preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Tražilica


Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 1. 2010.

Ukupno: 698965
Ovaj mjesec: 2383
Danas: 86

Prva nagrada na Stvarajmo eKreativno!

Stvarajmo eKreativno nacionalni je projekt za školske knjižnice, podržan od Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za odgoj i obrazovanje, u organizaciji Hrvatske udruge školskih knjižničara, Podružnica Osječko-baranjske županije, s ciljem poticanja kreativne uporabe digitalnih alata u prezentiranju projekata, izradi stripova, audiovizualnih slikovnica i interaktivnih priča.

STVARAJMO EKREATIVNO!

Učenici 7.c razreda Dominic Dumančić, Sergej Lazarević i Stefano Rosenfeld pod mentorstvom knjižničarke Ivane Norac sudjelovali su u kategoriji Izrada stripa i odnijeli 1. nagradu! Strip je naslovljen "Učitelj robot" i izrađen je u suradnji s programom Microsoft Designer AI koji je bio ravnopravan član autorskog tima. Strip možete pročitati na poveznici: Book Creator | UČITELJ ROBOT

Čestitam učenicima!

'UČITELJ ROBOT by Ivana Norac'

knjižničarka Ivana Norac

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Norac  datum: 19. 3. 2024. 12:20

Stvarajmo eKreativno

Učenici 7.c razreda Dominic Dumančić, Sergej Lazarević i Stefano Rosenfeld u suradnji s umjetnom inteligencijom izradili su strip za 9. natječaj Hrvatske udruge školskih knjižničara Stvarajmo eKreativno. Strip su naslovili "Učitelj robot" Prilikom odabira pobjednika u svakoj kategoriji u obzir će se uzimati i glas publike. Klikom na poveznicu ostavite svoj glas u kategoriji Strip za naše učenike! Hvala!  Glas publike 2023./2024. - STVARAJMO EKREATIVNO! (weebly.com)

Strip i ostale pristigle radove možete pročitati klikom na poveznicu: Pristigli radovi - STVARAJMO EKREATIVNO! (weebly.com)

STVARAJMO EKREATIVNO!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Norac  datum: 4. 3. 2024. 13:10

Bajke

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Norac  datum: 6. 11. 2023. 12:22

Primjer dobre prakse: suradnja učitelja i knjižničara u ostvarivanju aktivnosti u etwinning projektu na novoj platformi European School Education Platform: Međunarodni eTwinning projekt My Plan@ Vijest ima dokument u privitku

U ovom će se primjeru dobre prakse prikazati suradnja učitelja i knjižničara u aktivnostima na eTwinning projektu My Plan@. eTwinning je međunarodna zajednica obrazovnih stručnjaka, ali i platforma za suradnju, razmjenu iskustava i provedbu projekata. Ovaj rad će također prikazati konretan način kako iznijeti projekt na međunarodnoj razini prateći sve parametre i elemente koje predlaže eTwinning zajednica. ESEP (European School Education Platform) je platforma na kojoj se sastaju dionici obrazovne zajednice. Projekt My Plan@ nastao je u Osnovnoj školi Kneževi Vinogradi, te je izrastao u međunarodni projekt. Tijekom projekta odrađeno je preko 100 aktivnosti s ciljem podizanja svijesti o očuvanju planeta Zemlje. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Norac  datum: 13. 6. 2023. 13:56

Standard za školske knjižnice

Standard-za-skolske-knjiznice.pdf (gov.hr)

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Norac  datum: 12. 6. 2023. 13:25
» Arhiva naših vijesti    
 


Knjižnica

Radno vrijeme:

PONEDJELJAK - PETAK
08:00 - 14:00

Knjižničarka: Ivana Norac

Školska knjižnica je smještena na pristupačnom mjestu, gotovo na samom ulazu u školsku zgradu, u prizemlju.

Površina (ukupna površina knjižnice i čitaonice) je 125m2.

Knjižnica sadrži police s knjigama, informacijski pult, prostor za čitanje i druženje (kaučevi i vreće za sjedenje), prostor za učenje (stol i stolci), galerija s laptopima i pametnom pločom, oglasni prostor, prostor za nastupe.

Oprema: novi, drveni moderni namještaj , informacijski pult, pomični stalak  za časopise i novine, projektor, tableti, oglasna ploča, dvije ploče za pisanje, društvene igre. Na galeriji se nalazi prostor za učenje i pametna ploča, laptopi. 

Aktivnosti:

 • svakodnevna posudba
 • radionice
 • koncerti
 • priredbe
 • igre
 • druženja

POVIJEST OSNOVNE ŠKOLE KNEŽEVI VINOGRADI I ŠKOLSKE KNJIŽNICE

 • 1961. godine od nekoliko malenih škola (Mirkovac, Grabovac, Kotlina, Karanac, Kamenac, Kozarac i 3 škole u Kn. Vinogradima), formirana je i izgrađena Osnovna škola Moša Pijade.

 • 1997.g.naziv škole se mijenja u Osnovna škola Kneževi Vinogradi.

 • 1998.,poslije Domovinskog rata, škola je kvalitetno obnovljena i opremljena sredstvima Ministarstva obnove, CRS-a i drugih donatora.

 • 1997.g. djelomično je obnovljena, nezavršena nova područna škola u Grabovcu, a 1982.g. izgrađena je i područna škola u Karancu.

 • Školska knjižnica počinje s radom u sklopu učionice hrvatskog jezika s minimalnim fondom knjiga.

 • 1998.g. knjižnica zauzima novi prostor od 45m2. Knjižnični fond se povećava, oprema AV sredstvima, računalom, internetom, časopisima…

 • 2007.g. knjižnica je premještena u veći prostor od 60 m2 .

 • Opremljena je novim, modernim namještajem (metalne police info-pult, tv-plazma nova audiolinija, projekcijsko platno, pokretni stalak za časopise i novine).

 • Knjižni fond se povećava donacijama i kupnjom iz vlastitih sredstava. 

 • 2018. u sklopu projekta "ZaČuDiMMo Zajedno" seli se u prostor od 125m2.

 • Danas knjižnica funkcionira kao multimedijski centar za potrebe učenika, nastavnog osoblja i roditelja.

 

 

 

 

 

 

 

Uspomene:

 

 

 

 

 

 

 

Knjižnica u prostoru od 60m2.

 

 

 

 

 

 

 

Nastavni sat u školskoj knjižnici s knjižničarkom Ildiko Žilinski Moric.

 

 

 

 

 

 

Učenici vole nastavu u knjižnici.

 

 

 

 

 

 

 
Oglasna ploča
Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događajiSigurnost na internetu


Tražilica


preskoči na navigaciju