preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi

Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 1. 2010.

Ukupno: 589964
Ovaj mjesec: 1781
Danas: 118
vijesti

ŽUPANIJSKA SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA

Ovogodišnja 19. smotra učeničkih zadruga Osječko-baranjske županije održala se 6. svibnja 2022. godine u Osijeku, u Školskoj ulici ispred OŠ Franje Krežme.

Učenička zadruga OŠ Kneževi Vinogradi Suljošanka predstavila se drvenim podmetačima za čaše koji su napravljeni unutar dviju sekcija „Modelari“ i „KVINart“, a pod vodstvom mentorica Heidi Heil i Dubravke Kolčić Drlje.

Osim podmetača za čaše, na izložbenom prostoru prezentirali smo proizvode i ostalih sekcija: prirodne sapune, mirisne vrećice lavande, π kalendar, ukrasne kućice za ptice, ukrase za tegle s cvijećem s ekoporukama, drvene dekoracije za vrata, drvene privjeske i magnete izrezane i oslikane motivima baranjske kuće te cvijeće u ukrasnim teglama koje su ručno izrađene i oslikane prirodnim motivima.

Proizvode naše učeničke zadruge predstavili su učenici sedmog razreda Dorian Ilić i Hanah Rosenfeld, dok su u snimanju i izvođenju praktičnog dijela izrade podmetača sudjelovali i učenici Matija Prugovečki i Martina Cezner.

Cjelokupno događanje popratila je i emisija HRT-a Dobro jutro, Hrvatska, a mi smo im predstavili naše proizvode. Sretni smo što smo cijeloj Hrvatskoj imali priliku pokazati što je nastalo našim vrijednim radom.

Proizvode naše zadruge i atmosferu koja je vladala na smotri možete pogledati na sljedećoj poveznici:

FOTOGALERIJA

Hvala svim učenicima i mentorima koji su sudjelovali u izradi proizvoda te ovim putem čestitamo svim zadrugama koje su se plasirale na Državnu smotru.

Voditeljica zadruge, Maja Lesjak

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Jakelić  datum: 13. 5. 2022. 13:29

Izvanučionička nastava u Zagrebu

Učenici 3.i 4.razreda naše škole sa svojim učiteljicama bili su 11.05.2022. u Zagrebu. Na put smo krenuli u ranim jutarnjim satima, put do Zagreba prošao je u iščekivanju svega što smo planirali vidjeti. U Tehničkom muzeju učenici su uz stručno vodstvo muzeja upoznati s poviješću prometnih sredstava, vatrogasnih vozila i opreme. Nakon muzeja krenuli smo u obilazak znamenitosti grada: Trg bana Josipa Jelačića, Manduševac, Katedrala, Kamenita vrata, crkva sv. Marka, Sabor, Dolac, Lotršćak, Ilica. Učenici su bili oduševljeni vožnjom Uspinjačom. Posjetili smo Muzej iluzija gdje smo otkrili mogućnosti stvaranja iluzija likovnom umjetnošću. Ručali smo u Maksimiru i nakon toga uživali u šetnji ZOO vrtom. Umorni ali zadovoljni sretno smo se vratili svojim kućama obogaćeni novim iskustvima.

FOTOGRAFIJE

Učiteljica Sofija Petrović

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Jakelić  datum: 13. 5. 2022. 12:11

PRIKUPLJANJE STAROG PAPIRA Akcija 3 - 2021./2022.

OŠ Kneževi Vinogradi organizira akciju prikupljanja starog papira kako bi pridonijeli svoj doprinos recikliranju, a time i zaštiti okoliša.  U akciji prikupljanja starog papira prikazan je veliki trud pojedinaca i razreda. 

 

Kakav se papir prikuplja:

 

Kakav se papir ne prikuplja:

- papir (listovi, omotnice, …), novine i časopisi, katalozi, reklamni prospekti, bilježnice, udžbenici, knjige, slikovnice, mape, kartonski fascikli

- papirnate i kartonske vrećice 

- role od papirnatih ručnika i toaletnog papira 

- kartonske kutije, kartonska pakiranja za hranu, deterdžente

 

- prljavi, nauljeni ili mastan papir 

- iskorištene maramice i prljavi papirnati ručnici 

- višeslojna ambalažna pakiranja (npr. - tetra pak za mlijeko, jogurt, sokove, čajeve i dr.)

 

                                                                                                                                     

Akcija prikupljanja papira održavati će se do:

utorak, 17.5.2022. 

POLIGON KOD CENTRALNE ŠKOLE

(PODRUČNE ŠKOLE na svojim lokacijama )

 

Papir neka bude uvezan špagom – bunt ili u kutiji.

Financijska sredstva prikupljena u ovoj akciji namjenski su usmjerena za nagrade učenicima, financiranje prijevoza ili kupnju ulaznica.

 

Kriterij za pobjednika akcije je sljedeći:

 • Ukupna količina skupljenog papira podijeljena s brojem učenika u razrednom odjelu (kg/učeniku). 
 • Pobjednik je razred/odjel koji na taj način bude imao najveći omjer.

 Pozivam sve razrede da se uključe u akciju.
Rezultati prikupljanja za 2021./2022.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivica Prgomet  datum: 12. 5. 2022. 14:18

Čestitka majčici

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Jakelić  datum: 6. 5. 2022. 13:49

U posjetu DVD Karanac

Tradicionalno 4.svibnja posjetili smo naš DVD Karanac. Učenici PŠ Karanac i djeca DV Zeko Karanac sa svojim učiteljicama poslušali su predavanje o zaštiti od požara, pogledali su opremu za gašenje požara i upoznali se s povijesnim načinima gašenja požara. Razgledali smo vatrogasna vozila. Djeca su postavljala pitanja djelatnicima DVD te se zainteresirali za podmladak DVD Karanac. Počastili su nas u svojim prostorijama sokovima i grickalicama, a mi smo im ostavili učeničke crteže na temu vatrogasne službe.

FOTOGALERIJA

Učiteljica Sofija Petrović

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Jakelić  datum: 6. 5. 2022. 13:43

KLOKAN BEZ GRANICA 2022.

Međunarodno matematičko natjecanje „Klokan bez granica“ održava se svake godine približno u isto vrijeme u svim zemljama sudionicama. Cilj je natjecanja popularizirati matematiku i omogućiti širenje osnovne matematičke kulture te motivirati učenike da se bave matematikom i izvan redovitih školskih programa.

U našoj je školi natjecanje održano 17. ožujka 2022. Sudjelovalo je 44 učenika od 2. do 8. razreda.

Rezultate natjecanja dobili smo 2. svibnja 2022. Nagrađeno je pet najuspješnijih natjecatelja:

 • Teo Budimir, 2.a
 • Nina Končar, 2.a
 • Matej Horvat, 4.a
 • Lucija Damjanov, 5.a
 • Sara Vučenović, 4.a

Pohvalit ćemo i najbolje u svojim kategorijama: Doriana Majorića, 3.a, Anu Tufeković, 7.c  i Matiju Prugovečkog, 8.c.

Čestitamo svim natjecateljima, a posebice nagrađenim učenicima!

nastavnice matematike Maja Matijević i Mirela Bazikić

te učiteljica Dunja Kufner

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Jakelić  datum: 5. 5. 2022. 13:53

K KAO KNJIŽNICA!

Učenici 1.a razreda u svom posjetu knjižnici naučili su kako se na policama slažu knjige - po abecedi, prvom slovu! Nakon slušanja priča i prolaska knjižnicom, učenici su crtali prvo slovo svoga imena. Koristeći se tehnologijom, alatom Animated Drawings, animirali su svoje crteže i naglas se smijali smiješnim plesovima svoga slova.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Norac  datum: 29. 4. 2022. 11:43

Noć knjige 2022.

I ove se godine naša škola pridružila slavlju knjige i čitanja! Ove je godine Noć knjige posvećena slobodi i knjizi kao prostoru slobode. Također, ove se godine obilježava 100. obljetnica rođenja velike hrvatske pjesnikinje Vesne Parun.
Učenici su na radionicama u knjižnici razmišljali o slobodi, pravima, dužnostima, zapisivali su i crtali svoje misli i ideje.

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Jakelić  datum: 26. 4. 2022. 13:58

Čestitka

Radovi učenika

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Jakelić  datum: 13. 4. 2022. 11:39

Natjecanje u Graničaru 4.r

Učenici 4.a i 4.k sudjelovali su 6.04.2022. na međuškolskom natjecanju u Graničaru u organizaciji Školskog sportskog saveza. Domaćin natjecanja je bila OŠ Šećerana Beli Manastir. Naši učenici : Jovana Aćimović, Leon Bosak, Domagoj Kontrec, Dora Kovač, Lea Kovačević, Matej Horvat, Stanko Mandić, Renata Seleši, Fran Trstenjak i Sara Vučenović osvojili su 2.mjesto. 

Učiteljica Sofija Petrović 

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Jakelić  datum: 7. 4. 2022. 13:15

Obilježavanje Svjetskog dana voda

Ove godine obilježili smo Svjetski dan voda kroz niz pokusa vezanih uz njezina svojstva. Učenici petih razreda proveli su sljedeće aktivnosti u okviru kurikulumskih područja Prirode i Geografije:

 • Aristotelovo jaje – gustoća
 • Hod po vodi – napetost vode
 • Papar se boji – napetost vode
 • Skittles duga – difuzija
 • Mix it – difuzija

Pokusima smo istražili napetost vode, temperaturu, gustoću te difuziju, a tijekom izvođenja eksperimenata imali smo maloga crnog četveronožnog pomagača😊

Učenici su zabilježili svoja opažanja i zaključke, a njihov rad pogledajte u galeriji.

 

Maja Lesjak i Vedran Hozjan

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Jakelić  datum: 31. 3. 2022. 12:06

Tjedan Mađarske - Magyar napok

Od 14. do 18. ožujka u našoj školi obilježavali su se dani Mađarske, „Magyar napok“, u kojima su sudjelovali učenici od 6. do 8. razreda. Projekt su vodili učitelj Vedran Hozjan i učiteljica Dajana Dumančić. 

Projekt je započeo u ponedjeljak, 14. ožujka, kada su učenici slušali predavanje o početku i važnosti mađarske revolucije. U utorak, 15. ožujka, prigodno je obilježen Dan sjećanja na mađarsku revoluciju i borbu za slobodu na način da su učenici izrađivali tzv. mađarske kokarde, koristeći trobojne trakice, igle i konac. U srijedu su učenici sudjelovali u izradi plakata na temu poznatih ličnosti. Naposljetku, u petak je uz prigodno ukrašen prostor motivima Mađarske i poznatim mađarskim ličnostima, kao što su Rubik Erno, Kossuth Lajos te Petefi Šandor, školska blagovaonica postala „Kavanom Pilvax“. 
U „kavani“ se održalo središnje događanje projekta. Učiteljica Dajana Dumančić održala je govor o početku mađarske revolucije, a učenici Marko Vučenović (6.a) i Dorian Deak (7.a) čitali su na mađarskom jeziku važne povijesne tekstove, poput Petefijeve revolucionarne pjesme budnice pod nazivom „Nemzeti dal“. Nakon toga učenici su kritički promišljali o povijesnim mađarskim događajima, uspješno ih aktualizirajući sa sadašnjošću.  

Nakon donesenih zaključaka, ugodno druženje nastavilo se uz mirise čaja i poslastice. 

FOTOGALERIJA

učenice Sara Kožić i Lana Horvat, 7.c 

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Jakelić  datum: 29. 3. 2022. 11:37

Sadako hoće živjeti

Lektirni tjedan u 8.c razredu pretvorili smo u pravi mali posjet Japanu, pri čemu smo interpretirali i analizirali djelo za cjelovito čitanje Sadako hoće živjeti Karla Brucknera. Učenici su pripremili zanimljiva izlaganja o Japanu, japanskim običajima i kulturi, što nam je poslužilo kao uvod u interpretaciju romana. Budući da roman tematizira istinite događaje iz vremena Drugoga svjetskog rata, učenici su istraživali povijesne događaje i kritički promišljali o njima. Posebice smo analizirali lik Sadako Sasaki i njezinu nesretnu sudbinu. Analizu romana zaključili smo kušanjem japanskog sushija, pijenjem zelenog čaja, pisanjem antiratne haiku poezije te izrađivanjem origami ždralova. Na kraju smo našim mislima, oblikovanima u haiku poeziju, te origami ždralovima prigodno ukrasili pano u hodniku škole.


Učiteljica hrvatskoga jezika Ivana Kurilj

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Jakelić  datum: 25. 3. 2022. 10:08

Svjetski dan voda

Na satu informatike učenici 4.a razreda obilježili su Svjetski dan voda kreirajući videozapis kako bi sve podsjetili na važnost i očuvanje voda.

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Jakelić  datum: 24. 3. 2022. 12:24

Posjet tvrtki Mono d.o.o.

Kako bi se upoznali s praksom rada u IT sektoru, učenici naše škole koji su sudjelovali na Županijskom natjecanju iz informatike, Noa Dušić, Ian Pintarić i Fran Petričević, zajedno sa svojom mentoricom Marijanom Jakelić posjetili su tvrtku Mono d.o.o

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Jakelić  datum: 23. 3. 2022. 19:02

Stvarajmo eKreativno

Učenici 5.c razreda Dominic Dumančić, Tara Stanojević i Sergej Lazarević pod mentorstvom knjižničarke Ivane Norac pobijedili su na 7. nacionalnom natječaju za školske knjižnice Stvarajmo eKreativno! Natječaj organizira Hrvatska udruga školskih knjižničara.
 
Natjecali su se u kategoriji izrada stripa. Tekst stripa je napisao Dominic Dumančić, a Tara Stanojević i Sergej Lazarević izradili su ilustracije. Koristili su tehnike crteža olovkom, drvenim bojama i flomasterima te tehniku kolaža. Strip je izrađen u alatu BookCreator. Elementi stripa složeni su kombinacijom alata Photopea s mogućnostima alata BookCreator.
Strip prati trojicu tamburaša koji se odvaže pronaći legendarnu zlatnu tamburu, instrument neprocjenjive vrijednosti nestao prije puno stoljeća. Jesu li tamburu pronašli te koje su vrijednosti na putu stekli pročitajte u njihovom stripu:

Čestitam talentiranim učenicima i zahvaljujem na podršci za naš rad svima koji su za nas glasovali!


Ivana Norac, knjižničarka

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Jakelić  datum: 23. 3. 2022. 13:12

14. ožujka – Slavimo Dan broja Pi!

Od 7. do 11. ožujka učenici šestog, sedmog i osmog razreda sudjelovali su u projektu obilježavanja Dana broja Pi. Dvadeset i dvoje učenika, koji su se prijavili tijekom navedenog tjedna, istraživali su i izrađivali postere o različitim temama vezanim uz broj Pi:

 1. Povijest broja Pi
 2. Definicija broja Pi
 3. Dan broja Pi
 4. Zašto pite?
 5. Pamćenje decimala broja Pi
 6. Simbol broja Pi
 7. Ludolfov broj
 8. Iracionalan broj
 9. Decimale broja Pi
 10. Serije i filmovi s brojem Pi
 11. Einstein i Hawking
 12. Pi i glazba

Nakon izrade postera, učiteljice matematike Mirela Bazikić i Maja Matijević grafički su uredile kalendar za 2022. godinu s učeničkim radovima. Kako su učenici izradili postere te kako izgleda naš završni proizvod – kalendar, možete pogledati na panou u hodniku naše škole ili na sljedećem videozapisu:

Sretan Dan broja Pi!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Jakelić  datum: 21. 3. 2022. 10:33

PROJEKT „TIKVEŠKA ŠUMA“

ŽIVOTINJSKI SVIJET ŠUME

TERENSKA NASTAVA U TIKVEŠKOJ ŠUMI

U sklopu školskog projekta „Tikveška šuma“ učenici 2.a i 2.b razreda  s učiteljicom Dunjom Kufner posjetili su dio šume u hrvatskom Podunavlju poznate pod nazivom Tikveška šuma.

U ostvarivanju i planu provedbe terenske nastave pridružile su nam se knjižničarka Ivana Norac i učiteljica Dejana Cvitan kao sudionice projekta, voditeljice web stranice projekta i fotografkinje terenske nastave, te nam se pridružila gospođa Jelena Budimir, majka jednog od učenika.

Cilj terenske nastave bio je zadovoljiti dječji interes za različitim vrstama šumskih životinja koje obitavaju u nizinskim, listopadnim šumama te omogućiti djeci stjecanje određenih znanja i predodžbi o životu šumskih životinja, njihovim navikama, karakteristikama i osobitostima, prehrani, brizi o njima i šumi kao njihovu staništu. Provedenim smo aktivnostima kod učenika potaknuli želju za učenjem i istraživanjem, upoznavanjem i usvajanjem novih pojmova (nazivi vrsta životinja, vrste i nazivi staništa, hranilište, gat, hranilice, vrste hrane za životinje, hrast lužnjak i sl.). Tijekom posjeta šumi imali smo stručnu podršku i vodstvo djelatnika šumarije Matije Balekića i Darija Šimunova.

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Jakelić  datum: 21. 3. 2022. 10:10

Primjena modela ukidanja samoizolacija - samo u slučaju pojave pozitivnog rezultata testa na SARS-COV-2 u razrednom odjelu

Poštovani roditelji,

u svezi s primjenom modela ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje dobrovoljnog samotestiranja učenika, ovim putem upućujemo kako je od petka, 18. ožujka 2022. potrebno provoditi ovu mjeru samo u slučaju pojave pozitivnog rezultata testa na SARS-COV-2 u razrednom odjelu.

Do sada ste podijelili pet brzih antigenskih testova na SARS-CoV-2 po učeniku te procjenjujemo da su većinom iskorištena četiri, a jedan preostali test po učeniku trebao bi se iskoristiti u slučaju pojave pozitivnog rezultata testa na SARS-COV-2 u razrednom odjelu.

Dakle, mjeru dobrovoljnog samotestiranja učenika na SARS-COV-2 brzim antigenskim testova od petka, 18. ožujka 2022. godine potrebno je provoditi samo u slučaju pojave pozitivnog rezultata testa na SARS-COV-2 u razrednom odjelu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivica Prgomet  datum: 18. 3. 2022. 14:36

Dan ružičastih majica

I ove smo godine slavili prijateljstvo i nenasilje! Iako je zadnja srijeda u veljači pripala praznicima, to nas nije spriječilo da razmišljamo o prijateljstvu, međusobnom pomaganju i da kažemo stop nasilju! Učenici su na virtualnom panou mogli objaviti vlastite kreativne radove o prijateljstvu i nenasilnom ponašanju, a učenici 2. razreda PŠ Karanac ukrašavali su ružičaste majice s jasnom porukom: "Nasilje prestaje ovdje!" 

Ivana Norac

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Jakelić  datum: 11. 3. 2022. 10:37

Projekt „Crtam, pišem, stvaram“

Učenici naše škole koji pohađaju izbornu nastavu njegovanje srpskog jezika i kulture sudjelovali su u projektu pod nazivom „Crtam, pišem, stvaram“ koje je pokrenulo društvo  „Prosvjeta“ iz Zagreba.

Cilj ovog projekta je kod učenika potaknuti kreativno izražavanje. Zadatak je bio crtežom prikazati (ilustrirati) priču pod nazivom

Radove smo napravili, poslali i s nestrpljenjem očekivali rezultate. Od ukupno pristiglih 250 radova izabran je i nagrađen jedan rad i iz naše škole. To je rad učenice Jovane Aćimović iz 4.a razreda.

Osvojila je 2. mjesto. Svi  su učenici za sudjelovanje u projektu dobili prigodne poklone. Ovim putem zahvaljujem i čestitam svim učenicima na sudjelovanju u projektu.

Učiteljica Tanja Novak

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Jakelić  datum: 9. 3. 2022. 09:53
» Arhiva naših vijesti    
 


Oglasna ploča
Kalendar
« Travanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događajiSigurnost na internetu


Tražilica
preskoči na navigaciju