preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 1. 2010.

Ukupno: 573748
Ovaj mjesec: 1530
Danas: 162
Vijesti

Matematika u prosincu...

U našoj je školi pred kraj prvoga obrazovnog razdoblja vrijeme za popularizaciju matematike kao nastavnog predmeta. Uključili smo se u razne aktivnosti kako bi naši učenici uvidjeli i drugu stranu matematike te ih motivirali da budu još uspješniji i kreativniji.


Regionalno natjecanje Sudoku

Nakon školskog natjecanja iz sudokua, u našoj školi 13. studenog 2021. održano je i natjecanje na regionalnoj razini u organizaciji Hrvatske Mense. Učenici koji su bili uspješni na školskoj razini i stekli pravo natjecanja na regionalnoj razini su:

  • Hrvoje Balić, 8.c
  • Ena Čizmar, 6.a
  • Vanja Grujić, 8.c

Želimo pohvaliti sve učenike koji su sudjelovali na natjecanju iz sudokua, a posebice troje navedenih učenika jer su i na regionalnoj razini ostvarili odlične rezultate. Također, posebno pohvaljujemo učenika Hrvoja Balića jer je u kategoriji Kadeti na regionalnoj razini ostvario odlično 5. mjesto.

Likovni natječaj „Ljepota je u očima matematičara“

Učenici koji sudjeluju u izvannastavnoj aktivnosti Kreativna radionica sudjelovali su na natječaju koji organizira izdavačka kuća Element. Trebali su izraditi likovno-matematički rad na temu „Ljepota je u očima matematičara“. Uz pomoć učiteljica iz matematike i likovne kulture, učenice 8. razreda konstruirale su Fibonaccijevu spiralu te ju likovnim tehnikama pretvorile u pravo umjetničko djelo. Ponosni smo što je jedan od tih radova, rad učenice Nicol Ćosić, nagrađen i odabran za rad koji će krasiti novogodišnji kalendar. Čestitamo učenici Nicol Ćosić koju očekuje i poklon-paket izdavačke kuće Element.

Večer matematike

Posljednja aktivnost koju smo planirali i uspješno proveli u našoj školi na temu popularizacije matematike je Večer matematike. Tema je bila „Magični kvadrat“ te, kako nam se bliže božićni blagdani, izrada božićnih čestitki koje je trebalo ukrasiti posebnim božićnim magičnim kvadratom. Učenici su trebali istražiti što su magični kvadrati i biti kreativni u izradi čestitke.

Javnim glasovanjem za najbolje radove izabrani su radovi sljedećih učenika:

  • Lucija Damjanov, 5.a
  • Matea Šašvari, 6.c
  • Lu Sermek, 8.c

Svi učenici koji su sudjelovali na Večeri matematike nagrađeni su prigodnim znakom pažnje, a posebice učenice koje su izradile pobjedničke čestitke. Aktivnosti su provedene 2. i 3. prosinca 2021. godine, dok je proglašenje nagrađenih bilo 6. prosinca.

O svim našim prosinačko-zimskim matematičkim aktivnostima izradili smo i prigodni pano na kojem smo prikazali radove naših učenika te se pohvalili uspjesima naših učenika.

Sretni smo što je matematika našla svoje mjesto u slobodnom vremenu naših učenika i radujemo se zajedničkom budućem radu!

učiteljice matematike Mirela Bazikić i Maja MatijevićPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marijana Jakelić   datum: 10. 12. 2021.

Oglasna ploča
Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događajiSigurnost na internetu


Tražilica
preskoči na navigaciju