preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi

Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 1. 2010.

Ukupno: 564223
Ovaj mjesec: 3213
Danas: 1
vijesti

Dani kruha u PŠ Karanac

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Jakelić  datum: 20. 10. 2021. 21:07

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u PŠ Grabovac

U utorak, 19. listopada, u PŠ Grabovac obilježili smo Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Učenici su sa svojim vrijednim roditeljima i bakama ispekli kruh, kolače i peciva raznih veličina i oblika. Ukrasili smo stol u holu škole sa raznobojnim jesenskim plodovima i ukusnim pekarskim proizvodima na kojima smo vrlo zahvalni. Prigodan program započeo je sa zanimljivim recitacijama i veselim pjesmama o kruhu, a završio sa blagoslovom. Zajedno smo blagovali i prisjetili se onih koji nemaju kruha u izobilju te shvatili koliko ga moramo cijeniti. Kruh je život! Čuvajmo ,,kruh“!

Nataša Nadoveza

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Jakelić  datum: 20. 10. 2021. 09:24

Izvještaj o prikupljenom starom papiru - Akcija 1 - 2021./2022.

Lokacija: Matična škola, PŠ Grabovac i PŠ Karanac
Vrijeme prikupljanja: listopad 2021. (7.10.2021. i 14.10.2021.)

Ukupno prikupljeno: 3703 kg
Prosjek kg/učeniku: 16,10

  :: opširnije :: 


objavio: Ivica Prgomet  datum: 19. 10. 2021. 12:27

Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje

 

S početkom jeseni polja, voćnjaci i vinogradi daruju nam raznovrsne plodove, zato svake godine u listopadu obilježavamo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Obilježavanje dana kruha se veže uz Svjetski dan hrane koji se od 1979. godine obilježava 16 . listopada zbog jačanja svijesti javnosti o problemu nedostatka hrane u svijetu i potrebe borbe protiv gladi.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Norac  datum: 19. 10. 2021. 09:33

Glasajte za naše videonajave!

Naša škola sudjeluje na natjecanju Kamera, ton, e-lektira! kojeg organizira CARNET, čiji je cilj potaknuti korištenje portala e-lektire. Više o natjecanju pročitajte klikom ovdje.

Učenici naše škole izradili su videonajave za djela: 

Ružno pače i Lišće.

Glasati možete klikom na palac gore ispod videa na YouTube-u.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Norac  datum: 18. 10. 2021. 18:18

Tjedan školskog doručka

Za prikaz preko cijelog ekrana kliknite OVDJE.

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Jakelić  datum: 15. 10. 2021. 20:11

Živim život bez nasilja

Dana 6. listopada i 13. listopada 2021. u školi je održano gostujuće predavanje za naše učenike šestih, sedmih i osmih razreda u sklopu projekta Živim život bez nasilja Odjela za prevenciju PU osječko-baranjske, a posjetio nas je i predavanje održao policijski službenik Marko Marić.
Svrha je projekta Živim život bez nasilja upoznati djecu, njihove roditelje, djelatnike škole i javnost o nužnosti reagiranja na nasilje u obitelji i školskom okruženju, posebice nad djecom, te potrebu prijavljivanja takvih oblika ponašanja nadležnim institucijama. Također, projektom se nastoji senzibilizirati učenike i učitelje na prepoznavanje nasilničkog ponašanja, upoznati djecu s postupanjem policijskih službenika u slučajevima nasilja, razvijati odgovornost za brzo poduzimanje učinkovitih mjera obiteljsko-pravne i kazneno-pravne zaštite djece, razvijati socijalne vještine te poticati različite vrste obrazovanja i edukacija kako
bi se svladale tehnike mirnog rješavanja konflikta te razvijanje prijateljskog i partnerskog odnosa povjerenja na relaciji djeca - policijski službenici.
Učenici su pozitivno reagirali na gostujuće predavanje te su aktivno sudjelovali svojim promišljanjima o nasilju u njihovu okruženju, a u školi ćemo i dalje nastaviti provoditi Školski preventivni program s ciljem prevencije i suzbijanja nasilja.

Ivana Kurilj, pedagoginja

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Jakelić  datum: 14. 10. 2021. 12:05

Edukacija djece u povodu obilježavanja Međunarodnog dana smanjena rizika od katastrofa

Dana 12. listopada 2021. posjetili su nas predstavnici Područnog ureda civilne zaštite Osijek te su u povodu obilježavanja Međunarodnog dana smanjena rizika od katastrofa (13. 10.) za učenike 5. razreda naše škole održali edukaciju uz korištenje društveno-edukativne igre Zemlja rizika.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Jakelić  datum: 12. 10. 2021. 13:52

PRIKUPLJANJE STAROG PAPIRA Akcija 1 - 2021./2022.

PRIKUPLJANJE STAROG PAPIRA

Akcija 1 - 2021./2022.

OŠ Kneževi Vinogradi organizira akciju prikupljanja starog papira kako bi pridonijeli svoj doprinos recikliranju, a time i zaštiti okoliša.  U akciji prikupljanja starog papira prikazan je veliki trud pojedinaca i razreda. 

 

Kakav se papir prikuplja:

 

Kakav se papir ne prikuplja:

- papir (listovi, omotnice, …), novine i časopisi, katalozi, reklamni prospekti, bilježnice, udžbenici, knjige, slikovnice, mape, kartonski fascikli

- papirnate i kartonske vrećice 

- role od papirnatih ručnika i toaletnog papira 

- kartonske kutije, kartonska pakiranja za hranu, deterdžente

 

- prljavi, nauljeni ili mastan papir 

- iskorištene maramice i prljavi papirnati ručnici 

- višeslojna ambalažna pakiranja (npr. - tetra pak za mlijeko, jogurt, sokove, čajeve i dr.)

 

                                                                                                                                     

Akcija prikupljanja papira održavati će se:

srijeda, 6.10.2021. i četvrtak, 7.10.2021.

(do odvoza kontejnera)

POLIGON KOD CENTRALNE ŠKOLE

(MATIČNA ŠKOLA i PODRUČNE ŠKOLE)

 

Za razliku od prošlih akcija prikupljanja starog papira, za ovu je akciju dogovoren veliki kontejner koji će biti postavljen na poligonu kod centralne škole u srijedu i četvrtak. Roditelji i ostali zainteresirani mogu sami doći i ubaciti papir u kontejner i u vrijeme kada škola ne radi (papir neka bude uvezan špagom – bunt ili u kutiji).

U svrhu natjecanja unutar škole, papir ćemo vagati samo u radnom vremenu škole. Papir koji ne bude vagan pribrojit ćemo pobjedniku akcije prikupljanja. 

Financijska sredstva prikupljena u ovoj akciji namjenski su usmjerena za nagrade učenicima, financiranje prijevoza ili kupnju ulaznica.

 

Kriterij za pobjednika akcije je sljedeći:

  • Ukupna količina skupljenog papira podijeljena s brojem učenika u razrednom odjelu (kg/učeniku). 
  • Pobjednik je razred/odjel koji na taj način bude imao najveći omjer.

 

Pozivam sve razrede da se uključe u akciju.

 

Kneževi Vinogradi, 4.10.2021.

Ravnatelj: Ivica Prgomet

  :: opširnije :: 


objavio: Ivica Prgomet  datum: 4. 10. 2021. 09:15

POSTUPANJE S OBOLJELIMA, BLISKIM KONTAKTIMA OBOLJELIH I PREKID IZOLACIJE I KARANTENE

Objedinjene revidirane preporuke o prioritetima za testiranje na SARS-CoV-2, postupanju s kontaktima, završetku izolacije i karantene/samoizolacije s
osvrtom na osobe koje su preboljele COVID-19 ili su cijepljene

Detaljne upute proučite na sljedećoj poveznici:

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Postupanje-s-oboljelima-bliskim-kontaktima-oboljelih-i-prekid-izolacije-i-karantene-8.pdf

BITNI NAGLASAK JE NA SLJEDEĆE:

Uzimajući u obzir da je od drugog tjedna školske godine zabilježen veći udio novozaraženih u dobi 10-19 godina od uobičajenog, svaki učenik koji je izostao iz škole zbog bolesti pa i kada se primarno ne sumnja na COVID-19 (kod sumnje na običnu prehladu i običnu virozu, sumnje na alergiju, gastrointestinalne smetnje, upala uha ili bol u uhu, upala sinusa, bol u trbuhu, grlobolja, glavobolja, umor, pospanost, loše osjećanje, tek blago povišena tjelesna temperatura i sl.) treba se testirati te se može vratiti u školu nakon zaprimanja negativnog nalaza ili nakon preboljenja COVID-19 što je najranije 10 dana od početka bolesti.

Objavljene su nove Upute (1 sat nakon prvih uputa)
U novim uputama izbrisana je rečenica te je stavljena ova:

"uzimajući u obzir da je od drugog tjedna školske godine zabilježen veći udio novozaraženih u dobi 10-19 godina od uobičajenog, podsjećamo na potrebu testiranja učenika kod simptoma koji mogu upućivati na COVID-19."

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivica Prgomet  datum: 1. 10. 2021. 11:59

Dobro došli, dragi prvašići!

Polazak u prvi razred važan je i poseban trenutak za đake prvog razreda, ali je važan trenutak i za našu školu. U novoj školskoj godini OŠ Kneževi Vinogradi otvorila je svoja vrata i pridružila svom zbroju učenika i 24 prvašića.

8 učenika započelo je svoje putovanje osnovnoškolskog obrazovanja u matičnoj školi OŠ Kneževi Vinogradi kod učiteljice Kristine Čičak. Učiteljica nam je rekla kako su njezini učenici: „Malena družina koja je s veseljem i iščekivanjem krenula u novu avanturu života.“ Učiteljica je sigurna u dobar uspjeh svojih učenika i svima želi puno sreće.

U područnoj školi Grabovac svoju je avanturu započelo 11 učenika, a njihova učiteljica Tamara Đapić prepoznala je da pred sobom ima razred koji rado uči, usvaja nova znanja i surađuje u svim aktivnostima.

Područna škola Karanac broji 5 novih učenika kojima je učiteljica Ildikó Farkaš.

Pedagoginja Ivana Kurilj u ime učiteljskog vijeća i svih zaposlenika škole želi učenicima poručiti da budu vrijedni, ali da ne zaborave na važnost igre i učenja kroz igru.

U ime ravnatelja, svih učitelja i zaposlenika škole dobro nam došli i puno sreće u obrazovanju!

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Jakelić  datum: 22. 9. 2021. 09:52

Hrvatski olimpijski dan

Učenici PŠ Karanac 10. rujna 2021. obilježili su Hrvatski olimpijski dan sportskim natjecanjima. Učenicima su se pridružila djeca vrtića. Svi su se rado i s veseljem natjecali podijeljeni u dvije ekipe. Izvodili su primjerene vježbe za razvoj motoričkih i funkcionalnih sposobnosti na poligonima i u različitim štafetnim igrama.  

Voditeljica aktivnosti: Sofija Petrović 

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Jakelić  datum: 14. 9. 2021. 09:39

OBAVIJEST o promjeni transakcijskog računa Osnovne škole Kneževi Vinogradi

Obavještavamo sve pravne i fizičke osobe da Osnovna škola Kneževi Vinogradi od   1. listopada 2020. godine posluje preko novog poslovnog računa u Zagrebačkoj banci d.d.

Novi IBAN Škole glasi:

HR1823600001502688544

Molimo, sukladno navedenome,  izvršite promjene u svojim evidencijama, te sva buduća plaćanja provodite  na gore navedeni račun.

Račun kod Privredne banke Zagreb d.d. se ne koristi.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivica Prgomet  datum: 7. 10. 2020. 10:49
» Arhiva naših vijesti    
 


Oglasna ploča
Kalendar
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događajiSigurnost na internetu


Tražilica
preskoči na navigaciju