preskoči na sadržaj

Osnovna škola Kneževi Vinogradi

 > Naslovnica
Vijesti

PROJEKT - “MALI EKOLOZI-VELIKE NAGRADE!"

Autor: Ivica Prgomet, 14. 11. 2016.

Učenici 5.a razreda su sa svojom učiteljicom Dunjom Kufner sudjelovali u istraživačkom  izvanškolskom učeničkom projektu s područja zaštite lokalne bioraznolikosti.

Projekt je trajao u razdoblju od 11.12.2015-10.6.2016. Inicijator projekta su bili  Bioteka (Udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti) te Emmezeta kao sponzor natječaja.

U projektu je sudjelovalo 248 škola iz cijele Republike Hrvatske te smo u finalu između 17 škola proglašeni među najbolje tri škole.

SAŽETAK PROJEKTA:

U našem školskom parku obitavaju crvene i sive vjeverice te mnoge druge vrste ptica i životinja. Krenuli smo u zaštitu staništa,prilagodbu uvjeta života i boljih životnih mogućnosti za naše vjeverice. Također smo proučavali život na krošnjama drveća te smo istražili koje sve vrste ptica stanuju u parku. Izradili smo info pultove i čeku za promatranje životinja . U parku smo posadili grmove lijeske i znakove upozorenja na prilaznoj cesti prema školi. Na stabla smo postavili kućice i hranilišta za životinje.

SVRHA I CILJEVI PROJEKTA:

U ovome projektu smo željeli potaknuti promišljanje učenika i svih u okolini naše škole o važnosti i zaštiti okoliša i prirode koja nas okružuje. Također smo željeli doprinijeti razvoju i pozitivnom odgoju svih budućih učenika naše škole koji će zaštitu prirode smatrati jednim od prioriteta u budućnosti naše škole. Naglasak je na važnosti kontinuirane edukacije učenika o životu životinja,načinima prilagodbe,hranjenja,razmnožavanja i rasprostranjenosti u životnom okolišu.

Cilj projekta je razvijanje poštovanja učenika prema životinjama,njihovom načinu života i važnosti ne uznemiravanja životinja u njihovom prirodnom okružju. Škola će kontinuirano raditi na tome te će stavke takvih odrednica unijeti u svoj kućni red.

NAGRADE:

Učenici su dobili na poklon laptope koje im je osobno uručila gospođa Kristina Duvnjak iz Bioteke.

Učenici su uručili predstavnicima sponzora i gospođi Duvnjak prigodne poklone u ime naše škole.

ZAHVALE:

U projektu su sudjelovali i mnogi nastavnici naše škole te su svatko u domeni svoga područja pridonijeli kvaliteti izvedbe projekta. Bili su zaista velika podrška.

Za mnoge aktivnosti su puno napravili i pomogli i domar škole kao i ostalo tehničko osoblje koje uvijek i često promatra i sudjeluje u brizi za školski park.

Najveća podrška u projektu je bila od našega dragoga bivšega ravnatelja Ivana Prgometa koji je sve usuglasio te „potezao za rukav “ vanjske sponzore i suradnike u projektu.

U tehničkoj izvedbi prijave projekta i snimanju filma sudjelovali su pedagoginja Ivana Ćurić i informatičar Ivica Prgomet, naš dragi ravnatelj.

Poseban trud i zalaganje je pružila gospođa Korina Deak u svojoj medijskoj pomoći i podršci  u snimanju reportaže o projektu, radijske emisije i članaka u novinama .

Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način pomogli u izvedbi ovako kompleksnog i zahtjevnog zadatka.

                        Učenici 5.a razreda i učiteljica Dunja Kufner.

Pogledajte foto-galeriju.

 
Oglasna ploča

UPISI U SREDNJU ŠKOLU
Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Sigurnost na internetu
Tražilica
CMS za škole logo
Osnovna škola Kneževi Vinogradi / Glavna 44, HR-31309 Kneževi Vinogradi / os-knezevi-vinogradi.skole.hr / ured@os-knezevi-vinogradi.skole.hr
preskoči na navigaciju