preskoči na sadržaj

Osnovna škola Kneževi Vinogradi

 > Udžbenici
Udžbenici

Obavijest za školsku godinu 2018./2019.

Zbog uvođenja informatike kao obaveznog predmeta u 5. i 6. razrede dobili smo informaciji da će se navedeni udžbenici mijenjati. Molimo roditelje da pričekaju s nabavkom udžbenika i radnih bilježnica iz informatike.

 

U privitku su postavljeni izbori udžbenika za 2014./2015. - udžbenici vrijede do NOVE ODLUKE

Preporuke:

Predmet:   Status
Likovna kultura Likovna mapa Obvezna

 


Izbor udžbenika 2014 - Drugi krug

Službena obavijest MZOS

Udžbenici za osnovnu i srednju školu

 

Udžbenik za osnovnu i srednju školu je nastavno sredstvo namijenjeno višegodišnjoj uporabi, usklađeno s Udžbeničkim standardom, koje se objavljuje u obliku knjige, a može imati i drugu vrstu i oblik ako je tako propisano Udžbeničkim standardom, a služi učenicima kao jedan od izvora znanja za ostvarivanje odgojno-obrazovnih ciljeva utvrđenih nacionalnim i predmetnim kurikulumom.

Pravilnikom o obveznim udžbenicima i pripadajućim dopunskim nastavnim sredstvima (NN, broj 104/2013.) propisano je koji se udžbenici i pripadajuća dopunska nastavna sredstva smatraju obveznima za uporabu u nastavnom i odgojno-obrazovnom radu u osnovnoj i srednjoj školi i služe za realizaciju nacionalnoga i predmetnoga kurikuluma, odnosno nastavnoga plana i programa te za samostalno učenje.

Uz udžbenik se mogu koristiti i dopunska nastavna sredstva – nastavna sredstva usklađena s Udžbeničkim standardom koja služe učenicima za lakše praćenje, vježbanje i utvrđivanje te provjeru udžbeničkog gradiva. Dopunskim nastavnim sredstvima smatraju se: radna bilježnica, zbirka zadataka, geografski atlas i povijesni atlas, multimedijska pomagala i sredstva informacijske tehnologije (npr. CD-ROM-ovi i sl.).

U školi su u uporabi udžbenici i njima pripadajuća dopunska nastavna sredstva objavljena u Katalogu obveznih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava. U svim razrednim odjelima istog razreda za jedan nastavni predmet u uporabi može biti samo jedan udžbenik i dopunsko nastavno sredstvo istog autora, skupine autora, odnosno nakladnika.

Odluku o odabiru udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava donose stručni aktivi uz prethodno mišljenje Vijeća roditelja u vezi s prihvatljivosti cijene odabranih nastavnih sredstava. Na temelju odluka o odabiru utvrđuje se Konačna lista odabranih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava u školi. Udžbenik i pripadajuće dopunsko nastavno sredstvo s Konačne liste mora biti u uporabi u školi, kao i u njoj pripadajućoj područnoj školi, najmanje četiri godine računajući i školsku godinu u kojoj su odabrani.

Odobravanje novih udžbenika provodi se prema Zakonu o udžbenicima za osnovnu i srednju školu (NN, broj 27/2010., 55/2011. i 101/2013.), Udžbeničkom standardu (NN, broj 65/2013.) i Pravilniku o obveznim udžbenicima i pripadajućim dopunskim nastavnim sredstvima (NN, broj 104/2013.).

Pravilnikom o unutarnjem redu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta ustrojena je Služba za kurikulum, udžbenike i standard u Sektoru za potporu sustavu i programe Europske unije u Upravi za standard, strategije i posebne programe zadužena za udžbeničku problematiku.


Izbor udžbenika u drugom krugu

 

Slijediti upute ravnatelja

Stručni aktivi učitelja trebaju popuniti obrazac u privitku.

U obrazac upisivati posebno udžbenik posebno radnu bilježnicu.

 

Nakon popunjavanja dokument poslati na ravnatelj@os-knezevi-vinogradi.skole.hr

 

 


Izbor udžbenika 2014

Popis udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za šk. god. 2014./2015.


Savjet:

Kako popuniti Obrazac A

Otvoriti dokument:  Popis_udzbenika_OSNOVNA_skola.xls


Za lakše pretražiti tablicu upotrijebiti kombinaciju tipki CTRL + F (Pretraživanje)

Upisati ključnu riječ  (predmet ili dio naziva udžbenika) - Pronaći Šifru u popisu i prepisati ju u obrazac A.

Radnju ponoviti za svaki razredni odjel.


  • MZOS objavilo je Popis udžbenika, kao i popis geografskih i povjesnih atlasa za 2014./15. Na mrežnoj stranici (www.mzos.hr>obrazovanja>udžbenici), popis nakladnika te obrazac A za izbor udžbenika u razrednom odjelu koji služi za internu uporabu i ne šalje se u Ministarstvo.
  • Izjašnjavanje učitelja o izboru udžbenika(bez utjecaja drugih članova aktiva) od 17. veljače do 28. veljače
  • Prije upisa u aplikaciju upišite šifre iz Popisa na obrazac A. Treba upisati ukupan broj razrednih odjela u kojima će se koristiti (za matičnu školu i područne škole zajedno).
  • Geografski i povijesni atlasi biraju se samo za 5. razred.
  • Podatke s obrasca A mogu koristiti i upisivati jedino školski administratori.
  • Izmjena upisanih podataka moguća je isključivo u roku od 48 sati od početka upisa. Nakon toga mogu se samo dodavati zaboravljeni udžbenici, ali ne i mijenjati već upisani.
  • Iz dobivenih podataka Ministarstvo će izračunati njihovu postotnu zastupljenost.
  • Nakon objave Kataloga obveznih udžbenika od 15. svibnja , stručni će aktivi birati pojedinačna izdanja u skladu s Pravilnikom o obveznim udžbenicima i pripadajućim dopunskim sredstvima.
  • U slučaju nejasnoća pri uporabi aplikacije upite dostavljati na helpdesk@skole.hr ili telefon 01 6661 500, a za izbor udžbenika na izbor.udzbenika@mzos.hr.

Udžbenici 2013./2014.

 

Ovdje možete preuzeti popis udžbenika za školsku godinu 2013./2014.

Sukladno članku 23. Zakonu o udžbenicima za osnovnu i srednju školu (NN, br. 27/10. i 55/11.), udžbenici i pripadajuća dopunska nastavna sredstva u uporabi su u školama najmanje četiri godine, računajući i školsku godinu u kojoj su odabrani.

Cijene udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih nastavnih sredstava za školsku godinu 2013./2014.  ostaju iste kakve su objavljene u Katalogu obveznih udžbenika i pripadajućih dostupnih nastavnih sredstava za školsku godinu 2010./2011.

 

Napomena:

Udžbenici označeni crvenom bojom su za učenike po prilagođenom programu (oni ne trebaju kupovati i udžbenike za redovan program)


Udžbenike možete naručiti preko nekih internet stranica, npr.:

http://udzbenik.hr/

Upišite u pretragu:

1. naziv škole: OŠ Kneževi Vinogradi

2. odaberite razred za koji želite udžbenike

Nakon toga odaberite udžbenike koje želite kupiti.. (moguća je samo predbilježba, može se odustati od kupovine)

 

ili putem knjižara.

Priloženi dokumenti:
Popis Udzbenika.pdf


Oglasna ploča

Priloženi dokumenti:
Kako biti navijac.docx

UPISI U SREDNJU ŠKOLU
Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Sigurnost na internetu
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola Kneževi Vinogradi / Glavna 44, HR-31309 Kneževi Vinogradi / os-knezevi-vinogradi.skole.hr / ured@os-knezevi-vinogradi.skole.hr
preskoči na navigaciju