2013-12-06 10:00:00

Blagdan Svetog Nikole

            6. prosinca 2013. U našoj školi je napravljena mala predstava povodom blagdana Svetog Nikole.

            Scensku igru prvi snijeg pripremili su s učenicima nižih razreda članovi čitateljskog kluba „Čitamo zajedno“, roditelji Valentina Gal, Gordana Kekez, Silvija Sekulić i Sabina Ostojić i učenici Iva Gal, Tihana Ilić, Petar Sekulić i Saša Kekez.

Predstava je bila o pahulji koja je žurila najaviti prvi snijeg, a poslije, kad je pao, djeca su se igrala na snijegu. Predstava je u sve nas unijela radost i sreću i probudila božićni duh. Dok se publika zabavljala i veselila zimskoj čaroliji pahuljastih igrica, stigao je naš najdraži gost – sveti Nikola uz pratnju krampusa. Uz veliku radost svakome je podijelio darove, naravno po zaslugama –djeci slatkiše, a učiteljicama šibe. Učenici su izveli i nekoliko recitacija: o zvijezdama, o snjegoviću i zecu koji mu se divio, zatim o zločestom dječaku koji je dobio šibu i dobroj djeci koja su dobila darove. Predstavu su pažljivo odgledali učenici nižih razreda.

            „ Hvala svima koji ste svojom nazočnošću uveličali ovu malu svečanost i podijelili s nama ovu radost koja je ujedno i poruka adventa, da širimo radost, mir i ljubav“, rekla je knjižničarka, ujedno i organizatorica ovog programa Ildiko Moric-Žilinski.

 

Pripremili učenici 6.c razreda – Marko Antić, Noemi Živičnjak i Biljana Vuković

ž


Osnovna škola Kneževi Vinogradi