preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Tražilica


Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 1. 2010.

Ukupno: 590215
Ovaj mjesec: 2032
Danas: 17

Upoznaj svoje sugrađane: Društvo ljubitelja književnosti "Littera" Osijek

Projekt Upoznaj svoje sugrađane je u organizaciji Hrvatske udruge školskih knjižničara, podružnice Osječko-baranjske županije. Cilj projekta je kroz istraživačku nastavu razviti kritičko razmišljanje prema zavičajnoj kulturnoj produkciji. Učenici će se upoznati s pojmom zavičajna i kulturna produkcija (film, glazba, književnost, likovnost...) kroz niz istraživačkih zadataka pod vodstvom mentora. Projekt se provodi na platformi eTwinning.

 
Pod vodstvom knjižničarke Ivane Norac 30.4.2022. posjetili smo Muzej Slavonije Osijek i upoznali Društvo ljubitelja književnosti "Littera" Osijek. Kroz izložbe Muzeja vodila nas je muzejska pedagoginja gospođa Jesenka Ricl. Pogledali smo izložbe "Donacije" i "Priroda i tehnika". Posebno su nas se dojmile stare igračke i knjige te klizaljke, skije i sanjke. Bilo nam je jako zanimljivo što su jedne vrijedne stare sanjke pronađene čak u smeću, a u Muzej su došle kao dar. Spoznali smo da su se ljudi u prošlosti zabavljali baš kao i mi danas. Vidjeli smo stare tipkovnice, računala, laptope i PlayStation 1! Osobito nas se dojmilo što se u Muzeju nalazi zbirka Basni i bajki Ivane Brlić Mažuranić, koje i mi danas čitamo. 
Naučili smo i da su mnogi uporabni predmeti inspirani dizajnom iz prirode, poput sušila za kosu i puževe kućice, zmije i cijevi za usisavač ili patki i ronilačke opreme! 
 
Nakon obilaska izložbi sudjelovali smo na radionici pisanja pod vodstvom članice Littere, autorice, povjesničarke i arhivistice gospođe Erike Žilić Vincetić. Inspirirani predmetima i ambijentom Muzeja napisali smo kratke priče, pjesme i naše doživljaje.
 
Zatim smo proveli intervju s predsjednicom Littere Laurom Dobutović Ravlić. Pitali smo ju može li svatko postati pisac, zašto je važno pisanje i čitanje, zašto su važna književna druženja. Otkrila nam je da pisati može svatko, ali je za uspjeh potrebno puno rada i truda koji se uvijek isplate. Pisanje je važno zbog razumijevanja vlastitih osjećaja i događanja oko nas, a čitanje je vrlo važno zbog našeg rasta i razvoja. Littera organizira radionice pisanja, druženja s piscima i razgovore o knjigama. Takva druženja su važna zbog saznanja novih informacija, uspostavljanja novih prijateljstava, dijeljenja ljubavi prema knjizi, razgovoru i poticanju, potpori za daljni rad.
 
Naše dojmove objedinili smo u Knjizi uspomena koja se može pogledati ovdje.
 
Ivana Norac
  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Jakelić  datum: 13. 5. 2022. 12:01

Upoznaj svoje sugrađane: izložba likovnih radova

U našoj školskoj knjižnici je od 27.4.2022. do 9.5.2022. održana izložba likovnih radova sudionika u eTwinning projektu Upoznaj svoje sugrađane. 

Svi učenici posjetitelji izložbe naučili su pravila ponašanja na izložbi, upoznali su se s tehnikom acrylic pour odnosno granom umjetnosti fluid art te su obišli izloške poštujući pravilo ne diranja izložaka. Učenici su promatranjem apstraktnih motiva doživjeli likovna djela. Na kraju izložbe svaki učenik izabrao je straničnik s motivima djela.
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Jakelić  datum: 9. 5. 2022. 13:12

Upoznaj svoje sugrađane: Vanja Zanze

Projekt Upoznaj svoje sugrađane je u organizaciji Hrvatske udruge školskih knjižničara, podružnice Osječko-baranjske županije. Cilj projekta je kroz istraživačku nastavu razviti kritičko razmišljanje prema zavičajnoj kulturnoj produkciji. Učenici će se upoznati s pojmom zavičajna i kulturna produkcija (film, glazba, književnost, likovnost...) kroz niz istraživačkih zadataka pod vodstvom mentora. Projekt se provodi na platformi eTwinning.

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Jakelić  datum: 28. 4. 2022. 20:16

Dan sigurnijeg interneta 2022

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Jakelić  datum: 22. 2. 2022. 11:58

Rezultati ankete Medijska pismenost i dezinformacije

Rezultati ankete Medijska pismenost i dezinformacije koju su učenici predmetne nastave ispunjavali u sklopu eTwinning projekta "Pet koraka do istine"

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Jakelić  datum: 22. 6. 2021. 19:01

Rezultati ankete Dan sigurnijeg interneta

Rezultati ankete Dan sigurnijeg interneta koju su naši učenici riješavali u sklopu eTwinning projekta "Pet koraka do istine":

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Jakelić  datum: 22. 6. 2021. 18:56

eTwinning projekt "Pet koraka do istine"

Drugo obrazovno razdoblje u školskoj godini 2020./2021. započeli smo novim međunarodnim eTwinning projektom "Pet koraka do istine".

Cilj projekta je unaprijediti digitalne kompetencije naših učenika, poticati ih da preuzmu odgovornost za vlastitu sigurnost s naglaskom na osnaživanju i isticanju odgovornog ponašanja i digitalnog građanstva te općenito povećati znanje i razumijevanje problema koji se pojavljuju u području sigurnosti djece na internetu, kao i poučiti ih vrednovati i kritički analizirati različite medijske sadržaje kako bi znali tumačiti poruke (njihovu vjerodostojnost, pouzdanost i istinitost) u različitim medijima i na temelju njih donositi odgovorne odluke.

Dosad se za sudjelovanje u projektu prijavilo dvadesetak škola iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Projektne aktivnosti u našoj školi s učenicima predmetne nastave provest će učiteljica informatike Marijana Jakalelić.

Veselimo se suradnji s drugim školama!

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Jakelić  datum: 8. 3. 2021. 11:50

Dan sigurnijeg Interneta 2021.

Već tradicionalno i u dugogodišnjoj praksi, drugog utorka u mjesecu veljači obilježavamo Dan sigurnijeg Interneta. Kako bi učenike upoznale s opasnostima koje se kriju na Internetu, pobrinule su se učiteljice informatike Ana Štigler i Marijana Jakelić te su s učenicima provele niz aktivnosti.

(Marisa Plavec, 6.a)

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Jakelić  datum: 22. 2. 2021. 08:56
 


Oglasna ploča
Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događajiSigurnost na internetu


Tražilica


preskoči na navigaciju