preskoči na sadržaj

Osnovna škola Kneževi Vinogradi

 > Naslovnica
vijesti

Jesen u mojoj školi - izložba likovnih radova

Autor: Marijana Jakelić, 26. 10. 2020. 21:08

GALERIJA RADOVA

 [više]

Oboji svijet

Autor: Marijana Jakelić, 26. 10. 2020. 20:51

Povodom obilježavanja Dana tolerancije učenici su sudjelovali na kreativnom natječaju "Oboji svijet". Izložbu pristiglih radova u holu škole možete vidjeti klikom na "više", a virtualnu izložbu skeniranjem QR koda. 

 [više]

Dan kravate

Autor: Marijana Jakelić, 20. 10. 2020. 22:10

Ove godine odlučili smo proslaviti Dan kravate u našoj školi raznovrsnim aktivnostima. Svi učenici i učiteljice odjenuli su kravate i nosili ih cijeli dan. Učenici 1.i 2.razreda sa svojom učiteljicom Biljanom Marušić izrađivali su kravate od filca i ukrašavali ih. Učenici 3.razreda i njihova učiteljica Sofija Petrović istraživali su na internetu povijest nastanka kravate te su uredili pano u školskom holu, osim toga izrađivali su kravate od origami papira i dodali ih na svoj pano. Učenici 4.razreda sa svojom učiteljicom Ildikom Farkaš likovno su se izražavali kolaž papirom i svoje radove su izložili također u holu škole.

Učiteljice i učenici PŠ Karanac

 [više]

Dani kruha u Karancu

Autor: Marijana Jakelić, 19. 10. 2020. 20:29

Ove godine smo proveli niz aktivnosti za Dane kruha. Zajedno s roditeljima učenici su kod kuće  mijesili i pekli razna peciva. U školi smo 16.10.2020. istraživali put zrna pšenice do kruha i napravili pano u holu škole. Čitali smo tekstove o prehrani. Likovno smo se kreativno izražavali na satima likovne kulture. Na satima razrednika smo se zabavljali interaktivnim materijalima na računalima.
 
 
Učiteljice i učenici PŠ Karanac
 [više]

Dani kruha i zahvalnosti

Autor: Marijana Jakelić, 19. 10. 2020. 19:42

Dani kruha i zahvalnosti tradicionalno se obilježavaju u listopadu, a učenici Osnovne škole Kneževi Vinogradi za ovaj su se važan jesenski događaj pripremali zajedno sa svojim učiteljima i potrudili da cijela škola osjeti pravu ljepotu i bogatstvo jeseni. 

 

 [više]

OBAVIJEST o promjeni transakcijskog računa Osnovne škole Kneževi Vinogradi

Autor: Ivica Prgomet, 7. 10. 2020. 10:49

Obavještavamo sve pravne i fizičke osobe da Osnovna škola Kneževi Vinogradi od   1. listopada 2020. godine posluje preko novog poslovnog računa u Zagrebačkoj banci d.d.

Novi IBAN Škole glasi:

HR1823600001502688544

Molimo, sukladno navedenome,  izvršite promjene u svojim evidencijama, te sva buduća plaćanja provodite  na gore navedeni račun.

Račun kod Privredne banke Zagreb d.d. se ne koristi.

 [više]

Obavijest roditeljima i učenicima o početku školske godine 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivica Prgomet, 4. 9. 2020. 12:58

Obavijest roditeljima i učenicima o početku školske godine 2020./2021.

Provedbeni plan otvaranja škole

Nova nastavna godina započinje u ponedjeljak, 7. rujna 2020. godine.

Roditelji/skrbnici, pozivam vas da budete savjesni i odgovorni jer se zbog epidemiološke situacije treba strogo pridržavati mjera. Svako nepridržavanje mjera utječe na povećanje rizika od zaraze koronavirusom.

Molim roditelje/skrbnike da prouče sljedeće dokumente:

Također, molim roditelje/skrbnike da se pridržavaju pravila i smjernica iznesenih u ovom provedbenom planu. Sve mjere i upute primjenjuju se od prvog nastavnog dana.

U skladu s uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja te Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo, škola organizira odgojno-obrazovni rad poštujući temeljne odredbe koje se odnose na fizički razmak, higijenu i dezinfekciju ruku. 

Nastava će se odvijati prema Modelu A (odgojno-obrazovni rad i nastava u ustanovi), što znači da se nastava za sve učenike odvija u školi u jednoj smjeni.

Kako je uputa da razredni odjeli, ali i svi djelatnici škole ne dolaze u bliski kontakt, razredni odjeli i razredne i predmetne nastave boravit će u jednoj, matičnoj učionici u kojoj će se izmjenjivati nastava različitih predmeta.

U skladu s tim, organiziran je raspored boravka u učionicama i raspored ulazaka učenika u školu.

NAPOMENA: Svi učenici putnici ulaze u školsku zgradu istovremeno nakon dolaska autobusa i ulaze kroz glavni ulaz.

Razredna nastava

Učenici razredne nastave ulaze u školu prema sljedećem rasporedu:

RAZRED

ULAZ

Vrijeme ulaska

Početak nastave

Matična ustanova

1.a i 4.a

glavni ulaz

7:45 -7:55

8:00

2.a i 3.a

sporedni ulaz kod dvorane

7:45 -7:55

8:00

PŠ Grabovac

12.g

glavni ulaz

7:45 -7:55

8:00

34.g

glavni ulaz

7:45 -7:55

8:00

PŠ Karanac

12.k

ulaz kat

7:45 -7:55

8:00

3.k

glavni ulaz

7:45 -7:55

8:00

4.k

glavni ulaz

7:45 -7:55

8:00

 

Učenici se ne zadržavaju ispred škole ni na hodniku te odmah ulaze u svoju učionicu.

Za učenike razredne nastave i učenike s teškoćama u razvoju nije obvezno nošenje maske u učionici. Nošenje maske tijekom prijevoza autobusom za učenike razredne nastave i učenike s teškoćama u razvoju treba razmotriti u skladu s dobi i psihofizičkim stanjem djeteta. Isto vrijedi i za prolazak tih učenika zajedničkim prostorima škole, odnosno hodnikom.

Predmetna nastava

U tablici je prikazan raspored boravka u učionicama i raspored ulazaka u školu za učenike predmetne nastave.

RAZRED

MATIČNA UČIONICA

ULAZ

VRIJEME ULASKA

POČETAK NASTAVE

5.a

Matematika

kat desno

ulaz na igralištu

7:45 -7:55

8:00

5.c

Priroda/Biologija

kat desno

ulaz na igralištu

7:45 -7:55

8:00

6.a

Hrvatski jezik

kat desno

ulaz na igralištu

7:45 -7:55

8:00

6.c

Engleski jezik

kat lijevo

sporedni ulaz

7:45 -7:55

8:00

7.a

učionica Njegovanja

prizemlje lijevo

glavni ulaz

7:45 -7:55

8:00

7.c

Geografija

kat lijevo

sporedni ulaz

7:45 -7:55

8:00

8.a

Glazbena kultura

kat lijevo

sporedni ulaz

7:45 -7:55

8:00

8.c

Likovna kultura

prizemlje lijevo

glavni ulaz

7:45 -7:55

8:00

Učenici se ne zadržavaju ispred školske zgrade ni na hodniku te odmah ulaze u svoju učionicu.

Budući da je u učionicama osiguran preporučeni razmak od 1,5 m, učenici predmetne nastave nisu obvezni nositi maske za vrijeme nastave. Međutim, maske su za učenike predmetne nastave obvezne tijekom svakog eventualnog prolaska zajedničkim prostorom škole, odnosno hodnikom (primjerice, prilikom odlaska na toalet) te prilikom prijevoza autobusom. Stoga, svaki bi učenik trebao imati u pripravnosti jednu masku. U procesu je nabavka perivih dvoslojnih maski za svakog učenika (2 komada), a do tada vas molim da učenici od prvog dana nose svoje maske.

Pravilna uporaba maski

Nošenje maske za lice, uz preporučeni fizički razmak, mjera je kojom se nastoji spriječiti potencijalno širenje virusa. Kako bi nošenje maske za lice bilo učinkovito, potrebno je pridržavati se sljedećih smjernica:

 • prije stavljanja maske na lice, potrebno je ruke oprati vodom i sapunom
 • maska se treba nositi tako da čvrsto prianja na nos i usta, odnosno da prekriva nos i usta
 • prilikom stavljanja maske na lice, treba voditi računa o tome da se uz lice stavlja uvijek unutarnja strana maske
 • masku ne treba dirati dok je na licu
 • jednu masku nosi samo jedna osoba i nošene maske ne smiju se dijeliti s drugima
 • ako primijetite da vam je maska navlažena ili mokra, potrebno ju je zamijeniti novom
 • nakon skidanja, masku treba odložiti u vrećicu i dobro ju zatvoriti i spremiti u školsku torbu. Kako bi se spriječila pojava plijesni, nije preporučljivo masku dugo čuvati zatvorenu nakon nošenja.
 • maske bi se nakon jednog nošenja trebale u idealnim uvjetima oprati na 95 stupnjeva, a najmanje na 60 stupnjeva i temeljito osušiti
 • čak i tijekom nošenja maske za lice, potrebno je održavati fizički razmak od 1,5 m.

Roditelji/skrbnici trebaju biti upoznati sa sljedećim smjernicama:

 • ako roditelji/skrbnici osobno dovode djecu u školu, oni ne ulaze u školsku zgradu
  • iznimno, dozvoljen je ulazak jednog roditelja/skrbnika učenika prvog razreda te učenika s teškoćama u razvoju u prvom tjednu nastave do 15 minuta u svrhu prilagodbe djeteta na novu sredinu
 • roditelji/skrbnici ne dolaze u pratnji djeteta ako imaju simptome zaraze koronavirusom
 • roditelji/skrbnici dužni su izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u školu te ju evidentirati u bilježnicu učenika koju će potom pregledati učitelj prije početka nastave
 • učenik ne dolazi u školu ako:
  • ima simptome zarazne bolesti (npr. povišena tjelesna temperatura iznad 37,2 °C, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje)
  • ima izrečenu mjeru samoizolacije
  • ima saznanja da je zaražen koronavirusom
 • u navedenim slučajevima roditelj/skrbnik telefonski obavještava ravnatelja škole o zdravstvenom stanju djeteta te kontaktira liječnika obiteljske medicine radi daljnjeg postupanja prema djetetu
 • učenik ima obvezu pohađanja nastave, a roditelj/skrbnik ima obvezu opravdati učenika u slučaju bolesti ili zatražiti izostanak u skladu s odredbama Pravilnika o kriterijima za izricanje pedagoških mjera

Prvi dan nastave i preuzimanje udžbenika

Prvi nastavni dan učenici će provesti samo sa svojim razrednikom, koji će ih upoznati s mjerama i smjernicama o ponašanju u školi. Također, izvršit će se preuzimanje udžbenika prema izrađenom protokolu, stoga učenici trebaju ponijeti svoje školske torbe.

Prijam učenika prvih razreda

Prijam učenika prvog razreda OŠ Kneževi Vinogradi održat će se u ponedjeljak, 7. rujna, u 9 sati u školskoj knjižnici. U skladu s epidemiološkom situacijom i preporukama nadležnih institucija, u pratnji učenika može doći jedan roditelj. Također, za sve roditelje obvezno je nošenje maske i pridržavanje pravila o preporučenom fizičkom razmaku.

Nakon prijma u školskoj knjižnici, učenici će sa svojom učiteljicom kratko otići u svoju učionicu, a za to će vrijeme pedagoginja ukratko upoznati roditelje s izazovima na početku polaska u školu te s uputama vezanima uz epidemiološku situaciju. Također, izvršit će se preuzimanje udžbenika.

Prijam učenika prvog razreda PŠ Grabovac održat će se u ponedjeljak, 7. rujna, u 10:30, a učenika PŠ Karanac u 8 sati bez pratnje roditelja.

Preobuka

Škola je osigurala dezinfekcijske barijere na ulazima u školsku zgradu, stoga se učenici neće morati preobuvati. Ta je odluka u skladu s preporukama nadležnih institucija da ne dolazi do miješanja učenika različitih razrednih odjela i nepotrebnog zadržavanja u zajedničkim prostorima škole.

Prehrana učenika

Učenicima će biti osigurani obroci između 2. i 3. sata. Prehrana se neće organizirati u školskoj blagovaonici, nego će se obroci konzumirati u učionici, kako ne bi došlo do miješanja učenika različitih razrednih odjela. Učenici će biti u mogućnosti u učionici oprati ruke vodom i sapunom te obrisati ih papirnatim ručnikom za jednokratnu uporabu, a potom objedovati na svojem mjestu. U razredima će biti osigurano sredstvo za čišćenje i dezinfekciju površina kako bi se stolovi u učionici mogli prebrisati nakon obroka. Također, preporuka je da učenici nose svoju bočicu s vodom kako ne bi za vrijeme sata nepotrebno ustajali, a sve radi izbjegavanja bliskih kontakata među učenicima.

 

Školski sat i nastava

Zbog posebnih okolnosti, zatražena je suglasnost za skraćivanje nastavnog sata na 40 minuta i očekuje se odgovor Ministarstva u narednim danima. Učenici će boraviti u matičnim učionicama bez napuštanja, osim u slučaju potrebe za intimnom higijenom. Prostor u učionicama organiziran je tako da učenici sjede jedan iza ili pored drugoga uz preporučeni razmak od 1,5 m, tako da se smanji kontakt učenika licem u lice. Učionice će se redovito provjetravati i čistiti te će se dodirne površine dezinficirati po potrebi (npr. poslije obroka). Učenici ne bi trebali dijeliti svoj školski pribor i ostale stvari s drugima.

Odmori

Odmori su reducirani te učenici za vrijeme odmora ne smiju napuštati učionicu kako ne bi došlo do miješanja učenika različitih razrednih odjela te nepoštivanja upute o fizičkom razmaku. Bit će organiziran odmor za prehranu učenika između 2. i 3. sata koji će trajati 20 minuta.

Sanitarni prostori

Učenici koriste sanitarne prostore po potrebi uz najavu predmetnom nastavniku, vodeći računa da se samostalno i bez zadržavanja u što kraćem vremenu vrate u učionicu. Učenici na toalet odlaze jedan po jedan uz obvezno nošenje maske i pridržavanje mjera o pravilnoj higijeni ruku.

Komunikacija između roditelja/skrbnika i odgojno-obrazovnih radnika

Preporuka je da se roditeljski i informativni sastanci, kao i svaki oblik komunikacije, odvija kao komunikacija na daljinu, odnosno uz korištenje digitalne opreme. U iznimnim situacijama mogući su i sastanci na otvorenom uz poštivanje mjera. Razrednici će obavijestiti roditelje svojih učenika o točnom obliku komunikacije.

OKVIRNI RASPORED „ZVONA“ COVID-19  (od 2020./2021.)

 

NASTAVA

+ ODMOR

nastavni sat traje 40 min

 

7:55 zvono za ulaz

1. sat

08.00 – 08.40

 

5 min

2.  sat

08.45 – 09.25

 

PREHRANA UČENIKA 20'

3.  sat

09.45 – 10.25

 

5 min

4.  sat

10.30 – 11.10

 

5 min

5.  sat

11.15 – 11.55

 

5 min

6.  sat

12.00 – 12.40

 

5 min

7.  sat

12.45 – 13.30

 

 

 

 

 

 

Prijevoz učenika

 • obvezno nošenje maske
 • obvezno održavanje razmaka od 1 m
 • učenik svaki dan sjeda na isto mjesto i sjedi sam u sjedalu
 • učenici se grupiraju prema razredima
 • učenici putnici ulaze/izlaze istovremeno u školu na glavni ulaz

Mjesto polaska

 

Polazak

Kotlina

Linija 1

6:55

Mirkovac

Linija 2

6:50

Gajić

Linija 2

7:20

Suza

Linija 2

7:35

Zmajevac

Linija 2

7:30

Kamenac

Linija 3

7:45

Karanac

Linija 4

7:55

Grabovac

Linija 5

7:30

Mitrovac

Linija 5

7:35

Jasenovac

Linija 5

7:40

Grabovac (8.c)

Linija 6

7:50

 

Zbog epidemioloških preporuka kapaciteti autobusa su ograničeni na  50% mjesta, tako da učenici iz Grabovca se odvoze u dvije linije. Prijevoz učenika iz Kamenca je isto razdvojen od učenika iz Karanca.

 [više]

UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE COVID-19 VEZANO ZA RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marijana Jakelić, 26. 8. 2020. 12:31

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja ovog su ponedjeljka predstavljene Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.

Molimo roditelje da detaljno prouče upute na sljedećoj poveznici i upoznaju učenike sa smjernicama prije početka nastavne godine: 

UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE COVID-19
VEZANO ZA RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U ŠKOLSKOJ GODINI
2020./2021.

 [više]

Videozapisi završnih razreda

Autor: Marijana Jakelić, 8. 7. 2020. 12:52

8.a

8.c

 [više]

NABAVKA UDŽBENIKA 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivica Prgomet, 29. 6. 2020. 19:19

U školskoj godini 2020./2021. MZO je osiguralo za sve učenike besplatne udžbenike koji će ih  dočekati  školi prvog nastavnog dana.

https://mzo.gov.hr/vijesti/nabava-udzbenika-za-ucenike-osnovnih-skola-za-sk-god-2020-2021/3805

Naputak o načinu uporabe, vraćanja i obnavljanja udžbenika i drugih obrazovnih materijala financiranih sredstvima iz državnoga proračuna (449kb)

Dopis osnovnim školama o nabavi udžbenika za školsku godinu 2020./2021. (1514kb)

Roditelji trebaju kupiti radne bilježnice i druga odobrena dopunska nastavna sredstva  (ostali pribor, bilježnice, mape itd.) kao i do sada u knjižarama. 

U nastavku slijedi popis RADNIH BILJEŽNICA, dodatnih i drugih obrazovnih materijala za 2020./2021. za kupovinu od strane roditelja.

NAPOMENA: Kod nekih web trgovina ili knjižara mora se napomenuti da učenik ide u područne škole, molim koristite službeni popis udžbenika objavljen na stranicama škole:

RAZREDNA NASTAVA

PREDMETNA NASTAVA

Matična škola

PŠ Grabovac

PŠ Karanac

Matična škola

1.a

1.g

1.k

5.a

5.c

2.a

2.g

2.k

6.a

6.c

3.a

3.g

3.k

7.a

7.c

4.a

4.g

4.k

8.a

8.c

 [više]

Što god poželiš - Baranja ima, a naša škola ponosi se njima!

Autor: Ivana Norac, 24. 6. 2020. 09:35

Virtualna priredba povodom završetka školske godine 2019./2020.

Učenici OŠ Kneževi Vinogradi su u suradnji sa svojim učiteljicama pripremili virtualnu priredbu punu pjesama, izložbi i predstava.

Program: Slavojka Petrović i Valentina Nekić Ivanov

Montaža: Valentina Nekić Ivanov

 

 [više]

Virtualni eko projekt

Autor: Marijana Jakelić, 25. 5. 2020. 10:40

Učenik 6. razreda naše škole, Petar Grčić, kreativno je sjedinio zadatak s virtualne nastave iz Likovne kulture i Informatike. Istraživajući kompoziciju u fotografiji, Petar je predstavio suvremeni problem hrvatskog društva – onečišćenje okoliša. Zadatak je predstavio u videu koristeći digitalni alat za izradu videoanimacija Powtoon. Kako Petar doživljava ovaj ekološki problem našeg društva i kakvu poruku šalje svima nama, pogledajte u sljedećem videozapisu:

 [više]

Dan škole 2020.

Autor: Ivana Norac, 19. 5. 2020. 11:13

 [više]

ANALIZA ONLINE NASTAVE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andrea Poljarević, 15. 5. 2020. 14:16Dragi učenici i roditelji,

s vama smo podijelili upitnik kojim smo željeli ispitati vaša iskustva i doživljaje vezane uz nastavu na daljinu. Cilj nam je bio pomoću vaših odgovora unaprjediti trenutačnu nastavnu praksu i steći nove spoznaje o odgojno-obrazovnom djelovanju u kriznim situacijama.
Hvala svima na odazivu, potpori i razumijevanju, trudit ćemo se uvažiti prijedloge i biti još i bolji!

U nastavku slijedi prikaz analize:

 [više]

Primajte OBAVIJESTI preko VIBERA

Autor: Ivica Prgomet, 12. 3. 2020. 22:23

Za informiranje preko VIBERA pridružite se Obavijesti OŠ Kneževi Vinogradi

https://invite.viber.com/?g2=AQBl%2FkcGMJYCuksLpMgGz88nn1UZsRZdre6XYmNvLLjz34gsABhoEpvKfclmoswz

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Oglasna ploča 

 
 

 

UPISI U SREDNJU ŠKOLU
Kalendar
« Rujan 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Sigurnost na internetu

Tražilica
CMS za škole logo
Osnovna škola Kneževi Vinogradi / Glavna 44, HR-31309 Kneževi Vinogradi / os-knezevi-vinogradi.skole.hr / ured@os-knezevi-vinogradi.skole.hr
preskoči na navigaciju