preskoči na sadržaj

Osnovna škola Kneževi Vinogradi

 > Naslovnica
vijesti

Dopunski rad učenika

Autor: Marijana Jakelić, 21. 6. 2021. 09:09

Dopunski rad trajat će

od četvrtka 24. lipnja do srijede 30. lipnja.

Statut Osnovne škole Kneževi Vinogradi

Članak 95.
Za učenika koji na kraju nastavne godine ima ocjenu nedovoljan (1) iz najviše dva
nastavna predmeta, Škola je dužna organizirati pomoć u učenju i nadoknađivanju znanja kroz dopunski nastavni rad koji je učenik dužan pohađati.
Trajanje dopunskog nastavnog rada iz stavka 1. ovoga članka utvrđuje učiteljsko
vijeće po nastavnim predmetima i ne može biti kraće od 10 i dulje od 25 sati po nastavnom predmetu. Učitelji obavljaju dopunski nastavni rad u okviru 40-satnog radnog tjedna.
U slučaju da učenik tijekom dopunskog nastavnog rada iz stavka 1. ovoga članka
ostvari očekivane ishode, učitelj zaključuje mu prolaznu ocjenu. S ocjenom ili potrebom upućivanja na popravni ispit učitelj dužan je upoznati učenika na zadnjem satu dopunskog nastavnog rada.
Iznimno, u viši razred može prijeći učenik od prvog do trećeg razreda osnovne škole
koji je nakon dopunskog nastavnog rada iz jednog nastavnog predmeta ocijenjen ocjenom nedovoljan (1)

 

 

 

 [više]

Klokan bez granica

Autor: Marijana Jakelić, 17. 6. 2021. 10:07

S malim zakašnjenjem (zbog trenutnih epidemioloških uvjeta) i ove školske godine održano je međunarodno matematičko natjecanje „Klokan bez granica“.

Natjecanje je održano 10. lipnja 2021. u skladu s trenutno važećim epidemiološkim mjerama.

Sudjelovalo je 38 učenika od  2. do 8. razreda.

Objava rješenja bit će  9. 7. 2021., a objava neslužbenih rang-lista 12. 7. 2021. na mrežnim stranicama HMD-a.

Zbog odgođenog održavanja natjecanja, podjela nagrada održat će se u prvom tjednu nastavne godine 2021./22. Ako među nagrađenima bude i učenika sadašnjih osmih razreda, nagrade će im biti dostavljene u rujnu.

Svim sudionicima natjecanja dobre rezultate žele nastavnice matematike Maja Matijević i Mirela Bazikić te učiteljica Kristina Čičak.

 [više]

Kreativni razlomci

Autor: Marijana Jakelić, 17. 6. 2021. 10:04

Kako svoj prvi susret s razlomcima vide učenici petih razreda.

Radovi petaša na temu: RAZLOMCI.

 

Učenici 5.a i 5.c razreda i učiteljica matematike Mirela Bazikić

 [više]

Čitanje je odmor!

Autor: Ivana Norac, 16. 6. 2021. 10:00

Zašto čitamo? Čitanjem se osjećamo ispunjenije, razvijamo maštu, izražavanje i kreativnost, potičemo govorne sposobnosti i bogatimo rječnik. Djecu treba što ranije poticati na čitanje kako bi shvatili koliko je čitanje važno i korisno.

 [više]

18. Smotra učeničkih zadruga Osječko-baranjske županije

Autor: Marijana Jakelić, 14. 6. 2021. 17:47

Ovogodišnja Županijska smotra učeničkih zadruga Osječko-baranjske županije održala se, zbog važećih epidemioloških mjera, online u aplikaciji Microsoft Teams.

Od 24. svibnja 2021. Povjerenstvo je vrednovalo proizvode 23 učeničke zadruge Osječko-baranjske županije. Prijavljene škole poslale su fotografije svojih proizvoda uz opis proizvoda (materijal, alati, tehnike i postupak izrade) i deklaracije.

Učenička zadruga OŠ Kneževi Vinogradi „UZ Suljošanka“ se predstavila proizvodom prirodni sapuni koji su napravljeni unutar sekcije „Začinimo školu“ pod vodstvom mentorice Monike Samardžić. Prirodni sapuni u svom sastavu sadrže usitnjene sušene cvjetove kamilice iz školskog Začinskog i ljekovitog vrta.

UZ Suljošanka, nažalost se nije plasirala na državnu Smotru učeničkih zadruga RH, no ovako provedenom Smotrom nastao je predivan katalog proizvoda učeničkih zadruga Osječko-baranjske županije koji možete pogledati na poveznici.

·        fotogalerija proizvoda UZ Suljošanka

·        videouradak o Smotri

Hvala svim učenicima i mentorima koji su sudjelovali u izradi proizvoda te ovim putem čestitamo svim zadrugama koje su se plasirale na Državnu smotru.

Voditeljica zadruge, Maja Lesjak

 [više]

Bioraznolikost našega zavičaja

Autor: Ivana Norac, 14. 6. 2021. 13:14

Hrvatska je jedna od potpisnica Konvencije o biološkoj raznolikosti Ujedinjenih naroda (Rio de Janeiro, 1992.), čiji je jedan od glavnih ciljeva očuvanje bioraznolikosti. U našoj smo školi, mi prvašići, obilježili Dan planeta Zemlje i Međunarodni dan biološke raznolikosti provođenjem projekta Bioraznolikost našeg zavičaja.

 [više]

UPISI U PRVI RAZRED

Autor: Marijana Jakelić, 31. 5. 2021. 21:15

Poštovani roditelji/udomitelji/skrbnici,

u skladu s Planom upisa djece u prvi razred osnovne škole za 2021./2022. školsku godinu Upravnog odjela za obrazovanje u Osječko-baranjskoj županiji, obavještavamo vas da će se upis djece u prvi razred provoditi u:

Roditelj, odnosno osoba koja skrbi o djetetu, u obvezi je ponijeti osobnu iskaznicu ili uvjerenje o mjestu prebivališta, odnosno drugu javnu ispravu kojom se može utvrditi njegov identitet i mjesto prebivališta ili boravišta.

 [više]

SVJETSKI DAN PČELA

Autor: Marijana Jakelić, 20. 5. 2021. 11:04

Međunarodna organizacija Ujedinjeni narodi prepoznala je važnost pčela u ekosustavu te se 20. svibnja službeno obilježava Svjetski dan pčela, dan posvećen podizanju svijesti o važnosti pčela i drugih oprašivača u svijetu. Stoga su učenici viših razreda sa nastavnicom likovne kulture Dubravkom Kolčić Drlje i nastavnicom biologije Majom Lesjak, upravo njima posvetili dio svog vremena i aktivnosti.

Ostvarena je korelacija nastave biologije/prirode i likovne kulture. Na nastavi likovne kulture učenici su izradili košnicu i 3D modele pčela, dok su na nastavi biologije i prirode istraživali život pčela i njihovu važnost za naš planet.

Svi radovi učenika izloženi su na panou.

 

„Ako pčele nestanu, ljudi imaju još četiri godine života."

Albert Einstein

Maja Lesjak

 [više]

Jedan razred - jedan paket Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivica Prgomet, 7. 5. 2021. 09:27

Poštovani,
nadam se da će te se odazvati akciji HRVATSKOG CRVENOG KRIŽA (GDCK BM) prikupljanjem donacija za stanovništvo u potrebi: "*Jedan razred - jedan paket*".

_____________

 ....U tim našim zajedničkim djelovanjima svjesni smo da ne možemo pomoći svima koji su u potrebi. Stoga smo, potaknuti humanošću naših građana, mladih i djece osmislili prikupljanje donacija sa svrhom suzbijanja siromaštva i pomaganja građanima s područja djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Beli Manastir. Prepoznavši potrebu za podizanjem svijesti djece, mladih, njihovih roditelja/skrbnika i djelatnika školskih odgojno – obrazovnih ustanova o važnosti solidarnosti i humanitarnog pomaganja socijalno ugroženim obiteljima, Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Beli Manastir u sklopu projekta „Zajedno za društvo jednakih mogućnosti II“ pokreće prikupljanje donacija prehrambenih proizvoda pod nazivom „Jedan razred – jedan paket“  koju bismo proveli u suradnji s osnovnim i srednjim školama.Prikupljanje donacija predviđeno je u Tjednu Crvenog križa u razdoblju od 8. do 15. svibnja 2021. godine.
            Cilj je da svaki učenik odnosno razred prikupljanjem potrebnih prehrambenih proizvoda prema popisu u prilogu pridonese onoliko koliko može i želi. S popisa učenici mogu izabrati jedan ili više artikala kao prilog donaciji. Nije nužno da razred skupi sve namirnice s popisa, može se prikupiti više komada jedne namirnice.
            Od prikupljenih donacija složiti će se paketi prehrambenih proizvoda koji će biti podijeljeni stanovništvu u potrebi s područja djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Beli Manastir.

---------
Prikuplja se:
- Brašno
- Ulje
- Riža
- Šećer
- Sol
- Tjestenina-različita
- Riblja konzerva
- Mesna konzerva
- Slatki namaz (marmelada, čokoladni i sl.)
- Juha gotova u vrećici

MOLIMO VAS DA SE ZBOG VAŽEĆIH PROPISA NE PRIKUPLJAJU PROIZVODI BEZ DEKLARACIJE

Kompletan dopis možete naći u prilogu (https://gdck-belimanastir.hr/)

 [više]

Dan planeta Zemlje u PŠ Karanac

Autor: Marijana Jakelić, 29. 4. 2021. 08:44

Učenici i učiteljice PŠ Karanac su obilježili Dan planeta Zemlje u svojoj školi. Pogledali su edukativnu prezentaciju o očuvanju okoliša te naučili da se planet Zemlju čuvati mora, jer tko smeće u prirodu baca nije fora. Izradili su kreativne likovne radove te na kraju poslušali Zemljin savjet i očistili školsko dvorište od smeća. 

FOTOGALERIJA

 [više]

OBAVIJEST - Nenastavni dani

Autor: Ivica Prgomet, 29. 4. 2021. 07:43

Poštovani,

sukladno Godišnjem planu i programu rada OŠ Kneževi Vinogradi za 2020./2021.,

nenastavni dani su:

utorak, 29.9.2020.
ponedjeljak, 3.5.2021.
petak, 4.6.2021.

 [više]

Noć knjige 2021.

Autor: Ivana Norac, 23. 4. 2021. 13:27

Noć knjige obilježava se 23. travnja. Ove godine organizirano je preko 1100 događaja na razini države, a u našoj školi održali smo radionice. Tema noći knjige je Ljekovite knjige, a naš program nazvali smo Noć knjige i moć riječi.

 

 [više]

Dan planete Zemlje

Autor: Marijana Jakelić, 23. 4. 2021. 13:07

Za proslavu rođendana naše planete odabrali smo školsko igralište i ukrasili ga crtežima i eko porukama. Radove koje vidite iz ptičje perspektive, zahvaljujući dronu kojim je vješto upravljao naš učenik 8.a, Martin Čapo, napravili su učenici 7.c i 8.c. Fotograf Veljko Bekvalac, 8.a, zaslužan je za fotografije snimljene iz naše perspektive.

Sretan rođendan želimo našoj jedinoj planeti!

FOTOGALERIJA

Dubravka Kolčić-Drlje

 [više]

Sretan rođendan, draga naša Zemljo!

Autor: Ivana Norac, 22. 4. 2021. 09:00

Posebna pozornost na jačanje svijesti o zaštiti okoliša obraća se 22. travnja, na Dan planeta Zemlje. Brojnim akcijama, angažmanima i programima na svjetskoj razini nastoji se ublažiti porast globalnog onečišćenja. Prostor naše škole obasuli smo ekološkim porukama, panoima i kreativnim radovima. 

 [više]

Čestitka

Autor: Ivana Norac, 1. 4. 2021. 10:46

 [više]

Potraga za pisanicama

Autor: Ivana Norac, 1. 4. 2021. 10:41

Učenici razredne nastave OŠ Kneževi Vinogradi žele

sretan i blagoslovljen Uskrs!

 [više]

Međunarodni dan Matematike i Dan broja π

Autor: Marijana Jakelić, 30. 3. 2021. 20:07

 

U tjednu od 15. do 19. ožujka učenici predmetne nastave naše škole s učiteljicama Mirelom Bazikić i Majom Matijević obilježavali su Međunarodni dan Matematike i Dan broja pi. Kroz različite aktivnosti učenici su se upoznali s važnosti nastavnog predmeta Matematike u znanstvenoj zajednici te osvijestili primjenu matematike u svakodnevnom životu kroz zadatke obrade podataka i grafičkog prikazivanja. Kroz predavanje učenici su upoznali povijest razvoja broja π te neke od zanimljivosti. Na primjer, jeste li znali da svjetski rekord recitiranja napamet decimala broja čak 100 000 decimala? Ili da je poznati fizičar Albert Einstein rođen 14. ožujka, a istog datuma puno godina kasnije umro je poznati svjetski genijalni um Stephen Hawking?

 [više]

„Voda, to smo mi!“

Autor: Ivana Norac, 26. 3. 2021. 10:34

Izvor fotografije: https://www.skolskiportal.hr/aktualno/voda-to-smo-mi/

Svjetski dan voda obilježava se svake godine 22. ožujka i usmjeren je na važnost očuvanja i pristupa vodi u cijelome svijetu. Odakle voda na Zemlji? Što su to oblaci? Zašto iz oblaka pada kiša?

 [više]

Kreativni radovi naših učenika

Autor: Marijana Jakelić, 25. 3. 2021. 16:25

FOTOGALERIJA

 [više]

ŠESTAŠI I ŠKOLA

Autor: Marijana Jakelić, 24. 3. 2021. 16:27

Tijekom cijelog tjedna od 8.3. do 12.3. 2021. učenici šestih razreda naše škole imali su integrirane sate matematike i informatike s učiteljicama Mirelom Bazikić i Marijanom Jakelić. Tema je bila provođenje ankete i obrada podataka.

 

 [više]

eTwinning projekt "Pet koraka do istine"

Autor: Marijana Jakelić, 8. 3. 2021. 11:50

Drugo obrazovno razdoblje u školskoj godini 2020./2021. započeli smo novim međunarodnim eTwinning projektom "Pet koraka do istine".

Cilj projekta je unaprijediti digitalne kompetencije naših učenika, poticati ih da preuzmu odgovornost za vlastitu sigurnost s naglaskom na osnaživanju i isticanju odgovornog ponašanja i digitalnog građanstva te općenito povećati znanje i razumijevanje problema koji se pojavljuju u području sigurnosti djece na internetu, kao i poučiti ih vrednovati i kritički analizirati različite medijske sadržaje kako bi znali tumačiti poruke (njihovu vjerodostojnost, pouzdanost i istinitost) u različitim medijima i na temelju njih donositi odgovorne odluke.

Dosad se za sudjelovanje u projektu prijavilo dvadesetak škola iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Projektne aktivnosti u našoj školi s učenicima predmetne nastave provest će učiteljica informatike Marijana Jakalelić.

Veselimo se suradnji s drugim školama!

 [više]

ZASADI STABLO, NE BUDI PANJ

Autor: Marijana Jakelić, 5. 3. 2021. 13:11

Učenici 3.k razreda PŠ Karanac sa svojom učiteljicom Sofijom Petrović uključili su se u akciju “Zasadi stablo, ne budi panj” koja se organizira na nivou cijele Republike Hrvatske. U školskom dvorištu zasadili smo stablo javora. Učenici su pogledali edukativne filmove i prezentacije o značaju drveća za opstanak našeg planeta Zemlje.   

Galerija fotografija

 [više]

Dan žena

Autor: Marijana Jakelić, 5. 3. 2021. 10:27

Svake godine 8. ožujka obilježavamo Dan žena. Kako bi obilježili taj dan, učenici 5. i 6. razreda imali su zadatak na satu lukovne kulture naslikati portret svima poznate umjetnice Fride Kahlo. Osim što su uživali u slikanju, doznali su nešto o životu i djelima Fride kojima se divio i sam Picasso. 

Učenice 8.a razreda naslikale su i nekoliko zanimljivih portreta žena, a inspiraciju za njih pronašle su upravo na Picassovim slikama. Na kraju su likovnjaci sve lijepo složili na pano.

Svim ženama želimo sretan njihov dan!

 

 [više]

Istraživanje ‘Od pôla do pôla’

Autor: Ivana Norac, 3. 3. 2021. 10:43

Izvor fotografije: https://www.skolskiportal.hr/sadrzaj/iz-ucionice/istrazivanje-od-pola-do-pola/

Potaknuti vremenskim prilikama koje nas okružuju i temom 1. razreda  Istražujemo zimu iz nastave Prirode i društva odlučili smo proširiti istraživanje teme šire od granica lijepe naše domovine. Iz naše škole krenuli smo u istraživanje koje nas je odvelo u daleki, predivni ledeni svijet.

 [više]

Obavijest o pregledima za upis u prvi razred osnovne škole Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marijana Jakelić, 1. 3. 2021. 20:42

 
 
 
U nastavku je priložena obavijest o prevencijskim pregledima djece u kojoj je detaljno opisana procedura liječničkog pregleda te upitnik za roditelje/udomitelje/skrbnike koji je potrebno ispuniti i ponijeti na pregled. O terminima pregleda roditelji/udomitelji/skrbnici bit će na vrijeme obaviješteni.
 
 
 
 
 
 
Kliknuti na "više" ispod članka.

 

 [više]

Dan ružičastih majica 2021.

Autor: Ivana Norac, 25. 2. 2021. 08:51

Dan ružičastih majica je dan u kojem se na poseban način upozorava na važnost prevencije vršnjačkog nasilja: odijevanjem ružičaste majice. I u našoj školi 24.2.2021. odjenuli smo ružičasto kako bismo rekli stop vršnjačkom nasilju.

 

 [više]

Projekt #NEnasilju

Autor: Ivica Prgomet, 25. 2. 2021. 07:17

Ženske soba, organizacije civilnoga društva iz Zagreba

Ženska soba trenutno u suradnji s Osnovnom školom Vrbani i Školom za grafiku, dizajn i medijsku produkciju iz Zagreba provodi projekt #NEnasilju.

Projekt je financijski podržan od strane Grada Zagreba, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Opći cilj  projekta jest suzbijanje elektroničkog nasilja nad i među djecom i mladima, s naglaskom na elektroničko seksualno nasilje.

U svrhu ostvarivanja navedenog cilja, provedene su različite edukativne aktivnosti za učenike i učenice, profesore i profesorice, stručne suradnike i suradnice te roditelje.

U sklopu projekta, učenici i učenice Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju osmislili su i kreirali video materijale i animacije usmjerene na prevenciju elektroničkog nasilja koji su dostupni na slijedećim poveznicama:

1. https://youtu.be/_0ad9yyPZhs

2. https://youtu.be/T12-1qwVox8

3. https://youtu.be/PmbnOtLcnR0

4. https://youtu.be/hpgVI-W1raM

5. https://youtu.be/rhsv5AAdw58

6. https://youtu.be/y7zhTvTPzYo

7. https://youtu.be/XoEGbSe6hZc

8. https://youtu.be/f7MviOzQjE8

 

 [više]

Dan sigurnijeg Interneta 2021.

Autor: Marijana Jakelić, 22. 2. 2021. 08:56

Već tradicionalno i u dugogodišnjoj praksi, drugog utorka u mjesecu veljači obilježavamo Dan sigurnijeg Interneta. Kako bi učenike upoznale s opasnostima koje se kriju na Internetu, pobrinule su se učiteljice informatike Ana Štigler i Marijana Jakelić te su s učenicima provele niz aktivnosti.

(Marisa Plavec, 6.a)

 [više]

Glasujte za naš projekt!

Autor: Ivana Norac, 19. 2. 2021. 08:56

Projekt Velika djela malih ljudi treba vaš glas! 

Izvor fotografije: http://lora.bioteka.hr/os-knezevi-vinogradi-velika-djela-malih-ljudi/ 

 [više]

Nastajanje šumskog vrta – misli globalno, djeluj lokalno…

Autor: Ivana Norac, 19. 2. 2021. 08:35

Osnovna škola Kneževi Vinogradi nalazi se u srcu Baranje podno Banske kose okružena velikim i prekrasnim školskim parkom koji se prostire na 10 300 m2 u kojemu obitavaju brojne biljne i životinjske vrste. Posebno smo ponosni na brojne ptičje vrste i vjeverice koje nesmetano stanuju u krošnjama drveća parka.

 [više]

Valentinovo 2021.

Autor: Ivana Norac, 18. 2. 2021. 12:04

Napiši mi pismo, neku lijepu riječ pošalji. 
 

Što je ljubav, ako ne sloga, povjerenje, iskrenost i zajedništvo? 
Kakav je prijatelj ako nije iskren, ako ne obećava ljubav? Prijatelji u srcu imaju ljubav i nju obećaju. Prijatelji se mogu osloniti jedni na druge. To su poruke našeg 1.a razreda! 

 [više]

Maškare u Kneževim Vinogradima

Autor: Marijana Jakelić, 15. 2. 2021. 13:33

Bio je to petak, najsretniji dan za svu djecu! Možda i za učitelje. A još su uz to bile i maškare. Za one koji ne znaju što su maškare, vrlo je jednostavno! To je dan na koji se oblačimo u razne kostime, zaboravljamo naše prave uloge i imena te jedemo puno krafni. U petak rano ujutro maškare su zauzele cijelu školu, školske hodnike i učionice. Kostimi su bili mrak! Školom su hodale vještice, čarobnjaci, poslovni ljudi, a imali smo i svoje vlastito cjepivo protiv virusa! Čarolija maski odvijala se ove godine u učionicama.
 [više]

PRAKTIČNI RAD U NASTAVI KEMIJE NA ZANIMLJIVI NAČIN

Autor: Marijana Jakelić, 15. 2. 2021. 13:10

Da nastava kemije zna biti zanimljiva i zabavna učenici sedmog razreda pokazali su  praktičnim radom kristalizacije. Prema naputku učitelja Saše marljivo su prionuli na posao.

Svrha  praktičnog rada  da  u pokusu postupkom kristalizacije odvoje sastojke homogene smjese kuhinjske soli i vode. Učenici su u pokusu koristili smjesu limunske kiseline i vode,smjesu šećera i vode,smjesu modre galice i vode.Utvrdili su da je tijekom nekoliko dana voda  polagano hlapjela, a kuhinjska sol, limunska kiselina, šećer, modra galica se u obliku pravilnih tijela, kristala, hvatala na obješenu nit vune i konca. Svoja opažanja, objašnjenja pokusa i zaključke pažljivo su bilježili u svoje laboratorijske dnevnike.

Ovakav način izvedbe nastave  kemije učenicima je bio zanimljiv, jer su  tako izrazili svoju kreativnost i ljubav prema istraživačkom učenju. Učenički radovi  nagrađeni su pohvalama i lijepim ocjenama u imeniku.

Saša Musa,učitelj kemije

 [više]

MODEL A - Nastava u OŠ Kneževi Vinogradi od 15.2.2021. do daljnjeg.

Autor: Ivica Prgomet, 11. 2. 2021. 13:14

Osnovna škola Kneževi Vinogradi, Kneževi Vinogradi u skladu s Odlukom o modelu izvođenja nastave od 11.2.2021. godine izvodit će nastavu na sljedeći način:

Nastava u OŠ Kneževi Vinogradi

od 15.2.2021. (ponedjeljak) do daljnjeg.

 

Razred

 

Model nastave

od 1. do 4. r. u matičnoj školi

Nastava u školskoj ustanovi

Model A

od 5. do 8. r. u matičnoj školi

Nastava u školskoj ustanovi

Model A

od 1. do 4. r. u PŠ Grabovac

Nastava u školskoj ustanovi

Model A

od 1. do 4. r. u PŠ Karanac

Nastava u školskoj ustanovi

Model A


U slučaju promjene epidemiološke situacije na lokalnoj razini, o prelasku na drugi model izvođenja nastave odluku donosi ravnatelj škole u suradnji s Osnivačem i lokalnim stožerom civilne zaštite.

Molim roditelje/skrbnike i učenike da se odgovorno ponašaju i pridržavaju sljedećih smjernica:

 • roditelji/skrbnici dužni su izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u školu te ju evidentirati u bilježnicu učenika koju će potom pregledati učitelj prije početka nastave
 • učenik ne dolazi u školu ako:
  • ima simptome zarazne bolesti (npr. povišena tjelesna temperatura iznad 37,2 °C, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje)
  • ima izrečenu mjeru samoizolacije
  • ima saznanja da je zaražen korona virusom
 • u navedenim slučajevima roditelj/skrbnik telefonski obavještava razrednika i/ili ravnatelja škole o zdravstvenom stanju djeteta te kontaktira liječnika obiteljske medicine radi daljnjeg postupanja prema djetetu
 • ukoliko je liječnik/epidemiolog utvrdio mjeru samoizolacije ili status pozitivan na koronavirus učeniku, roditelj/skrbnik obvezan je izvijestiti razrednika o statusu učenika odnosno eventualnom datumu povratka učenika u školu
 • učenik ima obvezu pohađanja nastave, a roditelj/skrbnik ima obvezu opravdati učenika u slučaju bolesti ili zatražiti izostanak u skladu s odredbama Pravilnika o kriterijima za izricanje pedagoških mjera
 [više]

PLAN UPISA djece u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2021./2022.

Autor: Ivica Prgomet, 3. 2. 2021. 10:52

Sukladno Planu upisa Upravnog odjela za obrazovanje u Osječko-baranjskoj županiji obavještavamo kako su  Obveznici upisa u osnovnu školu, za školsku 2021./2022. godinu, djeca rođena u razdoblju od

1. travnja 2014. do 31. ožujka 2015. godine.

Prije upisa u prvi razred osnovne škole obvezno je utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta.
Psihofizičko stanje djeteta utvrđuje Stručno povjerenstvo osnovne škole koje će napraviti plan nakon izvršene predprijave.

PREDPRIJAVE

primat će se u razdoblju

od 1. veljače do 12. veljače.

 u redovnom vremenu tajništva škole

na telefon 031/730-661 ili

putem ankete na mrežnim stranicama škole:

http://www.os-knezevi-vinogradi.skole.hr/upisi_u_prvi_razred_o_/upisi_predprijave

Potrebni podaci:  Ime, prezime, datum i mjesto rođenja, OIB djeteta, adresa stanovanja i kontakti roditelja

Podaci se prikupljaju/čuvaju/obrađuju u navedenu svrhu u skladu s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka (GDPR).

Pozivamo roditelje da uredno prijave prebivalište i boravište djece (doseljenje, preseljenje i sl.).
 

Za roditelje koji ne upišu dijete u osnovnu školu, sukladno odredbi članka 19. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školu, propisana je novčana kazna za prekršaj.

PREGLEDI

djece odvijat će se prema rasporedu kojega će Stručna povjerenstva osnovnih škola dogovoriti s nadležnim liječnicima školske medicine i oglasiti na oglasnim pločama i mrežnim stranicama škola.

Nakon izvršenih predprijava roditelj će dobiti povratnu informaciju o terminu i tijeku pregleda.

 

U slučaju da dijete ne može pristupiti utvrđivanju psihofizičkoga stanja u vremenu koje je utvrđeno rasporedom pregleda, roditelj je dužan do 31. svibnja godine o tome obavijestiti Stručno povjerenstvo škole kojoj dijete pripada prema upisnom području, koje će utvrditi drugo odgovarajuće vrijeme, a najkasnije do početka školske godine.

*Za prijevremeni upis, odgodu  upisa u prvi razred, privremeno oslobađanje djeteta od upisa u prvi razred osnovne škole te upis učenika u prvi razred osnovne škole kojoj ne pripada prema upisnom području potrebno je ispuniti dodatne obrasce. Dodatne informacije kao i obrasce zahtjeva mogu se dobiti u osnovnoškolskoj ustanovi, a nalaze se i na mrežnoj stranici Škole,  Upravnom odjelu za obrazovanje: www.obz.hr ili se mogu preuzeti osobno u spomenutom Uredu.

 [više]

OBAVIJEST O IZVOĐENJU NASTAVE

Autor: Ivica Prgomet, 29. 1. 2021. 12:37

Osnovna škola Kneževi Vinogradi, Kneževi Vinogradi u skladu s Odlukom o modelu izvođenja nastave od 29.1.2021. godine izvodit će nastavu na sljedeći način:

Nastava u OŠ Kneževi Vinogradi

od 1.2.2021. (ponedjeljak) do 12.2.2021. (petak)

 

Razred

 

Model nastave

od 1. do 4. r. u matičnoj školi

Nastava u školskoj ustanovi

Model A

od 5. do 8. r. u matičnoj školi

Nastava u školskoj ustanovi

Model A

od 1. do 4. r. u PŠ Grabovac

Nastava u školskoj ustanovi

Model A

od 1. do 4. r. u PŠ Karanac

Nastava u školskoj ustanovi

Model A


U slučaju promjene epidemiološke situacije na lokalnoj razini, o prelasku na drugi model izvođenja nastave odluku donosi ravnatelj škole u suradnji s Osnivačem i lokalnim stožerom civilne zaštite.

Molim roditelje/skrbnike i učenike da se odgovorno ponašaju i pridržavaju sljedećih smjernica:

 • roditelji/skrbnici dužni su izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u školu te ju evidentirati u bilježnicu učenika koju će potom pregledati učitelj prije početka nastave
 • učenik ne dolazi u školu ako:
  • ima simptome zarazne bolesti (npr. povišena tjelesna temperatura iznad 37,2 °C, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje)
  • ima izrečenu mjeru samoizolacije
  • ima saznanja da je zaražen korona virusom
 • u navedenim slučajevima roditelj/skrbnik telefonski obavještava razrednika i/ili ravnatelja škole o zdravstvenom stanju djeteta te kontaktira liječnika obiteljske medicine radi daljnjeg postupanja prema djetetu
 • ukoliko je liječnik/epidemiolog utvrdio mjeru samoizolacije ili status pozitivan na koronavirus učeniku, roditelj/skrbnik obvezan je izvijestiti razrednika o statusu učenika odnosno eventualnom datumu povratka učenika u školu
 • učenik ima obvezu pohađanja nastave, a roditelj/skrbnik ima obvezu opravdati učenika u slučaju bolesti ili zatražiti izostanak u skladu s odredbama Pravilnika o kriterijima za izricanje pedagoških mjera
 

 

Prijevoz učenika

 

 • obvezno nošenje maske
 • obvezno održavanje razmaka od 1 m
 • učenik svaki dan sjeda na isto mjesto i sjedi sam u sjedalu
 • učenici se grupiraju prema razredima
 • učenici putnici ulaze/izlaze istovremeno u školu na glavni ulaz

Okvirni raspored autobusnog prijevoza

Zbog epidemioloških preporuka, kapaciteti autobusa ograničeni su na 50 % mjesta.

Mjesto polaska

 

Polazak

Dolazak u Školu

Ukupni zbroj

ODVOZ 1

12:00

ODVOZ 2

13:30

Kotlina

Linija 1

6:55

7:15

2

Autobus 1

 

Autobus 1

 

Mirkovac

Linija 2

6:50

7:40

6

Autobus 1

 

Autobus 1

 

Gajić

Linija 2

7:20

7:40

1

Autobus 1

 

Autobus 1

 

Suza

Linija 2

7:35

7:40

1

Autobus 1

 

Autobus 1

 

Zmajevac

Linija 2

7:30

7:40

5

Autobus 1

 

Autobus 1

 

Kamenac

Linija 3

7:45

7:50

13

 

Autobus 2

Autobus 1

 

Karanac

Linija 4

7:50

8:00

20

 

Autobus 2

 

Autobus 2

Grabovac

Linija 5

7:30

7:45

23

 

Autobus 2

 

Autobus 2

Mitrovac

Linija 5

7:35

7:45

1

 

Autobus 2

 

Autobus 2

Jasenovac

Linija 5

7:40

7:45

1

 

Autobus 2

 

Autobus 2

Grabovac (8.c)

Linija 6

7:50

8:00

7

 

Autobus 2

 

Autobus 2

Ukupni zbroj

     

80

 

 

 

 

 

 

 [više]

Maskenbal 2020

Autor: Marijana Jakelić, 28. 1. 2021. 12:04

Sukladno kurikulumu i ove godine će se održati MASKENBAL u našoj školi, pod nazivom MAŠKARE, MAŠKARE u petak 12. veljače 2021.
Zbog cjelokupne situacije bit će drugačiji način prezentacije maski i vrednovanje istih.
Prijedlog je da se svaki učenik maskira kako god želi poštujući kriterije navedene na plakatu.
Svaki razred će u svom razredu izabrati najbolju masku koju ćemo fotografirati i staviti na glasanje svim učenicima. Detalje ćemo još pojasniti.

12.2.2021. PETAK: TIJEK DOGAĐANJA
- učenici dolaze maskirani u školu
- radio emisija koju vodi učiteljica Vesna Puač
- odabir najbolje maske unutar svakog razreda (poštujući kriterije) koja će konkurirati za najbolju masku
- fotografirat će knjižničarka Ivana u centralnoj školi u vremenu od 9:00 do 9:30, a učiteljice iz područnih škola molimo da fotografije pošalju knjižničarki na Viber u istom periodu
- glasanje kreće u 10:00 i traje do 10:45 na poveznici: https://padlet.com/inogalo2/maskenbal2021
 
U 11 h je proglašenje najbolje maske:
 • 1., 2., 3., mjesto Razredna nastava
 • 1., 2., 3., mjesto Predmetna nastava.

 [više]

Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta

Autor: Marijana Jakelić, 27. 1. 2021. 18:33

27. siječnja obilježava se kao Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta. Dan kada je Crvena armija 27. siječnja 1945. godine oslobodila najveći nacistički koncentracijski logor Auschwitz u Poljskoj Ujedinjeni narodi su, donošenjem Rezolucije o danu sjećanja na holokaust 2005. godine, proglasili danom sjećanja na sve žrtve holokausta. 

U nastavku možete vidjeti infografike koje su izradili naši učenici na satu Likovne kulture povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta.

 [više]

OBAVIJEST O IZVOĐENJU NASTAVE od 21.12.2020. (ponedjeljak)

Autor: Ivica Prgomet, 18. 12. 2020. 09:33

Osnovna škola Kneževi Vinogradi, Kneževi Vinogradi Sukladno Odluci o modelu izvođenja nastave od 18.12.2020. godine izvodit će nastavu na sljedeći način:

Nastava u OŠ Kneževi Vinogradi

od 21.12.2020. (ponedjeljak)

 

Razred

 

Model nastave

1. do 8. r. u matičnoj školi

Nastava u školskoj ustanovi

Model A

1. do 4. r. u PŠ Grabovac

Nastava u školskoj ustanovi

Model A

1. do 4. r. PŠ Karanac

Nastava u školskoj ustanovi

Model A


U slučaju promjene epidemiološke situacije na lokalnoj razini o prelasku na drugi model izvođenja nastave, odluku donosi ravnatelj škole u suradnji s Osnivačem i lokalnim stožerom civilne zaštite.

Molim roditelje/skrbnike i učenike da se odgovorno ponašaju i pridržavaju sljedećih smjernica:

 • roditelji/skrbnici dužni su izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u školu te ju evidentirati u bilježnicu učenika koju će potom pregledati učitelj prije početka nastave
 • učenik ne dolazi u školu ako:
  • ima simptome zarazne bolesti (npr. povišena tjelesna temperatura iznad 37,2 °C, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje)
  • ima izrečenu mjeru samoizolacije
  • ima saznanja da je zaražen korona virusom
 • u navedenim slučajevima roditelj/skrbnik telefonski obavještava razrednika i/ili ravnatelja škole o zdravstvenom stanju djeteta te kontaktira liječnika obiteljske medicine radi daljnjeg postupanja prema djetetu
 • ukoliko je liječnik/epidemiolog utvrdio mjeru samoizolacije ili status pozitivan na koronavirus učeniku, roditelj/skrbnik obvezan je izvijestiti razrednika o statusu učenika odnosno eventualnom datumu povratka učenika u školu
 • učenik ima obvezu pohađanja nastave, a roditelj/skrbnik ima obvezu opravdati učenika u slučaju bolesti ili zatražiti izostanak u skladu s odredbama Pravilnika o kriterijima za izricanje pedagoških mjera

Budući da smo do sada uspješno odbijali nedaće koronavirusa, nadam se da ćemo to činiti i dalje.
Ovim putem želim vam uspješan završetak prvog polugodišta u našoj Školi!

 [više]

OBAVIJEST O IZVOĐENJU NASTAVE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivica Prgomet, 4. 12. 2020. 12:50

Kneževi Vinogradi, 4.12.2020. godine

OBAVIJEST O IZVOĐENJU NASTAVE
od 7.12.2020. do 18.12.2020

Osnovna škola Kneževi Vinogradi, Kneževi Vinogradi Sukladno Odluci o modelu izvođenja nastave od 24.11.2020. godine izvodit će nastavu na sljedeći način:

Nastava u OŠ Kneževi Vinogradi

od 7.12.2020. (ponedjeljak) do 18.12.2020. (petak)

 

Razred

 

Model nastave

1. do 4. r. u matičnoj školi

Nastava u školskoj ustanovi

Model A

1. do 4. r. u PŠ Grabovac

Nastava u školskoj ustanovi

Model A

1. do 4. r. PŠ Karanac

Nastava u školskoj ustanovi

Model A

5. i 6. razredi u matičnoj školi

Nastave na daljinu (2 tjedna)

Model B
(ONLINE)

7. i 8. razredi u matičnoj školi

Nastava u školskoj ustanovi

Model B
(U ŠKOLI)


U slučaju promjene epidemiološke situacije na lokalnoj razini o prelasku na drugi model izvođenja nastave, odluku donosi ravnatelj škole u suradnji s Osnivačem i lokalnim stožerom civilne zaštite.

Molim roditelje/skrbnike i učenike da se odgovorno ponašaju i pridržavaju sljedećih smjernica:

 • roditelji/skrbnici dužni su izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u školu te ju evidentirati u bilježnicu učenika koju će potom pregledati učitelj prije početka nastave
 • učenik ne dolazi u školu ako:
  • ima simptome zarazne bolesti (npr. povišena tjelesna temperatura iznad 37,2 °C, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje)
  • ima izrečenu mjeru samoizolacije
  • ima saznanja da je zaražen korona virusom
 • u navedenim slučajevima roditelj/skrbnik telefonski obavještava razrednika i/ili ravnatelja škole o zdravstvenom stanju djeteta te kontaktira liječnika obiteljske medicine radi daljnjeg postupanja prema djetetu
 • ukoliko je liječnik/epidemiolog utvrdio mjeru samoizolacije ili status pozitivan na koronavirus učeniku, roditelj/skrbnik obvezan je izvijestiti razrednika o statusu učenika odnosno eventualnom datumu povratka učenika u školu
 • učenik ima obvezu pohađanja nastave, a roditelj/skrbnik ima obvezu opravdati učenika u slučaju bolesti ili zatražiti izostanak u skladu s odredbama Pravilnika o kriterijima za izricanje pedagoških mjera
 [više]

OBAVIJEST o promjeni transakcijskog računa Osnovne škole Kneževi Vinogradi

Autor: Ivica Prgomet, 7. 10. 2020. 10:49

Obavještavamo sve pravne i fizičke osobe da Osnovna škola Kneževi Vinogradi od   1. listopada 2020. godine posluje preko novog poslovnog računa u Zagrebačkoj banci d.d.

Novi IBAN Škole glasi:

HR1823600001502688544

Molimo, sukladno navedenome,  izvršite promjene u svojim evidencijama, te sva buduća plaćanja provodite  na gore navedeni račun.

Račun kod Privredne banke Zagreb d.d. se ne koristi.

 [više]

Obavijest roditeljima i učenicima o početku školske godine 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivica Prgomet, 4. 9. 2020. 12:58

Obavijest roditeljima i učenicima o početku školske godine 2020./2021.

Provedbeni plan otvaranja škole

Nova nastavna godina započinje u ponedjeljak, 7. rujna 2020. godine.

Roditelji/skrbnici, pozivam vas da budete savjesni i odgovorni jer se zbog epidemiološke situacije treba strogo pridržavati mjera. Svako nepridržavanje mjera utječe na povećanje rizika od zaraze koronavirusom.

Molim roditelje/skrbnike da prouče sljedeće dokumente:

Također, molim roditelje/skrbnike da se pridržavaju pravila i smjernica iznesenih u ovom provedbenom planu. Sve mjere i upute primjenjuju se od prvog nastavnog dana.

U skladu s uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja te Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo, škola organizira odgojno-obrazovni rad poštujući temeljne odredbe koje se odnose na fizički razmak, higijenu i dezinfekciju ruku. 

Nastava će se odvijati prema Modelu A (odgojno-obrazovni rad i nastava u ustanovi), što znači da se nastava za sve učenike odvija u školi u jednoj smjeni.

Kako je uputa da razredni odjeli, ali i svi djelatnici škole ne dolaze u bliski kontakt, razredni odjeli i razredne i predmetne nastave boravit će u jednoj, matičnoj učionici u kojoj će se izmjenjivati nastava različitih predmeta.

U skladu s tim, organiziran je raspored boravka u učionicama i raspored ulazaka učenika u školu.

NAPOMENA: Svi učenici putnici ulaze u školsku zgradu istovremeno nakon dolaska autobusa i ulaze kroz glavni ulaz.

Razredna nastava

Učenici razredne nastave ulaze u školu prema sljedećem rasporedu:

RAZRED

ULAZ

Vrijeme ulaska

Početak nastave

Matična ustanova

1.a i 4.a

glavni ulaz

7:45 -7:55

8:00

2.a i 3.a

sporedni ulaz kod dvorane

7:45 -7:55

8:00

PŠ Grabovac

12.g

glavni ulaz

7:45 -7:55

8:00

34.g

glavni ulaz

7:45 -7:55

8:00

PŠ Karanac

12.k

ulaz kat

7:45 -7:55

8:00

3.k

glavni ulaz

7:45 -7:55

8:00

4.k

glavni ulaz

7:45 -7:55

8:00

 

Učenici se ne zadržavaju ispred škole ni na hodniku te odmah ulaze u svoju učionicu.

Za učenike razredne nastave i učenike s teškoćama u razvoju nije obvezno nošenje maske u učionici. Nošenje maske tijekom prijevoza autobusom za učenike razredne nastave i učenike s teškoćama u razvoju treba razmotriti u skladu s dobi i psihofizičkim stanjem djeteta. Isto vrijedi i za prolazak tih učenika zajedničkim prostorima škole, odnosno hodnikom.

Predmetna nastava

U tablici je prikazan raspored boravka u učionicama i raspored ulazaka u školu za učenike predmetne nastave.

RAZRED

MATIČNA UČIONICA

ULAZ

VRIJEME ULASKA

POČETAK NASTAVE

5.a

Matematika

kat desno

ulaz na igralištu

7:45 -7:55

8:00

5.c

Priroda/Biologija

kat desno

ulaz na igralištu

7:45 -7:55

8:00

6.a

Hrvatski jezik

kat desno

ulaz na igralištu

7:45 -7:55

8:00

6.c

Engleski jezik

kat lijevo

sporedni ulaz

7:45 -7:55

8:00

7.a

učionica Njegovanja

prizemlje lijevo

glavni ulaz

7:45 -7:55

8:00

7.c

Geografija

kat lijevo

sporedni ulaz

7:45 -7:55

8:00

8.a

Glazbena kultura

kat lijevo

sporedni ulaz

7:45 -7:55

8:00

8.c

Likovna kultura

prizemlje lijevo

glavni ulaz

7:45 -7:55

8:00

Učenici se ne zadržavaju ispred školske zgrade ni na hodniku te odmah ulaze u svoju učionicu.

Budući da je u učionicama osiguran preporučeni razmak od 1,5 m, učenici predmetne nastave nisu obvezni nositi maske za vrijeme nastave. Međutim, maske su za učenike predmetne nastave obvezne tijekom svakog eventualnog prolaska zajedničkim prostorom škole, odnosno hodnikom (primjerice, prilikom odlaska na toalet) te prilikom prijevoza autobusom. Stoga, svaki bi učenik trebao imati u pripravnosti jednu masku. U procesu je nabavka perivih dvoslojnih maski za svakog učenika (2 komada), a do tada vas molim da učenici od prvog dana nose svoje maske.

Pravilna uporaba maski

Nošenje maske za lice, uz preporučeni fizički razmak, mjera je kojom se nastoji spriječiti potencijalno širenje virusa. Kako bi nošenje maske za lice bilo učinkovito, potrebno je pridržavati se sljedećih smjernica:

 • prije stavljanja maske na lice, potrebno je ruke oprati vodom i sapunom
 • maska se treba nositi tako da čvrsto prianja na nos i usta, odnosno da prekriva nos i usta
 • prilikom stavljanja maske na lice, treba voditi računa o tome da se uz lice stavlja uvijek unutarnja strana maske
 • masku ne treba dirati dok je na licu
 • jednu masku nosi samo jedna osoba i nošene maske ne smiju se dijeliti s drugima
 • ako primijetite da vam je maska navlažena ili mokra, potrebno ju je zamijeniti novom
 • nakon skidanja, masku treba odložiti u vrećicu i dobro ju zatvoriti i spremiti u školsku torbu. Kako bi se spriječila pojava plijesni, nije preporučljivo masku dugo čuvati zatvorenu nakon nošenja.
 • maske bi se nakon jednog nošenja trebale u idealnim uvjetima oprati na 95 stupnjeva, a najmanje na 60 stupnjeva i temeljito osušiti
 • čak i tijekom nošenja maske za lice, potrebno je održavati fizički razmak od 1,5 m.

Roditelji/skrbnici trebaju biti upoznati sa sljedećim smjernicama:

 • ako roditelji/skrbnici osobno dovode djecu u školu, oni ne ulaze u školsku zgradu
  • iznimno, dozvoljen je ulazak jednog roditelja/skrbnika učenika prvog razreda te učenika s teškoćama u razvoju u prvom tjednu nastave do 15 minuta u svrhu prilagodbe djeteta na novu sredinu
 • roditelji/skrbnici ne dolaze u pratnji djeteta ako imaju simptome zaraze koronavirusom
 • roditelji/skrbnici dužni su izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u školu te ju evidentirati u bilježnicu učenika koju će potom pregledati učitelj prije početka nastave
 • učenik ne dolazi u školu ako:
  • ima simptome zarazne bolesti (npr. povišena tjelesna temperatura iznad 37,2 °C, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje)
  • ima izrečenu mjeru samoizolacije
  • ima saznanja da je zaražen koronavirusom
 • u navedenim slučajevima roditelj/skrbnik telefonski obavještava ravnatelja škole o zdravstvenom stanju djeteta te kontaktira liječnika obiteljske medicine radi daljnjeg postupanja prema djetetu
 • učenik ima obvezu pohađanja nastave, a roditelj/skrbnik ima obvezu opravdati učenika u slučaju bolesti ili zatražiti izostanak u skladu s odredbama Pravilnika o kriterijima za izricanje pedagoških mjera

Prvi dan nastave i preuzimanje udžbenika

Prvi nastavni dan učenici će provesti samo sa svojim razrednikom, koji će ih upoznati s mjerama i smjernicama o ponašanju u školi. Također, izvršit će se preuzimanje udžbenika prema izrađenom protokolu, stoga učenici trebaju ponijeti svoje školske torbe.

Prijam učenika prvih razreda

Prijam učenika prvog razreda OŠ Kneževi Vinogradi održat će se u ponedjeljak, 7. rujna, u 9 sati u školskoj knjižnici. U skladu s epidemiološkom situacijom i preporukama nadležnih institucija, u pratnji učenika može doći jedan roditelj. Također, za sve roditelje obvezno je nošenje maske i pridržavanje pravila o preporučenom fizičkom razmaku.

Nakon prijma u školskoj knjižnici, učenici će sa svojom učiteljicom kratko otići u svoju učionicu, a za to će vrijeme pedagoginja ukratko upoznati roditelje s izazovima na početku polaska u školu te s uputama vezanima uz epidemiološku situaciju. Također, izvršit će se preuzimanje udžbenika.

Prijam učenika prvog razreda PŠ Grabovac održat će se u ponedjeljak, 7. rujna, u 10:30, a učenika PŠ Karanac u 8 sati bez pratnje roditelja.

Preobuka

Škola je osigurala dezinfekcijske barijere na ulazima u školsku zgradu, stoga se učenici neće morati preobuvati. Ta je odluka u skladu s preporukama nadležnih institucija da ne dolazi do miješanja učenika različitih razrednih odjela i nepotrebnog zadržavanja u zajedničkim prostorima škole.

Prehrana učenika

Učenicima će biti osigurani obroci između 2. i 3. sata. Prehrana se neće organizirati u školskoj blagovaonici, nego će se obroci konzumirati u učionici, kako ne bi došlo do miješanja učenika različitih razrednih odjela. Učenici će biti u mogućnosti u učionici oprati ruke vodom i sapunom te obrisati ih papirnatim ručnikom za jednokratnu uporabu, a potom objedovati na svojem mjestu. U razredima će biti osigurano sredstvo za čišćenje i dezinfekciju površina kako bi se stolovi u učionici mogli prebrisati nakon obroka. Također, preporuka je da učenici nose svoju bočicu s vodom kako ne bi za vrijeme sata nepotrebno ustajali, a sve radi izbjegavanja bliskih kontakata među učenicima.

 

Školski sat i nastava

Zbog posebnih okolnosti, zatražena je suglasnost za skraćivanje nastavnog sata na 40 minuta i očekuje se odgovor Ministarstva u narednim danima. Učenici će boraviti u matičnim učionicama bez napuštanja, osim u slučaju potrebe za intimnom higijenom. Prostor u učionicama organiziran je tako da učenici sjede jedan iza ili pored drugoga uz preporučeni razmak od 1,5 m, tako da se smanji kontakt učenika licem u lice. Učionice će se redovito provjetravati i čistiti te će se dodirne površine dezinficirati po potrebi (npr. poslije obroka). Učenici ne bi trebali dijeliti svoj školski pribor i ostale stvari s drugima.

Odmori

Odmori su reducirani te učenici za vrijeme odmora ne smiju napuštati učionicu kako ne bi došlo do miješanja učenika različitih razrednih odjela te nepoštivanja upute o fizičkom razmaku. Bit će organiziran odmor za prehranu učenika između 2. i 3. sata koji će trajati 20 minuta.

Sanitarni prostori

Učenici koriste sanitarne prostore po potrebi uz najavu predmetnom nastavniku, vodeći računa da se samostalno i bez zadržavanja u što kraćem vremenu vrate u učionicu. Učenici na toalet odlaze jedan po jedan uz obvezno nošenje maske i pridržavanje mjera o pravilnoj higijeni ruku.

Komunikacija između roditelja/skrbnika i odgojno-obrazovnih radnika

Preporuka je da se roditeljski i informativni sastanci, kao i svaki oblik komunikacije, odvija kao komunikacija na daljinu, odnosno uz korištenje digitalne opreme. U iznimnim situacijama mogući su i sastanci na otvorenom uz poštivanje mjera. Razrednici će obavijestiti roditelje svojih učenika o točnom obliku komunikacije.

OKVIRNI RASPORED „ZVONA“ COVID-19  (od 2020./2021.)

 

NASTAVA

+ ODMOR

nastavni sat traje 40 min

 

7:55 zvono za ulaz

1. sat

08.00 – 08.40

 

5 min

2.  sat

08.45 – 09.25

 

PREHRANA UČENIKA 20'

3.  sat

09.45 – 10.25

 

5 min

4.  sat

10.30 – 11.10

 

5 min

5.  sat

11.15 – 11.55

 

5 min

6.  sat

12.00 – 12.40

 

5 min

7.  sat

12.45 – 13.30

 

 

 

 

 

 

Prijevoz učenika

 • obvezno nošenje maske
 • obvezno održavanje razmaka od 1 m
 • učenik svaki dan sjeda na isto mjesto i sjedi sam u sjedalu
 • učenici se grupiraju prema razredima
 • učenici putnici ulaze/izlaze istovremeno u školu na glavni ulaz

Mjesto polaska

 

Polazak

Kotlina

Linija 1

6:55

Mirkovac

Linija 2

6:50

Gajić

Linija 2

7:20

Suza

Linija 2

7:35

Zmajevac

Linija 2

7:30

Kamenac

Linija 3

7:45

Karanac

Linija 4

7:55

Grabovac

Linija 5

7:30

Mitrovac

Linija 5

7:35

Jasenovac

Linija 5

7:40

Grabovac (8.c)

Linija 6

7:50

 

Zbog epidemioloških preporuka kapaciteti autobusa su ograničeni na  50% mjesta, tako da učenici iz Grabovca se odvoze u dvije linije. Prijevoz učenika iz Kamenca je isto razdvojen od učenika iz Karanca.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Oglasna ploča 

 
 

 

UPISI U SREDNJU ŠKOLU
Kalendar
« Srpanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Sigurnost na internetu

Tražilica
CMS za škole logo
Osnovna škola Kneževi Vinogradi / Glavna 44, HR-31309 Kneževi Vinogradi / os-knezevi-vinogradi.skole.hr / ured@os-knezevi-vinogradi.skole.hr
preskoči na navigaciju