preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi

Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 1. 2010.

Ukupno: 573951
Ovaj mjesec: 1733
Danas: 29
Vijesti

Školski projekt Meteorologija i meteo stanica

Podaci sa meteorološke postaje nalaze se na:

 

 

Tijekom ove školske godine u našoj školi je realiziran učenički projekt  Meteorologija učenika dodatne  skupine Mali prirodoslovci  te učenika izvannastavnih I dodatnih  skupina predmetne nastave mladih geografa i arheologa. Voditeljica projekta je učiteljica Dunja Kufner u suradnji s nastavnikom Vedranom Hozjanom  te nastavnicom Monikom Samardžić.

Učenici su kroz brojne aktivnosti  istraživali  što je meteorologija, učili su izrađivati različite sprave za mjerenje vremena, bavili su se istraživanjem pojava u nebu, izrađivali kristale soli i modre galice, izrađivali oblake, hranilice za ptice te izradili svoju malu meteo stanicu s koje su bilježili i pratili temperaturu zraka, brzinu vjetra i količinu oborina.


Stariji učenici  su proučavali predviđanje atmosferskog vremena prema starim narodnim poslovicama i vođenjem lokvarskog kalendara. Obrađivali su teme vezane uz klimatologiju našega zavičaja te utjecaju i promjenama vezanim uz klimu i klimatske promjene. Učenici su bili veoma dobro motivirani za iskustveno i istraživačko učenje te  su im se kroz projektne aktivnosti osigurali uvjeti za sudjelovanje u istraživačkom i znanstvenom projektu.

Učenici su tijekom nastavne godine upoznali razne načine predviđanja vremena na način kako su to radili ljudi u prošlosti kada nije bilo uređaja koji su mogli točno i precizno predviđati atmosfersko vrijeme. U pripremama za prezentaciju projekta su izrađivali plakate, prezentacije i demonstraciju projekta. U dvorištu škole je postavljena digitalna meteorološka stanica koja će služiti u daljnjem nastavku projekta, jer će učenici moći samostalno provoditi znanstveno istraživačke radove, provoditi terenska istraživanja i mjerenja ,  tablično analizirati podatke  te izrađivati grafikone .

Projekt će pridonijeti stjecanju znanja, vještina i stavova  iz područja prirodoslovlja kao temelj za razvoj prirodnoznanstvenih kompetencija koje će učenicima omogućiti različita  iskustvena znanja  s ciljem poticanja i razvijanja znatiželje za prirodnim znanostima.

Podaci sa meteorološke postaje nalaze se na:

Davis Vantage Vue ISS

  • temperatura zraka
  • vlaga zraka
  • tlak zraka
  • smjer vjetra
  • brzina vjetra
  • udar vjetra
  • količina oborina
  • intenzitet oborina


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ivica Prgomet   datum: 13. 5. 2019.

Oglasna ploča
Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događajiSigurnost na internetu


Tražilica
preskoči na navigaciju