preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi

Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 1. 2010.

Ukupno: 573740
Ovaj mjesec: 1522
Danas: 154
Vijesti

Emisija HRT Školski Sat

Poštovani učenici, roditelji, svi zainteresirani...

Preporučujemo edukativne emisije "Školski sat" HRT-a.

Tekst dalje je preuzet sa službene stranice HRT-a.


Radnim danom na HTV-u 2 oko 9 sati (repriza oko 15.10)

Dragi školarci, ekipa Školskog sata počinje s emitiranjem u ponedjeljak, 9. rujna. Raduje nas što ćemo se opet družiti s vama i biti vam podrška za sva vaša pitanja, dileme i interese kao i do sada.


Naša adresa je skolski_sat(_at_)hrt.hr, pratite nas i na stranici Školskog sata na Facebooku, a ako ste propustili emisiju koju želite pogledati, naknadno možete i to na linku Emisija na zahtjev.

Vaša ekipa Školskog sata vam želi puno uspjeha u ovoj školskoj godini.


Od ponedjeljka do petka govorit ćemo i baviti se prirodnim i društvenim znanostima, kulturom, odgojem... a, naravno, neće izostati ni vaša kreativna rješenja u novim i zanimljivim nagradnim projektima. Predlagat ćemo vam rješenja za svladavanje onih "kompliciranih" predmeta, svakodnevnih situacija u školskom i izvanškolskom životu... Uglavnom, navijamo i dalje za vas i zanima nas sve što želite s nama podijeliti.

Princip ostaje isti: vi nam "došapnete" vaše želje, potrebe ili problem, a mi to pokušamo "raspetljati" uz podršku i pomoć osoba koje su to već istražile. Zato, pišite nam i pitajte, predlažite, tražite... tako će biti lakše i vama i nama, jer Školski sat je vaša emisija.

25. listopada - O PUTOVIMA... PUTOVANJIMA I... PISANJU...
Svaki dan putujemo na različite načine i iz različitih razloga: da bismo svladali udaljenosti, vidjeli, naučili ili doživjeli nešto novo, upoznali nešto drugačije. Putujemo iz potrebe ili iz čistog zadovoljstva. Neki putuju iz užitka i znatiželje. Pa tako upoznaju nove krajeve (i ljude), uče krećući se. Dojmove s tih svojih putovanja pamtimo, čuvamo na fotografijama ili u pričama koje dijelimo s prijateljima. A u današnjem Školskom satu ćemo ipak biti marljiviji. Pa ćemo putovati i zapisivati. Zapravo, naučit ćemo kako nastaju - putopisi.
Družite se s našim gostima - putnicima, putopiscima i ljubiteljima putovanja i putujte zajedno s nama.
Urednica i scenaristica: Silva Skender
Novinarka: Ksenija Foretić
Autor priloga: Đuro Gavran


28. listopada - Nepoznata Medvednica

U emisijama vezanim za područje geografije uvijek nekamo putujemo! Tako ćemo ovaj put posjetiti Medvednicu ili Zagrebačku goru, te saznati po čemu je ona posebna i zanimljiva. Kroz putovanje će nas povesti naš stalni geograf, prof. savjetnik Predrag Kralj, koji Medvednicu posjećuje svaki tjedan. Učenici Pavel i Margareta u emisiji će rješavati 3 geografska zadatka s kojima se nisu nikad prije susreli, a dvije naše reportaže pratit će i zanimljive putnike.
Autor priloga: Davor Batisweiler
Scenaristica i urednica: Sanja Nakić


Boli glava: Planet Zemlja
Planet na kojem živimo razlikuje se u mnogo čemu od svih ostalih poznatih planeta. U emisiji ćemo doznati kako se na Zemlji i u njezinoj unutrašnjosti milijardama godina održava složeni sustav u kojem svaki element ovisi o ostalim elementima.
Urednik:  Anđelko Glibo

Ton i ton: Ruke i noge
Serijal Ton i ton svakom emisijom obuhvaća dva izričaja - jedan iz područja likovnosti i drugi iz područja glazbe, plesa ili kazališne umjetnosti. U emisijama upoznajemo umjetnike koji govore o svom stvaranju i umjetničkom radu vezujući se uz nekoliko osnovnih tema. U ovoj epizodi o svom radu govore udaraljkaš Krešimir Oreški i kipar Mak Melcher.
Suradnice: Alira Hrabar Oremović i Dagmar Lasić
Scenaristica i redateljica: Mirela Sakoman
Urednica: Anamarija Simonelli-Milković29. listopada - Što znamo o... zmijama?
Naša današnja tema u Školskome satu su životinje koje prate mnoge predrasude i strahovi - riječ je o zmijama. Zašto im služi rašljasti jezik, kakav im je vid, koliko često mijenjaju kožu, kako možemo prepoznati otrovnicu - samo neka od pitanja na koja će odgovarati gosti emisije Matej Vučić i Marija Čuček iz Udruge BIUS, a pridružit će im se i učenici Osnovne škole Vladimira Nazora iz Zagreba. U rubrici BIO 5+, u kojoj pratimo teme iz područja botanike, ovaj put doznajte nešto više o sukulentima. O ovoj skupini biljaka, i to u Botaničkom vrtu u Zagrebu, govori dipl. ing. Darko Mihelj.
Snimatelj i montažer priloga: Antonio Pozojević
Scenaristica i urednica: Anamarija Simonelli Milković
Redatelj:  Juraj Lerotić
Novinarka:  Ana Macan
Voditeljica:  Amanda Prenkaj30. listopada - Što mi izaziva stres i mogu li to svladati?
Kada se od nas očekuje više nego što možemo razumjeti ili učiniti i ako se zbog toga osjećamo ugroženo, takvo stanje stručnjaci zovu STRES. Danas su djeca jednako izložena stresu kao i odrasli, a najčešći okidači za stres su nova ili neočekivana situacija, prijetnja egu te prevelika očekivanja. Kako umanjiti stres ili kako ga staviti pod kontrolu, čut ćemo od naših današnjih gostiju...
Scenaristica i urednica: Ksenija Burcar
Novinarka: Ana Macan31. listopada - Kemija među nama
Kemičar Vladimir Stilinović pokazat će nam što su kemijske reakcije i kakve vrste kemijskih reakcija postoje. Otkrit će nam i kako nas neke od njih mogu iznenaditi i zabaviti.
Autor priloga: Luka Rukavina
Scenarist i urednik: Anđelko Glibo1. studenoga - Tko pjeva zlo ne misli... ili kako nastaje musical?

Puni krug
Novi mjesec nije promijenio naš uobičajeni ritam! Puni krug vas i u studenome iz petka u petak nastavlja informirati o svemu važnom i zanimljivom u zemlji, svijetu i vašim školskim dvorištima. Zato u svome rasporedu i ovoga tjedna rezervirajte 15 minuta za vašu omiljenu zabavno-informativnu emisiju!
Novinarke: Sanja Nakić i Ksenija Foretić
Realizatorica:  Vesna Švec Hercigonja
Voditelji:  Iva Kardum i Ivan Planinić
Urednica:  Silva Skender


Izvor: HRT

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ivica Prgomet   datum: 30. 10. 2013.

Oglasna ploča
Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događajiSigurnost na internetu


Tražilica
preskoči na navigaciju