preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 1. 2010.

Ukupno: 589964
Ovaj mjesec: 1781
Danas: 118
Vijesti

Posjet tvrtki Mono d.o.o.

Kako bi se upoznali s praksom rada u IT sektoru, učenici naše škole koji su sudjelovali na Županijskom natjecanju iz informatike, Noa Dušić, Ian Pintarić i Fran Petričević, zajedno sa svojom mentoricom Marijanom Jakelić posjetili su tvrtku Mono d.o.o


Mono je međunarodno poznata i vrlo uspješna tvrtka za razvoj softvera. Izrađuju softvere za klijente iz cijeloga svijeta iz raznih područja poput medicine, veterine, poljoprivrede, obrazovanja i sl. Smješteni su u novoj, vrlo atraktivnoj zgradi u Gackoj ulici u Osijeku. Ondje ih je dočekalo nasmijano lice voditeljice marketinga tvrtke Mono, gospođice Jasenke.  

Obilazeći prostor tvrtke, upoznali su se s modernim ambijentom zgrade. Razgovarali su s administratorom tvrtke koji ih je uveo u strogo čuvanu prostoriju u kojoj se nalaze serveri sa svim podatcima njihove tvrtke.  

U zgradi se nalazi mnoštvo ureda te u svakom radi nekoliko zaposlenika. Učenike je iznenadio velik broj ženskih zaposlenih djelatnika, što razbija predrasudu da se programiranjem bave samo muškarci. Također, mnogo djelatnika dolazi iz inozemstva te su učenici imali priliku razgovarati s developerom koji je u Osijek došao čak iz New Yorka.  Među zaposlenima su, osim programera, i dizajneri koji su zaduženi da sve ono što developeri osmisle bude lijepo i ugodno korisniku za korištenje. Gotov softver, prije nego ga dostave klijentu, moraju testirati. Taj važan posao obavljaju djelatnici “testeri”. Testeri uočavaju eventualne pogreške programa te u komunikaciji s developerima i dizajnerima zajednički rješavaju problem. 

Osim ureda, ondje su još i velika kantina te soba za odmor i razonodu koju djelatnici vrlo rado koriste kako bi se odmorili od napornoga posla za računalima. Također, ondje se nalazi i velika predavaonica u kojoj često imaju predavanja i vježbe kako bi mogli unaprijediti svoje dosadašnje znanje. 

Učenicima je ovo bio prvi susret s tvrtkom za razvoj softvera, koji ih je potaknuo na razmišljanje o tome je li taj sektor možda upravo njihova poslovna budućnost. Odlaskom su na Županijsko natjecanje iz informatike svakako zakoračili bliže ostvarenju toga sna. 

Zahvaljujemo tvrtki Mono d.o.o. što ih je primila i gospođici Jasenki što im je omogućila to iskustvo! 

Učiteljica Marijana Jakelić Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marijana Jakelić   datum: 23. 3. 2022.

Oglasna ploča
Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događajiSigurnost na internetu


Tražilica
preskoči na navigaciju