2021-11-19 18:42:02

7. Tjedan tolerancije

(klikom na sliku otvorite fotogaleriju)

Ove godine Tjedan tolerancije proveo se pod motom „Oboji“. Učenici naše škole su imali priliku obojiti logo Tjedna i za sobom ostaviti lijep trag. Na razini predmetne nastave održao se školski lov na blago. U holu škole izvješen je QR kod s natpisom „Scan me“ i učenici su mogli skenom QR koda pristupiti Izazovu. Najbrži učenici osvojili su za svoj razred slatku nagradu. Prvi razred koji je osvojio slatkiše je 7.c zahvaljujući učenicama Hannah Rosenfeld i Ani Tufeković. Drugi pobjednici su 6.c, čiji je Josip Rogar uspješno riješio sve zadatke Izazova, a Dominic Dumančić i Leonora Kovačević osvojili su slatkiše za svoj 5.c razred. Razredima pobjednicima su podijeljene zahvalnice.

Učenici razredne nastave surađivali su na izradi murala na temu tolerancije. Svaki razred dobio je platno koje su oslikali vođeni vlastitim viđenjem tolerancije, mira i poštovanja. Tako su nastale četiri slike koje će zajednički tvoriti mural „Tolerancija“ i biti izložen u našoj školskoj knjižnici.

Kao i svake godine, tako i je i ove u središtu Tjedna tolerancije Dan sjećanja na žrtve Domovinskoga rata, žrtvu Vukovara i Škabrnje. U holu škole postavljena je maketa vukovarskog vodotornja, simbola Vukovara, oko kojega su upaljene svijeće u znak spomena na žrtve. U izložbenom prostoru škole postavljeni su likovni radovi učenika s motivom vukovarskog vodotornja te činkvina Vukovaru koju su napisali učenici 4.a razreda.

Na radionici u knjižnici, učenici 1.a razreda slušali su čitanje slikovnice „Dugine boje“ te su razgovarali o ljepoti različitosti, a budući da je naglasak bio na boje – bojali su mrežnu i digitalnu bojanku s motivom duge. Učenici 2.a razreda su u svojoj učionici vježbali rješavanje loših emocija tehnikom „stresanje mrava“, usavršavali su vještine suradnje i mira u razredu vježbom „Klupko vune“ na kojoj su dobili narukvice prijateljstva, te igrom „Vjetar puše“. Sa svojom učiteljicom izradili su razredno Stablo prijateljstva te vizualno prikazali svoje sličnosti i različitosti. Vještine čitanja i pisanja usavršavali su na radionici stripa na kojoj su i osvijestili kako na zdrav način riješiti sukob.

Učenici 3.a, 4.a i 5.c razreda sudjelovali su u radionici, igri „Lov na blago“ u knjižnici. Svi su uspješno završila igru i uz priču „Zamišljeno u rukama“ Božidara Prosenjaka pojeli ukusno blago – svima najdraže slatkiše. Učenici 3.a razreda nakon radionice pisali su o toleranciji i smišljali slogane za toleranciju, poštovanje i različitost.

 

Ivana Norac, knjižničarka


Osnovna škola Kneževi Vinogradi