preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi

Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 1. 2010.

Ukupno: 573319
Ovaj mjesec: 1101
Danas: 1
Vijesti

Priredba za Svetog Nikolu

U našoj školi je 4.prosinca održana priredba povodom blagdana Svetog Nikole. Djeca iz područnih škola, Grabovca i Karanca i vrtićka djeca su došla vidjeti svetog Nikolu i sudjelovati u priredbi. Program su pripremile učiteljice iz nižih razreda naše škole, a u predstavi su osim djece sudjelovali i roditelji. Djeca i roditelji su bili odjeveni u različite kostime: bio je tu medo, vile, dimnjak, vila koja je čistila dimnjak i tri djevojčice koje su predstavljale pahuljice. Priredba je bila posvećena dolasku svetog Nikole koji će donijeti darove. Kada je dio predstave završio, svi su radosno pljeskom dozivali svetog Nikolu. I odjednom se pojavio na vratima pozdravljajući djecu i ostalu publiku. Kada je stigao na pozornicu, malo se šalio s djecom, kako ne vidi gdje je stolica, pa je zamalo pao, ali su mu vile pomogle da sjedne. Odmah je počeo komunikaciju s djecom u gledalištu, kad bi ih nešto pitao, svi bi u isti glas odgovarali pa je teško mogao shvatiti što mu hoće reći.


Kasnije, kada se pozdravio i našalio s djecom, slijedila je podjela darova. U međuvremenu je stigao vrag i počeo je zadirkivati djecu koja su odmah prihvatila vragovo izazivanje pa su ga počeli vijati po dvorani. Djeca su prelijepih osmijeha i s darovima u rukama radosno pošla kući.

No, to nije bio kraj. Kada su učenici viših razreda otišli na nastavu, sveti Nikola je nastavio svoju šalu – ulazio je na sate i šalio se s učenicima, a s njim je bio i njegov vjerni pratitelj krampus koji je čak u šali djeci uzimao testove koje je vratio malo kasnije.

Razgovarali smo i s nekim učenicima o njihovim dojmovima povodom ove priredbe.

Tea Krčmar, 5.c : - Početkom školske godine pridružila sam se maloj, ali vrijednoj dramskoj skupini. Predstavu smo pripremali mjesec i pol. Uzbuđenje koje sam osjećala prije predstave je poraslo još i više kada sam ugledala prepunu dvoranu. Malo sam se bojala da ću zaboraviti tekst, jer je to ipak moj prvi nastup u ovoj školi, no strah je bio neopravdan. Skoncentrirala sam se kao na probi i svoju ulogu odglumila kako treba. Obuzeo me val sreće kada sam čula gromoglasan pljesak zadovoljne publike, a radost zbog dobro izvedene predstave podijelili smo uz čokoladice i s nastavnicom koja nas je do ovoga i dovela. Ipak, najviše su mi godile pohvale školskih prijateljica jer su mi time potvrdile da se sav trud isplatio.

Mia Latinović, 5.c : - Odmor je. Svi su se razbježali po hodnicima i svatko je jurio na svoju stranu, a ja sam osjećala uzbuđenje jer ću s prijateljicama iz dramske skupine nastupiti u programu. Bile smo strašno uzbuđene i imale smo tremu. Meni su se tresla koljena od straha, jer nikad dosad nisam nastupala pred tolikom publikom. Međutim, kad je predstava počela, sve je išlo kao od šale. Sva ona nepoznata lica koja su nas promatrala, nagradila su nas pljeskom. Vidjela sam mamino i bratovo nasmiješeno lice u publici i tada sam znala da je sve prošlo u redu. Bio mi je to nezaboravan doživljaj, pogotovo kada nas je krampus ganjao šibom.


Prilog priredile učenice 8.c razreda Ivana Crnjac i Valentina Brkić.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Valentina Brkić Ivana Crnjac   datum: 21. 12. 2009.

Oglasna ploča
Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događajiSigurnost na internetu


Tražilica
preskoči na navigaciju