preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Tražilica


Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 1. 2010.

Ukupno: 698963
Ovaj mjesec: 2381
Danas: 84

Popis RADNIH BILJEŽNICA, dodatnih i drugih obrazovnih materijala (DOM) za 2023./2024.

U školskoj godini 2023./2024. MZO je osiguralo za sve učenike besplatne udžbenike koji će ih  dočekati školi prvog nastavnog dana.

Naputak o načinu uporabe, vraćanja i obnavljanja udžbenika i drugih obrazovnih materijala financiranih sredstvima iz državnoga proračuna

https://udzbenici.skole.hr/home


U nastavku slijedi

Popis RADNIH BILJEŽNICA, dodatnih i drugih obrazovnih materijala (DOM) za 2023./2024.

Roditelji trebaju kupiti radne bilježnice i druga odobrena dopunska nastavna sredstva  (ostali pribor, bilježnice, mape itd.) kao i do sada u knjižarama - na popisu udžbenika oznaka RODITELJ!

NAPOMENA: Kod nekih web trgovina ili knjižara mora se napomenuti da učenik ide u područne škole (svaki razredni odjel ima svoj popis udžbenika), molim koristite službeni popis udžbenika objavljen na stranicama škole:

RAZREDNA NASTAVA

PREDMETNA NASTAVA

Matična škola

PŠ Grabovac

PŠ Karanac

Matična škola

1.a

1.g

1.k

5.a

5.c

2.a

2.g

2.k

6.a

6.c

3.a

3.g

3.k

7.a

7.c

4.a    4.b

4.g

4.k

8.a

8.c

Na početku školske godine roditelji bi trebali dati suglasnost za korištenje svih navedenih dopunskih nastavnih sredstava kako bi odgojno obrazovni rad s učenicima bio što kvalitetniji.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivica Prgomet  datum: 10. 7. 2023. 14:04
» Arhiva naših vijesti    
 


Udžbenici

Obavijest za školsku godinu 2018./2019.

Zbog uvođenja informatike kao obaveznog predmeta u 5. i 6. razrede dobili smo informaciji da će se navedeni udžbenici mijenjati. Molimo roditelje da pričekaju s nabavkom udžbenika i radnih bilježnica iz informatike.

 

U privitku su postavljeni izbori udžbenika za 2014./2015. - udžbenici vrijede do NOVE ODLUKE

Preporuke:

Predmet:   Status
Likovna kultura Likovna mapa Obvezna

 

Izbor udžbenika 2014 - Drugi krug

Službena obavijest MZOS

Udžbenici za osnovnu i srednju školu

 

Udžbenik za osnovnu i srednju školu je nastavno sredstvo namijenjeno višegodišnjoj uporabi, usklađeno s Udžbeničkim standardom, koje se objavljuje u obliku knjige, a može imati i drugu vrstu i oblik ako je tako propisano Udžbeničkim standardom, a služi učenicima kao jedan od izvora znanja za ostvarivanje odgojno-obrazovnih ciljeva utvrđenih nacionalnim i predmetnim kurikulumom.

Pravilnikom o obveznim udžbenicima i pripadajućim dopunskim nastavnim sredstvima (NN, broj 104/2013.) propisano je koji se udžbenici i pripadajuća dopunska nastavna sredstva smatraju obveznima za uporabu u nastavnom i odgojno-obrazovnom radu u osnovnoj i srednjoj školi i služe za realizaciju nacionalnoga i predmetnoga kurikuluma, odnosno nastavnoga plana i programa te za samostalno učenje.

Uz udžbenik se mogu koristiti i dopunska nastavna sredstva – nastavna sredstva usklađena s Udžbeničkim standardom koja služe učenicima za lakše praćenje, vježbanje i utvrđivanje te provjeru udžbeničkog gradiva. Dopunskim nastavnim sredstvima smatraju se: radna bilježnica, zbirka zadataka, geografski atlas i povijesni atlas, multimedijska pomagala i sredstva informacijske tehnologije (npr. CD-ROM-ovi i sl.).

U školi su u uporabi udžbenici i njima pripadajuća dopunska nastavna sredstva objavljena u Katalogu obveznih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava. U svim razrednim odjelima istog razreda za jedan nastavni predmet u uporabi može biti samo jedan udžbenik i dopunsko nastavno sredstvo istog autora, skupine autora, odnosno nakladnika.

Odluku o odabiru udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava donose stručni aktivi uz prethodno mišljenje Vijeća roditelja u vezi s prihvatljivosti cijene odabranih nastavnih sredstava. Na temelju odluka o odabiru utvrđuje se Konačna lista odabranih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava u školi. Udžbenik i pripadajuće dopunsko nastavno sredstvo s Konačne liste mora biti u uporabi u školi, kao i u njoj pripadajućoj područnoj školi, najmanje četiri godine računajući i školsku godinu u kojoj su odabrani.

Odobravanje novih udžbenika provodi se prema Zakonu o udžbenicima za osnovnu i srednju školu (NN, broj 27/2010., 55/2011. i 101/2013.), Udžbeničkom standardu (NN, broj 65/2013.) i Pravilniku o obveznim udžbenicima i pripadajućim dopunskim nastavnim sredstvima (NN, broj 104/2013.).

Pravilnikom o unutarnjem redu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta ustrojena je Služba za kurikulum, udžbenike i standard u Sektoru za potporu sustavu i programe Europske unije u Upravi za standard, strategije i posebne programe zadužena za udžbeničku problematiku.


Izbor udžbenika u drugom krugu

 

Slijediti upute ravnatelja

Stručni aktivi učitelja trebaju popuniti obrazac u privitku.

U obrazac upisivati posebno udžbenik posebno radnu bilježnicu.

 

Nakon popunjavanja dokument poslati na ravnatelj@os-knezevi-vinogradi.skole.hr

 

 

Izbor udžbenika 2014

Popis udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za šk. god. 2014./2015.


Savjet:

Kako popuniti Obrazac A

Otvoriti dokument:  Popis_udzbenika_OSNOVNA_skola.xls


Za lakše pretražiti tablicu upotrijebiti kombinaciju tipki CTRL + F (Pretraživanje)

Upisati ključnu riječ  (predmet ili dio naziva udžbenika) - Pronaći Šifru u popisu i prepisati ju u obrazac A.

Radnju ponoviti za svaki razredni odjel.


  • MZOS objavilo je Popis udžbenika, kao i popis geografskih i povjesnih atlasa za 2014./15. Na mrežnoj stranici (www.mzos.hr>obrazovanja>udžbenici), popis nakladnika te obrazac A za izbor udžbenika u razrednom odjelu koji služi za internu uporabu i ne šalje se u Ministarstvo.
  • Izjašnjavanje učitelja o izboru udžbenika(bez utjecaja drugih članova aktiva) od 17. veljače do 28. veljače
  • Prije upisa u aplikaciju upišite šifre iz Popisa na obrazac A. Treba upisati ukupan broj razrednih odjela u kojima će se koristiti (za matičnu školu i područne škole zajedno).
  • Geografski i povijesni atlasi biraju se samo za 5. razred.
  • Podatke s obrasca A mogu koristiti i upisivati jedino školski administratori.
  • Izmjena upisanih podataka moguća je isključivo u roku od 48 sati od početka upisa. Nakon toga mogu se samo dodavati zaboravljeni udžbenici, ali ne i mijenjati već upisani.
  • Iz dobivenih podataka Ministarstvo će izračunati njihovu postotnu zastupljenost.
  • Nakon objave Kataloga obveznih udžbenika od 15. svibnja , stručni će aktivi birati pojedinačna izdanja u skladu s Pravilnikom o obveznim udžbenicima i pripadajućim dopunskim sredstvima.
  • U slučaju nejasnoća pri uporabi aplikacije upite dostavljati na helpdesk@skole.hr ili telefon 01 6661 500, a za izbor udžbenika na izbor.udzbenika@mzos.hr.
Udžbenici 2013./2014.

 

Ovdje možete preuzeti popis udžbenika za školsku godinu 2013./2014.

Sukladno članku 23. Zakonu o udžbenicima za osnovnu i srednju školu (NN, br. 27/10. i 55/11.), udžbenici i pripadajuća dopunska nastavna sredstva u uporabi su u školama najmanje četiri godine, računajući i školsku godinu u kojoj su odabrani.

Cijene udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih nastavnih sredstava za školsku godinu 2013./2014.  ostaju iste kakve su objavljene u Katalogu obveznih udžbenika i pripadajućih dostupnih nastavnih sredstava za školsku godinu 2010./2011.

 

Napomena:

Udžbenici označeni crvenom bojom su za učenike po prilagođenom programu (oni ne trebaju kupovati i udžbenike za redovan program)


Udžbenike možete naručiti preko nekih internet stranica, npr.:

http://udzbenik.hr/

Upišite u pretragu:

1. naziv škole: OŠ Kneževi Vinogradi

2. odaberite razred za koji želite udžbenike

Nakon toga odaberite udžbenike koje želite kupiti.. (moguća je samo predbilježba, može se odustati od kupovine)

 

ili putem knjižara.

Priloženi dokumenti:
Popis Udzbenika.pdf

Oglasna ploča
Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događajiSigurnost na internetu


Tražilica


preskoči na navigaciju