2014-04-01 08:00:00

Izlet u vinariju i na vidikovac

            Naša škola je 1. travnja organizirala izlet u vinariju kombinata Belje i odlazak na vidikovac. Naravno da smo se jako veselili.

            To nije bio običan izlet kao svaki drugi. Upoznali smo se s novom tehnologijom proizvodnje vina, a nakon tog smo otišli u prirodu među prekrasne vinograde.

          

Trebali smo u 8:30 biti kod vinarije. Neki su učenici došli autobusima, neki biciklima, a bilo je i učenika koji su došli pješice. Kada smo se svi okupili, krenuli smo u obilazak vinarije i tu smo u multimedijskom centru imali prezentaciju, pogledali dva filma o postanku i opstanku Belja, o baranjskim vinogradima i vinima pa smo išli i pogledati ta nova postrojenja u kojima nas je dočekao malo neobičan miris koji se osjeti pri proizvodnji vina. Nakon toga smo zajedno otišli na vidikovac. Tamo se već pripremao grah u kotlićima za sve nas. Malo smo se igrali, natjecali se u povlačenju konopa, igrali odbojku i zabavljali u prirodi, a mogli smo i roštiljati, šetati i razgledavati prirodu. Nakon tog smo ručali i polako se pripremali za odlazak kući.

            Bio je to još jedan prekrasan proljetni dan koji su učenici sa svojim nastavnicima opušteno proveli u prirodi.

Prilog pripremili učenici 6.c razreda:

Biljana Vuković, Marko Antić i Jakov Vujičić


Osnovna škola Kneževi Vinogradi