preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Tražilica


Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 1. 2010.

Ukupno: 698956
Ovaj mjesec: 2374
Danas: 77
Informatika

 

Voditelj kabineta: Marijana Jakelić

 

Kontakt:

e-mail: marijana.ciric@skole.hr

Informacije: Ponedjeljkom od 8,50 do 9,35 sati ili po dogovoru

 

CARNet

Koristan savjet!

Provjerite nude li vaši davatelji internetske usluge još neke dodatne pogodnosti (jeftinija tarifa ili brži Internet), kako biste ih u suradnji s CARNetom mogli ostvariti (detaljnije informacije pronađite na CARNET veza Archives - CARNET).

Ovdje izdvajamo neke od najpopularnijih usluga za učenike:

OFFICE365 za škole

 • pristup e-pošti s 50 gigabajta slobodnog prostora,
 • pristup OneDrive pohrani podataka u oblaku s jednim terabajtom slobodnog prostora po korisniku,
 • Office alate (Word, Excel, PowerPoint, OneNote),
 • društvenu mrežu Yammer,
 • Teams koji omogućuje audio i video konferencijske pozive te razmjenu poruka

Korisnici se sa svojim podacima prijavljuju na adresi https://office365.skole.hr i tako dobivaju pristup svim Office 365 alatima i aplikacijama. Za korisničku podršku učenici i nastavnici mogu se obratiti CARNetovoj službi podrške na adresu helpdesk@carnet.hr.

 

Google Workspace for Education

Google Workspace for Education uslugu čini skup alata koji omogućavaju nastavnicima i učenicima učenje na daljinu i trenutno uslugu koristi skoro 100 milijuna korisnika u svijetu. Google Workspace for Education alatima možete pristupiti svojim elektroničkim identitetom u sustavu AAI@EduHr na skole.hr domeni, uz prethodnu aktivaciju usluge.

Za aktivaciju Google Workspace for Education usluge za svoj skole.hr korisnički račun potrebno se suglasiti s izradom računa u Googleovom javnom oblaku, putem stranica za aktivaciju usluge.

Nakon aktivacije računa možete direktno pristupiti osnovnom paketu Google Workspace for Education alata koji uključuje:

 • Gmail – elektronička pošta za skole.hr korisnički račun sa sandučićem e-pošte neograničene veličine, za primanje e-pošte na Google Workspace for Education Gmail potrebno je podesiti prosljeđivanje e-pošte putem CARNET Webmaila prema uputama
 • Google Classroom (Google učionica) – za organizaciju nastave, raspodjelu zadataka i komunikaciju između nastavnika i učenika.
 • Drive (Disk) – za pohranu svih datoteka i pristup datotekama s bilo kojeg uređaja
 • Meet (Virtualni susret) – za pozive, videokonferencije, slanje poruka
 • DocsSheetsSlidesCalendarForms (Dokumenti, Tablice, Prezentacije, Kalendar, Obrasci) – za izradu i dijeljenje dokumenata, proračunskih tablica, prezentacija, vođenje kalendara, izradu anketa ili upitnika
 • Groups (Grupe) – za izradu online grupa za tim, razred ili drugu skupinu i razmjenjivanje e-poruka, surađivanje na projektima ili organizaciju sastanaka
 • Jamboard – prezentacijska ploča

Google Workspace for Education skole.hr korisnički račun moguće je dodati i na tablete iz projekta Škola za život, po postupku opisanim u Pitanjima i odgovorima, a detaljne informacije su u uputama.

Za dodatne informacije nastavnicima o organiziranju nastave putem Google Workspace for Education usluge i alata dostupna je i Googleova stranica Nastava od kuće, kao i radionice dostupne na stranicama Edukacije za nastavu uz Google Workspace for Education.

Google Workspace for Education korisnici ne vide oglase dok koriste uslugu i alate, a korisnički podaci ne koriste se u svrhu analiza radi namjenskog oglašavanja.

 

Svim ovim uslugama možete pristupiti svojim elektroničkim identitetom u sustavu AAI@EduHr koji za vas otvara administrator imenika u školi (učitelji informatike). S elektroničkim identitetom u sustavu AAI@EduHr dobivate i e-mail adresu kojoj možete pristupati putem CARNetovog Webmaila.

Za dodatne informacije postavite upit putem:
CARNetovog Helpdeska
besplatog telefona 0800 227 638 ili e-maila.

 

Oglasna ploča
Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događajiSigurnost na internetu


Tražilica


preskoči na navigaciju