preskoči na sadržaj

Osnovna škola Kneževi Vinogradi

 

Osnovna škola Kneževi Vinogradi nalazi se u Kneževim Vinogradima u Osječko-baranjskoj županiji.

Sagrađena je 1961.godine. Možemo se pohvaliti lijepim okolišem u krugu naše škole, dobrom suradnjom učenika i učitelja,izvannastavnim aktivnostima, mnogim športskim uspjesima te sudjelovanjima učenika na brojnim županijskim natjecanjima.

Velikim zalaganjem ravnatelja, Ivana Prgometa, 2007.godine je završena izgradnja školske športske dvorane koju je svečano otvorio predsjednik Republike Hrvatske, Stjepan Mesić.


 


Drago nam je istaknuti da je nakon otvorenja školske dvorane priređen domjenak za sadašnje, ali i bivše zaposlenike naše škole jer su i oni svojim zalaganjem doprinijeli ugledu naše škole.

Također treba napomenuti da svake druge godine učenici 7. i 8. razreda u 6.mjesecu odlaze na ekskurziju, obično na more, a posjete i ostale značajne gradove i neke nacionalne parkove.
Svake se godine organizira i sedmodnevno ljetovanje u Dramlju kamo mogu ići svi učenici naše škole.

2000.-ih godina škola je brojila oko 360 učenika i  44 zaposlenika. Nastava se odvija samo u prijepodnevnoj smjeni. Školi nedostaje dio suvremene opreme i sredstava za potpuno uključivanje u Hrvatski nacionalni standard.  Umirovljeni gosti iz Amerikepomogli su Školi svojim donacijama.


Prve godine su donirali 5.000$,koje smo uložili u AVA tehniku, druge godine smo dobili 10.000$ za preuređenje knjižnice, a zadnje godine su nam poklonili10.000$ za preuređenje učionica.

Mi im iz zahvalnosti zbog donacija priredimo kratak program. Na početku se dragim gostima najprije obrati ravnatelj koji im zaželi dobrodošlicu u našu školu.

Program se sastoji od šaljivih recitala i pjesmica na engleskom jeziku koje su pripremile učiteljice engleskog jezika Katarina Luković i Monika Samardžić.

S posebnom pozornošću gosti prate folklorni program, igre i plesove naših najmlađih učenika u tradicionalnim narodnim nošnjama uz stručno vodstvo učiteljice Mihaele Kikić
Nakon toga gosti postavljaju pitanja kao na primjer: koliko je škola stara, koliko učenika ima, do koliko nastava traje, imamo li učenika putnika, učimo li strane jezike…

Nastavnica Katarina im jasno odgovara na postavljena pitanja.
Kada program završi, gosti obilaze našu školu i usput razgovaraju s učenicima i nastavnicima, naravno na engleskom jeziku.Osim obilaska naše škole, Amerikanci posjete još jednu školu u Baranji i dvije u Osijeku i time završava njihovo putovanje po Hrvatskoj.

 


Oglasna ploča 

 
 

 

UPISI U SREDNJU ŠKOLU
Kalendar
« Lipanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Sigurnost na internetu

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola Kneževi Vinogradi / Glavna 44, HR-31309 Kneževi Vinogradi / os-knezevi-vinogradi.skole.hr / ured@os-knezevi-vinogradi.skole.hr
preskoči na navigaciju