preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi

Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 1. 2010.

Ukupno: 573319
Ovaj mjesec: 1101
Danas: 1
Vijesti

„ŠIRIMO DOBRO-ŠALJI DALJE“

Mnogi od nas se pitaju što ću ja dobiti ako učinim dobro?
Zašto bih baš ja činio dobro? Odgovor na ta pitanja dat će vam Bog.
No, vi koji postavljate ta pitanja možete se posramiti jer to pitate onoga koji je stvorio svijet, ljude, biljke i sve ostalo na ovome svijetu. Vi to pitate dobročinitelja koji uvijek čini i širi dobro, a mi koji učinimo jednu dobru stvar u tjednu smatramo se dobročiniteljima i najboljim osobama na svijetu. Dobročinitelj si tek tada kada cijeli život činiš i širiš dobro, a kada dođe tvoj sudnji dan, ti ćeš moliti za one koji još uživaju u svijetu.


Poruka koja bi se trebala širiti diljem svijeta je:

ČINITE DOBRO, JER DOBRO SE DOBRIM VRAĆA.!
Marija Bačvanin 6.c

ŠIRIMO DOBRO- ŠALJI DALJE

Mislim da svatko od nas mora imati jedan dio svoga vremena i života koji će dati drugome, a pri tom ne očekivati ništa za uzvrat.
Potrebno je od malena učiti djecu da čine dobro i pomažu drugima. Možda bi rad za dobro bio i organizirano uređivanje grada, čišćenje okoliša ili prikupljanje novčane pomoći za neke obitelji. Ima milijun načina da se nekome pomogne, samo te načine treba pronaći. Ništa nas tako ne ispunjava zadovoljstvom kao osjećaj da smo nekome pomogli te da smo mu jutro ili dan učinili ljepšim.
Nitko ne bi smio propustiti priliku da bude oslonac svome prijatelju. Neka se svi ljudi zapitaju kada su zadnji put nekome učinili dobro, kada su zadnji put pomogli nekome i osjetili zadovoljstvo i sreću što su za nekoga učinili dobro djelo.
Dobro nisu samo velike donacije moćnih i bogatih ljudi, dobro su i stvari za koje niti ne pomišljamo da bi nekome mogle puno značiti. Zato pomažite i činite dobro drugima, jer je mnogima potrebna pomoć
Ana Martinić 6.c
Uz projekt naše škole na temu
„ŠIRIMO DOBRO-ŠALJI DALJE“
izabrali smo rad Tee Krčmar


Bajka „Sretni princ“ govori o princu koji je za života živio u sreći i blagostanju, a nakon njegove smrti građani su mu podigli spomenik i optočili ga zlatom. Princ je s mjesta na kojemu je bio postavljen vidio tugu i žalost u mnogim domovima te je uz pomoć malog lastavića nesebično svojim zlatnim listićima usrećio iste. Kako je to s ljubavlju rađeno, tako je i od Boga s ljubavlju nagrađeno. Sretni princ i lastavić su stigli u raj.
Na vjeronauku učimo o ljubavi prema Bogu i bližnjemu i to da budemo milosrdni. Akcijom skupljanja novca za Caritas, koji se svake godine organizira u školi vjeroučiteljica svojim prilozima mogli smo potvrditi da se slažemo s naučenim. Sakupljena sredstva možda i nisu tako velika, ali su dana od srca i to je najvažnije. Neka će nesretna dječica postati barem na kratko sretnija, a mi Bogu zahvalniji za život koji imamo. I ove godine sudjelovali su učenici svih razreda kao i neki nastavnici. skupili smo 1.005 kn. Obradovali 5 učenika iz naše škole.
I u bajci koju sam spomenula na početku, kao i u Caritasovoj akciji može se zaključiti - „DOBRO JE ČINITI DOBRO“

Tea Krčmar 6.cPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ivica Prgomet   datum: 23. 12. 2010.

Oglasna ploča
Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događajiSigurnost na internetu


Tražilica
preskoči na navigaciju