preskoči na sadržaj

Osnovna škola Kneževi Vinogradi

Osnovna škola Kneževi Vinogradi s partnerom Gauss d.o.o. provodi projekt pod nazivom “ZaČuDiMMo zajedno”, koji je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u sklopu poziva za dostavu projektnih prijedloga „Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja”. 

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.460.119,04 HRK, projekt je u potpunosti financiran iz ESF-a.

http://www.zacudimmo-zajedno.eu/

www.strukturnifondovi.hr
http://www.esf.hr/

Mediji o nama:

http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=71416
http://sib.rtl.hr/vijesti/baranja/21911-osnovnoj-skoli-knezevi-vinogradi-odobren-prvi-projekt-financiran-od-eu.html


ZaČuDiMMo zajedno

Edukacija odgojno-obrazovnih djelatnika: Razvoj kurikulumske kulture

Autor: Marijana Ćirić, 13. 9. 2018. 09:26

Edukacija je održana 28. i 29. lipnja 2018. Predavačica je bila prof.dr.sc. Vlatka Domović s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

 [više]

ZaČuDiMMo zajedno - DANI OTVORENIH VRATA

Autor: Marijana Ćirić, 11. 6. 2018. 21:59

 [više]

Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja

Autor: Marijana Ćirić, 13. 6. 2018. 21:21

 

Osnovna škola Kneževi Vinogradi u sklopu provedbe  projekta ZaČuDiMMo zajedno, ulazi u završnu fazu nabavke potrebne opreme glede opremanja multimedijalne knjižnice. S tim u svezi, a prema postojećem projektu, urađeni su radovi na infrastrukturi i nabavci namještaja.

 

 [više]

Edukacija odgojno – obrazovnih djelatnika za izradu i provedbu kurikuluma iz čitalačke pismenosti

Autor: Marijana Ćirić, 13. 6. 2018. 21:14

Čitati, a ne razumjeti, isto je kao loviti, a ništa ne uloviti.“

(talijanska poslovica) 

 

Edukacija je održana 6., 7. i 8. lipnja 2018.   Odgojno-obrazovni djelatnici su imali prigodu za ova tri dana poslušati i sudjelovati na izuzetno korisnim predavanjima i radionicama za poticanje čitalačke pismenosti. Predavačica je bila savjetnica za Hrvatski jezik Anita Šojat.

 [više]

Edukacija odgojno – obrazovnih djelatnika za izradu i provedbu kurikuluma iz medijske pismenosti

Autor: Marijana Ćirić, 13. 6. 2018. 21:08

Medijska edukacija provedena je 21. do 23. svibnja 2018. godine od strane predavača Domagoja Morića.

 

 [više]

Edukacija odgojno – obrazovnih djelatnika za izradu i provedbu kurikuluma iz multikulturalne pismenosti

Autor: Marijana Ćirić, 13. 6. 2018. 20:57

Multikulturalna edukacija provedena je od 14. do 16. svibnja 2018. godine od strane predavačice Dinke Juričić.

 

 [više]

Edukacija odgojno – obrazovnih djelatnika za izradu i provedbu kurikuluma iz digitalne pismenosti

Autor: Marijana Ćirić, 13. 6. 2018. 20:51

Digitalna edukacija provedena je  10., 17., 24. i  26. travnja 2018. godine od strane predavača dr. sc. Tomislava Jakopeca predavača i vlasnika Obrta za savjetovanje VERTIKALA INFORMACIJSKIH TEHNOLOGIJA.

 [više]

EDUKACIJE ODGOJNO OBRAZOVNIH DJELATNIKA KROZ PROJEKT- ZaČuDiMMo ZAJEDNO

Autor: Marijana Ćirić, 13. 6. 2018. 21:04

Učitelji u školskim klupama – kompetencije za 21. stoljeće

Započele su edukacije učitelja koji će usavršiti potrebne kompetencije za provedbu suvremenih i zahtjevnih projekata  u radu s učenicima.

Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja usmjeren je na razvoj ključnih kompetencija: čitalačku, digitalnu, multikulturalnu i medijsku pismenost.

Provedbom različitih aktivnosti koje će uključivati razvoj i provedbu kurikuluma, stručno usavršavanje odgojno-obrazovnih djelatnika uz intenzivan rad s  učenicima unaprijedit će razvojni potencijal naše škole.  

Projektnim aktivnostima naša škola će podići razinu kompetencija svih djelatnika za inovativne pristupe poučavanju i uvesti nove kurikulume koji će dovesti do razvijanja kompetencija potrebnih za cjeloživotno učenje.

 [više]

Otvaranje Projekta "ZaČuDiMMo zajedno"

Autor: Ivica Prgomet, 23. 2. 2018. 13:00

Na uvodnoj konferenciji u OŠ Kneževi Vinogradi, u petak, 23.2.2018. je predstavljen projekt „ZaČuDiMMo zajedno“ koji škola provodi u partnerstvu s Gauss development. Projekt je usmjeren na razvoj ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje podizanjem razine informacijskih pismenosti učenika osnovnih i srednjih škola.

Projekt je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u sklopu poziva za dostavu projektnih prijedloga „Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja”.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.460.119,04 HRK. Projekt je u potpunosti financiran iz ESF-a.

Projektom će se osnažiti odgojno-obrazovni djelatnici OŠ Kneževi Vinogradi kroz edukaciju, a potom i kreiranje inovativnih interdisciplinarnih kurikuluma. Učenici će unaprjeđivati čitalačku, digitalnu, medijsku i multikulturalnu pismenost uključivanjem u nove izvannastavne aktivnosti  te osposobiti se za učinkovito pronalaženje, kritičko vrednovanje i korištenje informacija, kao i za izradu multimedijskih sadržaja.

Čitalačka pismenost:

Kako bi aktivno sudjelovali u današnjem društvu znanja, učenici trebaju biti sposobni doći do informacija razumjeti ih, promišljati o njima i zauzeti kritički stav.

Radionice iz čitalačke pismenosti usmjerene su na vještine koje uključuju pronalaženje, odabir, tumačenje i vrednovanje informacija i podataka iz različitih tekstova u stvarnim, autentičnim životnim situacijama.

Medijska/digitalna pismenost:

Program obuhvaća radionice za pristup, razumijevanje, propitivanje, kritičku analizu, evaluaciju i stvaranje digitalnih i medijskih sadržaja.

Integrirani program medijske i digitalne pismenosti učenicima će ojačati kompetencije korištenja tehnologije za pronalazak i stvaranje informacija, te bolje razumijevanje medijskih sadržaja svakodnevice.

Multikulturalna pismenost

Kroz radionice multikulturalne pismenosti učenicima će se sukladno dobi približiti obilježja multikulturalnosti kako bi bolje razumjeli razlike i razvili kompetencije za ugodniji suživot u multikulturalnom okruženju

Na uvodnoj je konferenciji projekt predstavljen široj javnosti. Osim ravnatelja, koji je predstavio projekt, javnosti se obratila i Sandra Filpović, v.d. pročelnice Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu.

Pogledajte foto-galeriju.

 [više]

Najava otvarajuće konferencije projekta "ZaČuDiMMo zajedno"

Autor: Ivica Prgomet, 23. 2. 2018. 13:00

U petak 23. veljače će se u Osnovnoj školi Kneževi Vinogradi u 13 sati održati svečana konferencija otvaranja i predstavljanja projekta „ZaČuDiMMo zajedno“.

Osnovna škola Kneževi Vinogradi s partnerom Gauss d.o.o. provodi projekt pod nazivom “ZaČuDiMMo zajedno”. Projekt je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u sklopu poziva za dostavu projektnih prijedloga „Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja”.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.460.119,04 HRK. Projekt je u potpunosti financiran iz ESF-a.

Važnost i veličinu Projekta prepoznala je Osječko-baranjska županija koja je poduprijela realizaciju i prenamjenu prostora stare dvorane u budući multimedijalni prostor za provedbu i daljnji tijek projekta.

Kroz 18 mjeseci će se pripremiti i provesti 3 programa (30 radionica) za poboljšanje čitalačke, digitalne/medijske i multikulturalne pismenosti učenika, uz edukaciju 15 djelatnika, što će utjecati na primjenu naučenog u stvarnim situacijama učenika te stvoriti preduvjete za cjeloživotno učenje.

Projekt ZaČuDiMMo će s učenicima u ranoj dobi osvijestiti o važnosti cjeloživotnog učenja i potaknuti interes za dalje obrazovanje kroz pružanje funkcionalnog znanja i povezivanjem naučenog s praktičnim zadatcima.

Opremanje multimedijalne knjižnice i nabava edukacijskoj softvera predstavlja važan dio postizanja cilja projekta. Projektom će se ojačati kapaciteti škole kroz educiranje 15 nastavnika za izradu i provedbu kurikuluma za čitalačku kao temelj svih pismenosti, multikulturalnu za bolje razumijevanje identiteta i poticanje socijalnog dijaloga, digitalnu kao stjecanje kompetencija za istraživanje, stvaranje, komunikaciju korištenjem računala, te vještine u uporabi računala, pristupanju, vrednovanju, upravljanju, stvaranju i sigurnom korištenju informacija. Medijska pismenost obuhvaća stjecanje medijskih znanja i vještina koje pridonose razvoju ljudskih prava i aktivnog građanstva i obrađuje se usporedno s digitalnom pismenošću navedenim područjima pismenosti i kroz implementaciju programa u kojima sudjeluje 50 učenika.

Programi koji se planiraju izvoditi su: Mali novinari s naglaskom na razvoj medijske pismenosti, Digital Makers s naglaskom na razvoj digitalne pismenosti, Kamp čitanja za poticanje čitalaštva i Multikulturalni izlet (posjećivanje različitih organizacija u Baranji s ciljem prevladavanja nepoznanica i predrasuda o različitostima uz predavanja i radionice.

Škola će kroz projekt zajedno s partnerom Gauss d.o.o. razviti multimedijalnu platformu za učenje i vježbe kroz igru koju će učenici koristiti u provedbi programa u školi i kod kuće za dodatan rad, a koja ne generira dodatne troškove vremenom. Pristup platformi bit će omogućen na svim vrstama uređaja, računalima, tabletima i mobitelima.

Osnovna škola Kneževi Vinogradi nalazi se u maloj sredini gdje djeca i mladi nemaju izbor edukativnih ni zabavnih aktivnosti, te će održivost projekta svakako biti osigurana jer sredina vapi za sadržajima koji potiču socijalizaciju, učenje, igru i razvoj vještina za nove kompetencije potrebne za nastavak školovanja učenika.

 [više]

ZaČuDiMMo zajedno - Projekt

Autor: Ivica Prgomet, 30. 11. 2017. 12:00

Osnovna škola Kneževi Vinogradi s partnerom Gauss d.o.o. provodi projekt pod nazivom “ZaČuDiMMo zajedno”, koji je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u sklopu poziva za dostavu projektnih prijedloga „Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja”. 

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.460.119,04 HRK, projekt je u potpunosti financiran iz ESF-a.

Projektom se provodi stručno usavršavanje 15 odgojno-obrazovnih djelatnika OŠ Kneževi Vinogradi za izradu i provedbu kurikuluma za čitalačku, digitalnu/medijsku i multikulturalnu pismenost koji će se realizirati kroz 30 radionica s 50 učenika s ciljem osnaživanja kapaciteta škole, stvaranja novih kompetencija i temelja za cjeloživotno učenje kod učenika. Razdoblje provedbe projekta je od 30.11.2017. do 30.4.2019. godine. Kontakt osoba za više informacija je ravnatelj Ivica Prgomet.

www.strukturnifondovi.hr

http://www.esf.hr/

 [više]

 Oglasna ploča

Priloženi dokumenti:
Kako biti navijac.docx

UPISI U SREDNJU ŠKOLU
Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Sigurnost na internetu
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola Kneževi Vinogradi / Glavna 44, HR-31309 Kneževi Vinogradi / os-knezevi-vinogradi.skole.hr / ured@os-knezevi-vinogradi.skole.hr
preskoči na navigaciju