preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Tražilica


Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 1. 2010.

Ukupno: 698959
Ovaj mjesec: 2377
Danas: 80

Uz čitanje riječi rastu 4/Words Grow by Reading 4 - Međunarodni dan darivanja knjige

U sklopu međunarodnog eTwinning projekta Uz čitanje riječi rastu 4/Words Grow by Reading 4 učenice naše škole sudjelovale su aktivnosti razmjene knjiga. Međunarodni dan darivanja knjiga obilježava se 14. veljače i baš kao i Valentinovo, cilj je podijeliti ljubav, prema knjizi i drugim ljudima. Međunarodni dan darivanja knjiga 2012. godine pokrenula je spisateljica za djecu Amy Broadmoore u suradnji s blogericom Zoe Toft. Već sljedeće godine organizaciju događaja je preuzela spisateljica za djecu Emma Perry. Od tada se obilježavanje širi putem autora, ilustratora, izdavača, knjižničara kako bi knjigu učinili dostupnom prvenstveno djeci i mladima, a potom i odraslima. Simbolično, datum kada slavimo ljubav jedni prema drugima, veselimo se knjizi koja nam otvara vrata ljubavi prema pisanoj riječi i novim svjetovima.

Projektni partner u ovoj aktivnosti bila nam je školska knjižnica Osnovne škole "Ljudevit Gaj" Krapina s knjižničarkom Suzanom Pracaić. Učenice naše škole izradile su posebnu čestitku prijateljima iz Krapine koju su priložile uz darivanu knjigu Madeline L'Engle "Nabor u vremenu". Iz Krapine nam je pristigla prekrasna ručno izrađena čestitka, monografija "Sorte vinove loze Hrvatskog Zagorja" i korisni materijali o gradu Krapini kao i posebna izdanja nastala povodom 100. i 110. obljetnice Osnovne škole "Ljudevit Gaj" Krapina, a sve je izloženo u školskoj knjižnici i dostupno svim učenicima naše škole. Učenici vole čitati i učiti o Hrvatskoj, a ovi materijali učinit će taj proces još zanimljivijim.

knjižničarka Ivana Norac

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Norac  datum: 6. 3. 2024. 10:56

My Plan@

Školske godine 2022./2023. provodio se projekt MyPlan@ čiji je idejni začetnik OŠ Kneževi Vinogradi. Projekt je sa školske razine prešao u međunarodnu. Sudjelovalo je 30 škola iz 6 zemalja, a ukupno je odrađeno preko 100 aktivnosti. Projekt se provodio na platformi European School Education Platform (ESEP) u zajednici eTwinning. Stranica eTwinning projekta MyPlan@ može se pogledati klikom ovdje. Finalni proizvodi projekta su zbirka kratkih priča napisanih u suradnji s umjetnom inteligencijom i kratka priča koju je napisao međunarodni tim učenika. Priče su dostupne ovdje.

Napravilo se pomoću platforme Padlet

Napravilo se pomoću platforme Padlet

Napravilo se pomoću platforme Padlet

NACIONALNA OZNAKA KVALITETE: MyPlan@

 

eTwinning oznake kvalitete su nagrade koje priznaju izvrsnost eTwinning projekata. One se dodjeljuju učiteljima i njihovim učenicima koji su surađivali na projektu koristeći digitalne alate i ispunili određene kriterije kvalitete. Postoje dvije vrste oznaka kvalitete: nacionalne i europske.

Nacionalne oznake kvalitete dodjeljuju Nacionalne organizacije za podršku (NSO) u svakoj zemlji koja sudjeluje u eTwinningu. Učitelji se mogu prijaviti za nacionalnu oznaku kvalitete ako su završili ili su u završnoj fazi eTwinning projekta s partnerima iz najmanje jedne druge zemlje. Obrazac za prijavu traži da pruže informacije i dokaze o svom radu na projektu, kao što su ciljevi, aktivnosti, rezultati i utjecaj projekta. NSO ocjenjuje prijave na temelju pet kriterija: pedagoška inovacija i kreativnost, integracija u kurikulum, suradnja između partnerskih škola, upotreba tehnologije i poštivanje zaštite podataka i autorskih prava.

eTwinning oznake kvalitete imaju mnoge prednosti za učitelje i učenike. One pružaju konkretnu evaluaciju njihovog rada na temelju zajedničkog pedagoškog okvira, priliku za poboljšanje njihovog projektnog rada, certifikat i značku koja se može prikazati na njihovom profilu i TwinSpace-u, te šansu da sudjeluju u drugim eTwinning inicijativama, kao što su nagrade i priznanja.

EUROPSKA OZNAKA KVALITETE ZA 2023. GODINU: MyPlan@

Europskom oznakom kvalitete evaluira se rad svih učitelja/nastavnika i učenika koji sudjeluju na eTwinningovu projektu. Projekti koji dobiju Europsku oznaku kvalitete najbolje su ocijenjeni projekti s Nacionalnom oznakom kvalitete. Ti projekti predstavljaju primjere uspješne europske suradnje. Nagradu dodjeljuje Središnja organizacija za potporu eTwinningu.

 

 
  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Norac  datum: 13. 9. 2023. 11:49
» Arhiva naših vijesti    
 


Oglasna ploča
Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događajiSigurnost na internetu


Tražilica


preskoči na navigaciju