vještina za nove kompetencije potrebne za nastavak školovanja učenika.

 [više]

Zimska razglednica

Autor: Ivica Prgomet, 19. 2. 2018. 12:00

Foto galrerija

 [više]

Office365

Autor: Ivica Prgomet, 9. 2. 2017. 08:52

Office365 Education je usluga koji omogućuje obrazovnim institucijama i njihovim zaposlenicima, učiteljima, nastavnicima i učenicima besplatan pristup Office365 alatima sa AAI@EDU korisničkim računom na skole.hr domeni.


 

Priručnik Office 365 za škole

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Oglasna ploča

Priloženi dokumenti:
Kako biti navijac.docx

UPISI U SREDNJU ŠKOLU
Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Sigurnost na internetu
Tražilica
CMS za škole logo
Osnovna škola Kneževi Vinogradi / Glavna 44, HR-31309 Kneževi Vinogradi / os-knezevi-vinogradi.skole.hr / ured@os-knezevi-vinogradi.skole.hr
preskoči na navigaciju