preskoči na sadržaj

Osnovna škola Kneževi Vinogradi

vijesti

PREDPRIJAVE

Autor: Ivica Prgomet, 6. 2. 2017. 13:45

PREDPRIJAVE

u svim osnovnim školama i njihovim područnim odjelima, primat će se u razdoblju

od 6. veljače do 17. veljače 2017. godine u redovnom vremenu tajništva škole na telefon 031/730-661 ili putem ankete na mrežnim stranicama škole:

http://www.os-knezevi-vinogradi.skole.hr/upisi_u_prvi_razred_o_/upisi_predprijave

Potrebni podaci:  Ime, prezime, datum i mjesto rođenja i OIB djeteta, adresa stanovanja i kontakti roditelja

PRIJAVE ZA LIJEČNIČKI PREGLED

primat će se u razdoblju od 1. ožujka do 31. ožujka 2017. godine, u zdravstvenoj ustanovi. Prijavu obavlja roditelj ili skrbnik djeteta osobno uz predočenje zdravstvene iskaznice i OIB-a djeteta.

PREGLEDI

djece odvijat će se prema rasporedu kojega će Stručna povjerenstva osnovnih škola dogovoriti s nadležnim liječnicima školske medicine i oglasiti na oglasnim pločama i mrežnim stranicama škola.

Prilikom prijave roditelj će dobiti informaciju o terminu i tijeku pregleda.

U slučaju da dijete ne može pristupiti utvrđivanju psihofizičkoga stanja u vremenu koje je utvrđeno rasporedom pregleda, roditelj je dužan do 31. svibnja 2017. godine o tome obavijestiti Stručno povjerenstvo škole kojoj dijete pripada prema upisnom području, koje će utvrditi drugo odgovarajuće vrijeme, a najkasnije do početka školske godine.

Djeca s već utvrđenim teškoćama u razvoju trebaju pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja radi upisa u prvi razred osnovne škole u vremenu od 1. veljače do 15. travnja kako bi im se pravovremeno odredila programska i profesionalna potpora (Prilikom prijave uputno je predočiti Nalaz i mišljenje Jedinstvenog tijela vještačenja ili najnoviji specijalistički nalaz).

UPISI I POTREBNA DOKUMENTACIJA

Upis djece u prvi razred provodit će se u svim osnovnim školama Osječko-baranjske županije:

 

od 8 do 12 sati

od 16 do 19 sati

19.lipnja 2017. (ponedjeljak)

Andrea Poljarević i Kristina Čičak

Julijana Balint

20. lipnja 2017. (utorak)

Andrea Poljarević i Kristina Čičak

Ildiko Farkaš

Prilikom upisa djeteta u osnovnu školu roditelj ili staratelj, odnosno osoba koja skrbi o djetetu nije dužan donositi rodni list i domovnicu za dijete, već će škole, sukladno uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja  osigurati odobrenje za pristup bazi osnovnih osobnih podataka potrebnih za upis u prvi razred osnovne škole.

Roditelj i staratelj, odnosno osoba koja skrbi o djetetu je u obvezi na upis ponijeti: osobnu iskaznicu  ili uvjerenje o mjestu prebivališta, odnosno drugu javnu ispravu kojom se može utvrditi njegov identitet i mjesto prebivališta ili boravišta.

Pozivamo roditelje da uredno prijave prebivalište i boravište djece (doseljenje, preseljenje i sl.). Ukoliko se dijete ne nađe na popisu za upis u prvi razred, a školski je obveznik, potrebno je izvršiti prijavu ovom Uredu, liječniku školske medicine ili najbližoj školi prema mjestu stanovanja

Ravnatelj: Ivica Prgomet, prof.

 [više]

PLAN UPISA - Predupisi djece u 1. razred Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivica Prgomet, 6. 2. 2017. 12:59

PLAN UPISA

djece u prvi razred osnovne škole za 2017./2018. školsku godinu

Obveznici upisa u osnovnu školu, za školsku 2017./2018. godinu, su djeca rođena u razdoblju od 1. travnja 2010. do 31. ožujka 2011. godine.

1.

Obveznici upisa u osnovnu školu, za školsku 2017./2018. godinu, su djeca rođena u razdoblju od 1. travnja 2010. do 31. ožujka 2011. godine.

Prije upisa u prvi razred osnovne škole obvezno je utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta. Psihofizičko stanje djeteta utvrđuje Stručno povjerenstvo svake osnovne škole. U slučaju potrebe stručno povjerenstvo može zatražiti i mišljenja stručnjaka drugih specijalnosti.

Psihofizičko stanje djeteta utvrđuje se i radi prijevremenog upisa, odgode ili prijevremenog oslobađanja od upisa u prvi razred osnovne škole. U navedenom slučaju psihofizičko stanje djeteta utvrđuje stručno povjerenstvo Ureda državne uprave.

2.

Zahtjev za prijevremeni upis  u prvi razred može podnijeti roditelj za dijete koje će do kraja tekuće godine navršiti šest godina, a nije školski obveznik. Zahtjev (Obrazac 6.) se podnosi Uredu državne uprave najkasnije do 31. ožujka 2017. godine. Po uredno podnesenom zahtjevu Ured  će dijete uvrstiti na popis djece za osnovnu školu kojoj dijete pripada prema upisnom području.

3.

Stručno povjerenstvo škole, nakon provedenog postupka utvrđivanja psihofizičkog stanja, može predložit Uredu državne uprave ili nadležnoj ispostavi odgodu  upisa u prvi razred za jednu školsku godinu (Obrazac 4.a) isključivo iz razloga navedenih u članku 9. stavku 2. Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava („Narodne novine“ broj 67/14.).

4.

Privremeno oslobađanje djeteta od upisa u prvi razred osnovne škole ostvaruje dijete kojemu je zdravlje teško oštećeno ili ima višestruke teškoće, a čiji su roditelji u skladu s posebnim propisima stekli pravo na status roditelja njegovatelja, odnosno dijete koje s obzirom na vrstu, stupanj i težinu oštećenja steklo pravo na skrb izvan obitelji radi osposobljavanja na samozbrinjavanje u domu socijalne skrbi ili pravo na pomoći njegu u kući, u sklopu kojeg se osigurava pružanje usluga psihosocijalne pomoći. Zahtjev za privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred osnovne škole podnosi Uredu državne uprave ili nadležnoj Ispostavi, roditelj djeteta (Obrazac 6.). Uz zahtjev se prilaže medicinska dokumentacija o zdravstvenom i razvojnom stanju te nalaz i mišljenje jedinstvenog tijela vještačenja.

5.

Učenik se može upisati u prvi razred osnovne škole kojoj ne pripada prema upisnom području ako to ne izaziva povećanje broja razrednih odjela u osnovnoj školi u koju se upisuje – što je (uz zahtjev roditelja) dužan pisano potvrditi ravnatelj/ravnateljica škole, ili u slučaju ako se upisuje u škole koje izvode alternativne, međunarodne te programe na jeziku i pismu nacionalnih manjina ili ako se upisuje u škole kojima je osnivač druga pravna ili fizička osoba. Prije podnošenja zahtjeva za upis u drugu školu, dijete mora biti pregledano po Stručnom povjerenstvu škole koju je trebalo pohađati na upisnom područja utvrđenom na temelju prebivališta, odnosno prijavljenog boravišta.

Obrasci zahtjeva mogu se dobiti u osnovnoškolskoj ustanovi, a nalaze se i na mrežnoj stranici Ureda državne uprave: www.udu-obz.hr ili se mogu preuzeti osobno u Uredu državne uprave – Službi za društvene djelatnosti – Odjelu za prosvjetu i kulturu, sport i tehničku kulturu ili njegovim ispostavama u Belom Manastiru, Đakovu, Valpovu, Donjem Miholjcu i Našicama.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Oglasna ploča

 
Kalendar
« Prosinac 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Sigurnost na internetu
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola Kneževi Vinogradi / Glavna 44, HR-31309 Kneževi Vinogradi / os-knezevi-vinogradi.skole.hr / ured@os-knezevi-vinogradi.skole.hr
preskoči na navigaciju